Koupil jsem GAMO Shadow IGT. První dojem výborný, na pohled vše OK.
Střelba razantní, výkon asi odpovídá těm 16J (nemám čím měřit, ale soudím podle srovnání účinků jak je popisují jiní uživatelé tohoto fóra).
Kopance jsou menší než u pružinovky, nicméně existují a mají velmi nepříznivý vliv (např. po 50 ranách se uvolnila muška a musel jsem ji fixovat kvalitním lepidlem). Soustřel s Truglo miřidly na 10m s oporou (JSB Exact) cca 1,5 - 2 cm, lepší jsem nedocílil, blbě vidím a spušť je poměrně tvrdá (šrubek na štelování nemá žádný vliv, nepatrně posunuje jen 1. a 2. fázi - chtělo by to Charlie daTuna GTR-4G).
S namontováním zaběhaného puškoměru NikkoStirling Mountmaster AO od přítele (používá jej na Slavii) se dostavil šok a rozčarování:
Na 10m s oporou katastrofální soustřel 7cm !!!! Vadu puškoměru jsme vyloučili, na Slávce je soustřel výborný.
Při pátrání po příčině jsme zjistlili, že hlaveň má v zaklapnutém stavu vůli ve svislém i ve vodorovném směru, u mušky je pohyb dokonce 1cm do stran !!!!! Pochopitelně - v takovém stavu se hlaveň pokaždé usadí jinak a soustřel podle toho vypadá !!!!
Puška jde na reklamaci a popravdě nevím, zda se závada při takto nepřesné výrobě dá odstranit.

To jsou moje poznatky a doufám, že jde pouze o vadný kus. Uvidíme.