optika na sa. vz.58
Moderátoři: Moderátoři, GunShop.cz
-
Re: optika na sa. vz.58
Tak sem se prokousal na desátou stránku a stále nevím jakou voptiku na kosu.
Co sem pochopil vydrží tyhle posp, ale ho chci s weavrem.Dá se něco takovýho koupit i u nás, nebo nějak předělat?
http://kalinkaoptics.com/rifle-scopes/p ... ion-1.html
Co sem pochopil vydrží tyhle posp, ale ho chci s weavrem.Dá se něco takovýho koupit i u nás, nebo nějak předělat?
http://kalinkaoptics.com/rifle-scopes/p ... ion-1.html
Máte někdo zkušenosti s puškáčem ODEON Tactical??
Mám takovej blbej pocit, že se mi po 100 ranách vysype sklo.
Mám takovej blbej pocit, že se mi po 100 ranách vysype sklo.
-
Zeptám se jinak.
Máte někdo na kose voptiku?
Ten odeon by mě tam asi pasoval.
Máte někdo na kose voptiku?
Ten odeon by mě tam asi pasoval.
-
Karlo... Pozri str. 96 pro milovniky fotografie.
-
Sašo, děkuju za tip.
A nešimrá to ve voku?
Jak to tam máš dlouho?
A nešimrá to ve voku?
Jak to tam máš dlouho?
-
-
Simtě má nějakej ešop někde ten zojaličkov?
Jsem nic nevygoogloval, jen nějaká inzerce.
Jsem nic nevygoogloval, jen nějaká inzerce.
Asi půdu do ODEON Tactical
Odepsali mi ohledně tacticalu z firmy:
výška 65 mm, délka 185 mm, všechny tyto rozměry jsou pouze orientační a přibližné. Osnova je typu R 19 a je zobrazena na stránkách eshopu. Osnova má možnost červeného nebo zeleného podsvícení v 5 stupňové škále světla.
Vhodnost na CZ 858 je spíše otázka a diskuze ohledně montáže, protože jsem viděl již spoustu nevhodných montáží na tento druh zbraně. Já osobně si myslím a máme ověřeno, že není problém s ráží a výkonem zbraně jako s vhodností montáže. V případě, že je montáž stabilní a pevná, tak by neměl být problém s puškohledem.
To že puškáč pochází původně z asie, tak to je stejně jedno, protože odtud pochází drtivá většina podobných výrobků.....
2ALEX: Prosimtě, kolik si s tim puškohledem vystřelil ran z 858?
jestli je to do tisíce ran, tak mluvit o jeho životnosti a odolnosti je moc předčasné a zavádějící.
Odepsali mi ohledně tacticalu z firmy:
výška 65 mm, délka 185 mm, všechny tyto rozměry jsou pouze orientační a přibližné. Osnova je typu R 19 a je zobrazena na stránkách eshopu. Osnova má možnost červeného nebo zeleného podsvícení v 5 stupňové škále světla.
Vhodnost na CZ 858 je spíše otázka a diskuze ohledně montáže, protože jsem viděl již spoustu nevhodných montáží na tento druh zbraně. Já osobně si myslím a máme ověřeno, že není problém s ráží a výkonem zbraně jako s vhodností montáže. V případě, že je montáž stabilní a pevná, tak by neměl být problém s puškohledem.
To že puškáč pochází původně z asie, tak to je stejně jedno, protože odtud pochází drtivá většina podobných výrobků.....
2ALEX: Prosimtě, kolik si s tim puškohledem vystřelil ran z 858?
jestli je to do tisíce ran, tak mluvit o jeho životnosti a odolnosti je moc předčasné a zavádějící.
-
FTC.Ja mam Sa.vz.58 orginal upraveny na semi.
Puskohlad je civilna kopia z Mosinky.A je to sklo A ma to nastavenie do +4dioptrie./Mam okuliare/
Strielam len pre zabavu sem tam nejaka sutaz.Nepocitam naboje tych mam dost.
Aj ja sa bojim ,ze po case sa rozpadne.Na 58 nevidrzi ani ten najlepsi puskohlad.
Velky naraz zaveru.Bocna montaz, kruzky ocelove.
Nasiel som E-mail zbrane.lickova@seznam.cz
Puskohlad je civilna kopia z Mosinky.A je to sklo A ma to nastavenie do +4dioptrie./Mam okuliare/
Strielam len pre zabavu sem tam nejaka sutaz.Nepocitam naboje tych mam dost.
Aj ja sa bojim ,ze po case sa rozpadne.Na 58 nevidrzi ani ten najlepsi puskohlad.
Velky naraz zaveru.Bocna montaz, kruzky ocelove.
Nasiel som E-mail zbrane.lickova@seznam.cz
U Lička bych ho nekupoval-já ho nechal přivézt z Moskvy a vyšel mě na 1750Kč(Ličko za něj chtěl 3600,- ale možná se něco změnilo-měl výprodej) Mám ho na Zendlově krytu závěru a nemám o něj strach...
Pořád uvažuju, jestli se na ten odeon úplně vybodnu a koupim drahej kolimátor, asi aimpoint, nebo eotech s tečkou 1moa. Když už se mi vysypal i vortex strikefire, což je můj 3. kolimátor na kose, tak už jsem pěkně vytočenej. Pošlu ho na reklamaci a pak ho pošlu do světa. Asi bude dobrej na .223 ale rozhodně na kose nevydrží více jak 3000 ran! U toho vortexu mi po výstřelu mizí tečka, asi je problém v kontaktu baterie, ta těžká 3V Li baterie naráži při výstřelu do kontaktu obrovskou silou. Stejně takovej problém bude u všech optik a kolimátorů s nižší pořizovací cenou.
-
Armexi, kerej tam máš? Stejnej jako Alex?
Ano-a jako vše z bývalé SSSR je to dlabaný ingot... Vážně o ní nemám strach-je bytelná...
-
Ná na kose sightmark ultra shot a zatím drží parádně....co se půškohledu týče, známej zvolil POSP 4x a je spokojen
- Roman Zelinka
Dám to i sem. Sa. 58 Sporter, cal. ,223 Rem, hlaveň 473 mm, naháňková optika Fomei 1-4 x 24 s červeným bodem. Kříž a bod je v zadní rovině (velikost bodu se při zvětšení nemění), na duralovém krytu závěru Gunexpert (Zendl), ocelová dvojdílná montáž. Pažba samo domo z lepenice, uzpůsobena k výšce montáže a optiky, délka dle mých proporcí. Pokoukání skrz sklo velmi dobré, praktické zkušenosti časem...
Netrefák-teoretik