Vzduchov? pistole Crosman 2240 cal.5,5mm
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
trojan:
hadičky dávám místo transfer portu.
6,3x1,35 na .177 - paintballová propojovací hadička
6x1 - na .22
8x1 na .25
pak mám ještě kousek 9,5x1,3 na budoucí .357 - ale tam asi udělám kovovej.
d.
hadičky dávám místo transfer portu.
6,3x1,35 na .177 - paintballová propojovací hadička
6x1 - na .22
8x1 na .25
pak mám ještě kousek 9,5x1,3 na budoucí .357 - ale tam asi udělám kovovej.
d.
http://david_holub.sweb.cz/
Re: Vzduchová pistole Crosman 2240 cal.5,5mm
díky, super 

To Darken01: Chtěl sem se zeptat jestli na 2240 pujde pažba puvodne urcena pro 1377...
Pažba 1377 tam pasuje, sám ji na 2240 mám.
Pažba 1377 tam pasuje, sám ji na 2240 mám.
Benjamin Marauder .22 - Falcon T50
V tomhle jde hlavně o to, na co to chceš. Jestli s tím chceš střílet doma stovky a tisíce výstřelů, pumpování před každým výstřelem bude mít značné negativní dopady na přesnost i životnost. Na druhou stranu jestli to chceš brát na ryby a jinak nechávat v autě, je pumpa lepší volba, u COčka by jsi riskoval, že ti v tom autě na sluníčku začnou bouchat bombičky.Darken01 píše: Pořád se nemůžu rozhodnout kterou z nich si koupím, ale prijde mi praktictejsi to hnat plnyme nez pumpovat pred kazdou strelou.
Pokud tedy chceš mít jistotu správného výběru, musíš holt koupit obě

- mtarnovsky
Darken 01
-ked chces strielat hodne tak co2 a ked len tak obcas pre radost tak staci 1377,ja ju nosim na ryby a som s nou spokojny,da sa strielat aj na 3pumpy ked chces strielat potichu na terc,alebo aj na 12 a to je potom silnejsie ako s620.
Co2 ma nevyhodu ze si nevies regulovat silu vystrelu,si obmedzeny poctom bombiciek,po urcitom pocte vystrelov vykon klesa a potom len pluje diabolky a ked si chces strelit len napr.10x za den tak aj tak musis minuc celu bombicku,neodporuca sa nechavat v pistoli a v zime si nepicnes vonku.ked dojdu bombicky tak si dostrielal.
pumpovacka-viac sa namakas a asi sa skorej opotrebuje,ale ja som maximalne spokojny,rozmyslam nad nejakym dalsim tuningom-kompenzator,flat top atd.
-ked chces strielat hodne tak co2 a ked len tak obcas pre radost tak staci 1377,ja ju nosim na ryby a som s nou spokojny,da sa strielat aj na 3pumpy ked chces strielat potichu na terc,alebo aj na 12 a to je potom silnejsie ako s620.
Co2 ma nevyhodu ze si nevies regulovat silu vystrelu,si obmedzeny poctom bombiciek,po urcitom pocte vystrelov vykon klesa a potom len pluje diabolky a ked si chces strelit len napr.10x za den tak aj tak musis minuc celu bombicku,neodporuca sa nechavat v pistoli a v zime si nepicnes vonku.ked dojdu bombicky tak si dostrielal.
pumpovacka-viac sa namakas a asi sa skorej opotrebuje,ale ja som maximalne spokojny,rozmyslam nad nejakym dalsim tuningom-kompenzator,flat top atd.
Hatsan AT44-10w 5,5 + Leupold 4-24x50e+pumpa
Crosman1377-40cm hlaven,flat top,prerobena spust,pretesneny transfer,ocel.zaver,4-9x40,pazba
Slavia 620
Crosman1377-40cm hlaven,flat top,prerobena spust,pretesneny transfer,ocel.zaver,4-9x40,pazba
Slavia 620
Chcem sa spytat ci sa da nikde zohnat takato redukcia na 2240 pre pohon s paintball flase http://david_holub.sweb.cz/Crosman/crosman_2240/bulk_fill/adapter_lahev/adapter_lahev.jpg alebo to Daho11 robil po domacku.
HW100T-4,5mm,Hawke Sidewinder 30 8-32x56,Kozap č.21
Crosman 1377c,Walther 4x32 compact
Crosman 2240 pcp mod.,24" barrel,3-9x40
history:Weihrauch HW 97K
Crosman 1377c,Walther 4x32 compact
Crosman 2240 pcp mod.,24" barrel,3-9x40
history:Weihrauch HW 97K
Já to bohužel nikde v prodeji neviděl, což je škoda, imho by to mohlo mít celkem úspěch
Snažím se pak sehnat na domácím trhu o-kroužky použité jako těsnění, rozměry které sháním jsou následující:
Těsnění nabíjecího trnu: 2,5x2 (naměřeno 2,5x1,8, zdá se mě to ale nějak volné)
Horní těsnění transferportu 4x1
Pouzdro ventilu 10,78x2,62 (naměřeno 10,8x2,6)
Nejsem si ale jistý, jaký je nejvhodnější materiál a tvrdost, nevyznáte se v tom někdo? Myslím, že první dvě by asi nebyly od věci v co největší odolnosti jak proti mechanické námaze, tak proti vlivu CO2. A třetí vlastně asi taky.
V této souvislosti jsem ještě narazil na problém že rubena.cz má minimální objednávku 5000 Kč, takže asi budu nakupovat na loziskapraha.cz, kde je výběr materiálů a tvrdostí minimální (ale zas to tam mám kousek a nemusím cvakat poštovné)

Snažím se pak sehnat na domácím trhu o-kroužky použité jako těsnění, rozměry které sháním jsou následující:
Těsnění nabíjecího trnu: 2,5x2 (naměřeno 2,5x1,8, zdá se mě to ale nějak volné)
Horní těsnění transferportu 4x1
Pouzdro ventilu 10,78x2,62 (naměřeno 10,8x2,6)
Nejsem si ale jistý, jaký je nejvhodnější materiál a tvrdost, nevyznáte se v tom někdo? Myslím, že první dvě by asi nebyly od věci v co největší odolnosti jak proti mechanické námaze, tak proti vlivu CO2. A třetí vlastně asi taky.
V této souvislosti jsem ještě narazil na problém že rubena.cz má minimální objednávku 5000 Kč, takže asi budu nakupovat na loziskapraha.cz, kde je výběr materiálů a tvrdostí minimální (ale zas to tam mám kousek a nemusím cvakat poštovné)

-
[quote="mtarnovsky"]Darken 01
-.........,po urcitom pocte vystrelov vykon klesa a potom len pluje diabolky a ked si chces strelit len napr.10x za den tak aj tak musis minuc celu bombicku,neodporuca sa nechavat v pistoli ..............
tedy je trochu OT, ale už se nemůžu udržet. Neustále tady někdo omílá, že u CO klesá postupně výkon. Je to principileně nesmysl. Tlak plynu nad kapalným CO je při dané teplotě stabilní. V zásadě použití CO k pohonu vzduchovky je ten nejjednodušší regulátor. Pokles výkonu se projeví při posledních 3-5 výstřelech,kdy už není v bombičce žádný kapalný CO. Malý pokles výkonu může být znatelný při rychlé střelbě v důsledku ochlazení bombičky vlivem odpařování CO. Ale v létě, když je teplo, je i to zanedbatelné.
Ponechávání natlakované zbraně CO je už není tak jednoznačné, jsou na to různé názory, ale já ponechávám svoje QB i LOV běžně trvale pod tlakem a zatím jsem žádné problémy nezaznamenal.
-.........,po urcitom pocte vystrelov vykon klesa a potom len pluje diabolky a ked si chces strelit len napr.10x za den tak aj tak musis minuc celu bombicku,neodporuca sa nechavat v pistoli ..............
tedy je trochu OT, ale už se nemůžu udržet. Neustále tady někdo omílá, že u CO klesá postupně výkon. Je to principileně nesmysl. Tlak plynu nad kapalným CO je při dané teplotě stabilní. V zásadě použití CO k pohonu vzduchovky je ten nejjednodušší regulátor. Pokles výkonu se projeví při posledních 3-5 výstřelech,kdy už není v bombičce žádný kapalný CO. Malý pokles výkonu může být znatelný při rychlé střelbě v důsledku ochlazení bombičky vlivem odpařování CO. Ale v létě, když je teplo, je i to zanedbatelné.
Ponechávání natlakované zbraně CO je už není tak jednoznačné, jsou na to různé názory, ale já ponechávám svoje QB i LOV běžně trvale pod tlakem a zatím jsem žádné problémy nezaznamenal.
To s tím neklesáním výkonu je sice teoreticky pravda, ale u 2240 není problém střílet rychlostí, kdy se část zbraně okolo bombičky díky postupnému odpařování citelně ochlazuje a kvůli tomu opravdu při rychlé střelbě klesá výkon a roste spotřeba, obzvlášť s 12g bombičkou (350g lahev na hadici je na tom o dost líp, přece jen má o dost větší tepelnou kapacitu). Trochu pomáhá při střelbě nebo apoň při nabíjení držet 2240ku za trubku, tělesné teplo to ohřeje rychleji než vzduch.
Miluju fámy.
Jedna z nich je nenechávat natlakovanou pistoli/pušku s CO2.
Lovku jsem nevypustil už dva roky,DU-10 půl roku a na Umarex 850 dostřílenou kyvetu s CO2 okamžitě měním za plnou. Čtyři roky je tak s minutovými pauzami neustále pod tlakem.
Jedna z nich je nenechávat natlakovanou pistoli/pušku s CO2.
Lovku jsem nevypustil už dva roky,DU-10 půl roku a na Umarex 850 dostřílenou kyvetu s CO2 okamžitě měním za plnou. Čtyři roky je tak s minutovými pauzami neustále pod tlakem.
Nemůže tohle souviset s otázkou na vhodný materiál těsnění, co jsem psal o kus výše? Pokud materiál těsnění snese vliv CO2 dlouhodobě, nevidím důvod, proč to neskladovat pod tlakem (požár za důvod nepočítám, v takovém případě mi asi příjde lepší když bombička jebne v trubce než navolno nahromadě)
A nepřemýšleli jste o odporovém drátu, který by bombičku ohříval??Queeg 512 píše:To s tím neklesáním výkonu je sice teoreticky pravda, ale u 2240 není problém střílet rychlostí, kdy se část zbraně okolo bombičky díky postupnému odpařování citelně ochlazuje a kvůli tomu opravdu při rychlé střelbě klesá výkon a roste spotřeba, obzvlášť s 12g bombičkou (350g lahev na hadici je na tom o dost líp, přece jen má o dost větší tepelnou kapacitu). Trochu pomáhá při střelbě nebo apoň při nabíjení držet 2240ku za trubku, tělesné teplo to ohřeje rychleji než vzduch.
Mě napadlo použít na to ohřívací polštářek, stačí omotat okolo trubky a udělat si kožený obal - kus kůže typu odbélník obdélník s cvočkama, co to vše obejme, bude na toto asi ideální.
V nějakém jiném vlákně ten polštářek někdo naprosto nezávisle vynalezl taky, sice bez kůže, ale zato zodpovědně s připojeným digitálním teploměrem.
Odporový drát imo potřebuje určitě ještě teplotní čidlo a řízení teploty a i tak bych do toho nešel, polštářek má maximum okolo 50 °C a na bombičce je uváděn limit 48,9 °C. Pak už stačí málo a může to střelit jiným než původně zamýšleným způsobem, a toho bych se u ohřevu odporovým drátem fakt bál.
V nějakém jiném vlákně ten polštářek někdo naprosto nezávisle vynalezl taky, sice bez kůže, ale zato zodpovědně s připojeným digitálním teploměrem.
Odporový drát imo potřebuje určitě ještě teplotní čidlo a řízení teploty a i tak bych do toho nešel, polštářek má maximum okolo 50 °C a na bombičce je uváděn limit 48,9 °C. Pak už stačí málo a může to střelit jiným než původně zamýšleným způsobem, a toho bych se u ohřevu odporovým drátem fakt bál.
Jenže maximum bombičky je vztaženo k tomu plíšku který je v hrdle a ten je ti úplně ukradenej když máš propíchnuto.
Jinak samozřejmě by šlo o to, vyladit parametry aby to ohřívalo na nějakou přijatelnou teplotu (např. 50° mi přijde zcela ok) aby se o to taky člověk nepopálil...
Nicméně by se pak dalo střílet furt, furt stejně a navíc s vyšším výkonem
Jinak samozřejmě by šlo o to, vyladit parametry aby to ohřívalo na nějakou přijatelnou teplotu (např. 50° mi přijde zcela ok) aby se o to taky člověk nepopálil...
Nicméně by se pak dalo střílet furt, furt stejně a navíc s vyšším výkonem

- mtarnovsky
To Strelec
Ked sa nedokazes udrzat tak je to tvoj problem. Nikto uceny z neba nespadol,delime sa tu o svoje skusenosti,niekto ich ma pomenej,ako napriklad ja,ale nad nikoho sa tu nepovysujem a rad sa poucim.
Ja nenechavam natlakovanu pistol z principu a aj podla fam ktore som doteraz pocul,bohuzial nemam nikoho v okoli kto by mi poradil.A je pravda ze som raz v crosmane zabudol zasrobovanu bombicku a po pol roku fungoval bez problemov.
Ked si si NAHODOV nevsimol tak ja som nepisal ze postupne ale po urcitom pocte,a to je trochu rozdiel.Ja mam sice crosmana 357 ale tam to funguje tak ,ze prvych cca 40-50 vystrelov je konstantnych,podla pocasia ,a potom to este 10-15diaboliek dokaze vyplut.strelec3751 píše:mtarnovsky píše:Darken 01
mtarnovsky píše:Darken 01
Ked sa nedokazes udrzat tak je to tvoj problem. Nikto uceny z neba nespadol,delime sa tu o svoje skusenosti,niekto ich ma pomenej,ako napriklad ja,ale nad nikoho sa tu nepovysujem a rad sa poucim.
Ja nenechavam natlakovanu pistol z principu a aj podla fam ktore som doteraz pocul,bohuzial nemam nikoho v okoli kto by mi poradil.A je pravda ze som raz v crosmane zabudol zasrobovanu bombicku a po pol roku fungoval bez problemov.
Hatsan AT44-10w 5,5 + Leupold 4-24x50e+pumpa
Slavia 620
Slavia 620