Pazby na dlouhe zbrane (vzduchovky)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Hezké. Dal bych to více do tmava. Co šelak? Ať je to hezky tradičně.
Grand Power K100 Mk7
Gamo CFX Royal .177 + Delta 4x32 AO
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Re: Pazby na dlouhe zbrane (vzduchovky)
Zatmavit to určitě chci, což popisuji. Dám ještě jednu vrstvu oleje a potom asi aplikuji včelí vosk. Na šelak si netroufnu ..... doufám, že to dobře dopadne a bude to vypadat trochu k světu .... jinak ta úprava gripu je perfektní. Kdybych si to nezkusil, nikdy bych tomu nevěřil. Dokonalost ! Doporučuji všem, kterí budou Slávii upravovat ...
Naposledy upravil(a) Wema dne 27 bře 2013 08:09, celkem upraveno 1 x.
Slavia CZ 630 Cal.177 rv."03 + zakázková montáž KZK + Delta Optical Entry 4x32AO
Vojenská vzduchovka Vz.47 Cal.176 - n.p. Strakonice 64953
Vojenská vzduchovka Vz.47 Cal.176 - Zbrojovka Brno 10120
Já až jsem měl dokončenou tu moji, tak jsem zjistil, že v místní drogerii prodávají šelak samotný a i s voskem. Nemít hotovo, tak do toho jdu. Stačí jej rozmíchat v lihu, nanášet nějakým vhodným hadříkem, či tamponem a pak rozleštit. Ale to mám jen načtené, někdo by řekl víc a v historii je toho zde také dost napsáno.
Grand Power K100 Mk7
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
2Wema
S liehovým moridlom ešte ju stále môžeš pritmavyť(lieh olej premôže, s vodovým už by si nemohol), len nechaj trošku olej vsiaknúť, vyprchať. Moriť rýchlo a smelo, aby nebola flakatá.
V tomto štádiu ja osobne by som ju lízol s čistým palisandrom, na môj vkus je ten rozdiel farebného odtieňu až rušivý(bledo hnedá-čierná) ale to je len môj subjektívný názor...
Potom zasa olej, atď.
S voskom velmi nepritmavýš, rozdiel v odtieni bude sotva citelný...
2LuckyHit
Nerozrobené šupienky sú šelak, a povrchovka z nich je politúra. Aplikuje sa to tiež na naolejovaný vyzretý povrch. Ako prvý pokus, odporúčam urobiť radosť matke/babke a na nie príliš cennom kuse nábitku/krabice to otestovať.
Prifarbyť politúru neni problém, nakolko sazarába s liehom, a môžeš pridávať liehové moridlo...
Nezabudnúť že sú to všetko prírodné materiály, tak sa spávajú na prvý pohlad nevypočítatelne, preto treba robiť skúšobné verzie, a pomali sa to odhalý...
Takto. Keď som politúru robil prvý krát, sa mi podarila až na nejaký piatý pokus, som bol netrpezlivý a som ju strhával. Tj. s tampónom som prešiel priskoro na tom istom mieste, a namiesto toho aby nová vrsva ostala na povrchu, som stiahol tú predošlú. Treba vedieť odhadnúť čas, hustotu, - hovorí sa "musíš mať rytmus". Aby sa vrstvy nestrhávali treba na povrch kvapnúť olej(lanový, parafín), ale s mierou, aby na koniec nebolo treba ju vytahovať s liehom, lebo nakoniec niečo pokašlať neni zrova príjemné, a tvôj slovník bude fádný...
Velké rovné plochy sa robia tošku ináč, lahšie, nakolko môžeš robiť skoro kontinuálne. Narozdiel od malých plastických vecí ako je aj pažba, kde medzi vrstvami musíš biť trpezlivý.
Skús to a lahšie odpoviem na konkrétné otázky, bude ich mnoho. Je to technika na dlhú trať.
S liehovým moridlom ešte ju stále môžeš pritmavyť(lieh olej premôže, s vodovým už by si nemohol), len nechaj trošku olej vsiaknúť, vyprchať. Moriť rýchlo a smelo, aby nebola flakatá.
V tomto štádiu ja osobne by som ju lízol s čistým palisandrom, na môj vkus je ten rozdiel farebného odtieňu až rušivý(bledo hnedá-čierná) ale to je len môj subjektívný názor...
Potom zasa olej, atď.
S voskom velmi nepritmavýš, rozdiel v odtieni bude sotva citelný...
2LuckyHit
Nerozrobené šupienky sú šelak, a povrchovka z nich je politúra. Aplikuje sa to tiež na naolejovaný vyzretý povrch. Ako prvý pokus, odporúčam urobiť radosť matke/babke a na nie príliš cennom kuse nábitku/krabice to otestovať.
Prifarbyť politúru neni problém, nakolko sazarába s liehom, a môžeš pridávať liehové moridlo...
Nezabudnúť že sú to všetko prírodné materiály, tak sa spávajú na prvý pohlad nevypočítatelne, preto treba robiť skúšobné verzie, a pomali sa to odhalý...
Takto. Keď som politúru robil prvý krát, sa mi podarila až na nejaký piatý pokus, som bol netrpezlivý a som ju strhával. Tj. s tampónom som prešiel priskoro na tom istom mieste, a namiesto toho aby nová vrsva ostala na povrchu, som stiahol tú predošlú. Treba vedieť odhadnúť čas, hustotu, - hovorí sa "musíš mať rytmus". Aby sa vrstvy nestrhávali treba na povrch kvapnúť olej(lanový, parafín), ale s mierou, aby na koniec nebolo treba ju vytahovať s liehom, lebo nakoniec niečo pokašlať neni zrova príjemné, a tvôj slovník bude fádný...

Velké rovné plochy sa robia tošku ináč, lahšie, nakolko môžeš robiť skoro kontinuálne. Narozdiel od malých plastických vecí ako je aj pažba, kde medzi vrstvami musíš biť trpezlivý.
Skús to a lahšie odpoviem na konkrétné otázky, bude ich mnoho. Je to technika na dlhú trať.
Chlapi a co ten nátěr na toho crosmana?
Jestli to někdo nečetl, stručně to napíšu:
chci army look, takže na dřevo nějakou matnou černou/khaki barvu, ideálně aby to byl takový plastový pocit...
Díky za rady.
Wema: Pěkná přeměna, hned to bude vypadat jako o pár tisíc dražší flinta
Jestli to někdo nečetl, stručně to napíšu:
chci army look, takže na dřevo nějakou matnou černou/khaki barvu, ideálně aby to byl takový plastový pocit...
Díky za rady.
Wema: Pěkná přeměna, hned to bude vypadat jako o pár tisíc dražší flinta

Díky za uznání, Trojane. Jinak přidávám ještě jednu fotku se železem ..... je to jen napuštěné olejem, takže po vosku to bude ještě tmavší .... snad dle mých představ. Povrch unikátně sametový .... osobně jsem tím opravdu nadšen ....
Slavia CZ 630 Cal.177 rv."03 + zakázková montáž KZK + Delta Optical Entry 4x32AO
"je to jen napuštěné olejem, takže po vosku to bude ještě tmavší .... " tomuto moc nerozumiem, ale držím palce.
Náhodou, takto so železom tá bledá farba dodáva celku príjemne športovú fazónu...Pekná.
Zaujíma ma ako si riešil konštrukciu botky a lícnice, náčrt alebo tech. nákres by sa nenašiel?
Ešte drevo na botke by som hodil do uhlu, ať korešponduje s lícnicou...
Náhodou, takto so železom tá bledá farba dodáva celku príjemne športovú fazónu...Pekná.
Zaujíma ma ako si riešil konštrukciu botky a lícnice, náčrt alebo tech. nákres by sa nenašiel?
Ešte drevo na botke by som hodil do uhlu, ať korešponduje s lícnicou...
Tmavší to opravdu bude. Použiju už mnou několikrát zmiňovaný tmavý "včelí vosk" od HG. Zkoušel jsem jej v práci, takže vím, co to umí. Dřevo opravdu znatelně zatmavý. Jinak bych si tak jistý nebyl, ale viděl jsem to na vlastní oči.
Jinak mám všechny pracovní postupy zdokumentované, takže jsem schopen to zveřejnit jako foto návod, kdyby měl někdo zájem. Jen sem nemohu asi nahrát více jak 3 přílohy, pokud se nepletu ....
Ovšem byla to opravdu fuška. Raději asi dělat novou než se pouštět do tohoto teroru. Obrovské nervy z toho, zda to vyjde, jelikož to byl od začátku více méně pokus\omyl. Naštěstí vyšel a jak říkám ... není nad stavitelné prvky na pažbě .... je to naprosto něco jiného, když si mohu tvář pohodlně opřít a ruce mám přitom přirozeně. Jen mě po přechodu z pažby CZ 630 na CZ 631 velmi vadí tuhý odpor spouště i při nejnižším nastavení. Asi vyjmu pružinu z lučíku a vrátím zpět pružinu ze Slavie 630 .... jinak si nemám na co stěžovat .... super kombinace, zlatá puška, obstojné sklo, zakázková montáž a pažba na míru ..... už jen umět střílet, protože zde to už "není" na co svádět
Jinak mám všechny pracovní postupy zdokumentované, takže jsem schopen to zveřejnit jako foto návod, kdyby měl někdo zájem. Jen sem nemohu asi nahrát více jak 3 přílohy, pokud se nepletu ....
Ovšem byla to opravdu fuška. Raději asi dělat novou než se pouštět do tohoto teroru. Obrovské nervy z toho, zda to vyjde, jelikož to byl od začátku více méně pokus\omyl. Naštěstí vyšel a jak říkám ... není nad stavitelné prvky na pažbě .... je to naprosto něco jiného, když si mohu tvář pohodlně opřít a ruce mám přitom přirozeně. Jen mě po přechodu z pažby CZ 630 na CZ 631 velmi vadí tuhý odpor spouště i při nejnižším nastavení. Asi vyjmu pružinu z lučíku a vrátím zpět pružinu ze Slavie 630 .... jinak si nemám na co stěžovat .... super kombinace, zlatá puška, obstojné sklo, zakázková montáž a pažba na míru ..... už jen umět střílet, protože zde to už "není" na co svádět

Vypadá to moc pěkně, povedená práce.
Co se fotek týká... Uploadni je třeba na rajče a dej sem jen linky, jako většina. Rychlé a snadné
Jak a čím si vyřezával tu lícnici? Na aretaci čepů jsi použil nýtovací matice?
Jinak co se toho ztmavnutí po tom vosku týká, tak se mi to nezdá... Tím voskem jsem už pár pažeb dělal a žádné enormní ztmavnutí se nekonalo
Co se fotek týká... Uploadni je třeba na rajče a dej sem jen linky, jako většina. Rychlé a snadné

Jak a čím si vyřezával tu lícnici? Na aretaci čepů jsi použil nýtovací matice?
Jinak co se toho ztmavnutí po tom vosku týká, tak se mi to nezdá... Tím voskem jsem už pár pažeb dělal a žádné enormní ztmavnutí se nekonalo

Cogito ergo armatus sum.
S tím voskem to IMO záleží na pórovitosti dřeva ale ztmavne každé, jde o to, jestli to tím voskem prostě napatláte, nebo napustíte. Když třeba napouštím prkýnka na krájení nebo střenky nožů, tmavnou dost výrazně (když se to nechá dlouho, dokonce se téměř vytratí kresba jak to ztmavne). To dělám ve sklenici s olejem+voskem, která je daná v hrnci s vařící vodou (aby to šlo rychleji).
Tak už jsem zjistil, čim natřu dřevo - měla by to bejt barva na korby pick-upů. Tu u nás ale budu shánět asi těžko, prostě se dojdu zeptat nějakej nátěr s křemeným pískem...
Zde jsou fotky z úpravy mé pažby, kdyby měl někdo zájem .....
http://ulozto.cz/xjWTotT/uprava-pazby-zip
http://ulozto.cz/xjWTotT/uprava-pazby-zip
Nádhera že.......
chtěl bych s toho spáchat pažbu na AA510.Netuším jestli je to dřevo vhodné,každopádně to chci zkusit.Mimochodem
poznáte co je to zač........

Walther LG 300 XT Carbontec Custom/ Burris Timberline 4.5-14x32
Steyr LG110FT Custom Hunting/Sightron SIH TAC 4-12X40 AO HHR
http://zdendaxxl.rajce.idnes.cz/ .Změnil jsem nick na "Zdendaxx"
2zdendaxxl - Z tejto vzdialenosti to vypadá na dub
2Wema - Istenie lícnice mi nie je celkom jasné...závit do dreva a červýk na imbus?
2Wema - Istenie lícnice mi nie je celkom jasné...závit do dreva a červýk na imbus?
2Lori75
Samá voda
,ty fotky nejsou moc povedené
,má to úplně nádhernou kresbu kde krasně vyniká střídavě tmavá a světlá
.Mohu ještě prozradit že to dřevo je velmi,velmi tvrdé
.Sám jsem docela zvědavý jak to z toho půjde 
PS.myslím,že tam má vlepené či nasroubované kovové futýrko se závitem a v tom teprve ten jistící červík
Samá voda

PS.myslím,že tam má vlepené či nasroubované kovové futýrko se závitem a v tom teprve ten jistící červík

Walther LG 300 XT Carbontec Custom/ Burris Timberline 4.5-14x32