Tak dufam, ze to bude aspon poriadne tazky kamen, minimalne zula

Na nieco je to asi aj dobre. Aspon si prezidium ISSF precita a vypocuje same "chvaly" na svoju genialitu. Neverim, ze je to iba tlakom medzinarodneho olympijskeho hnutia. Skor mi to pripada ako aktivita nejakeho iniciativneho blbca, ale mozem sa mylit. Niektore navrhy, napr. co sa tyka zmien vo vystroji nijako neovplyvnia vysledky, iba zneprijemnia zivot pretekarom (napr. zakaz streleckych nohavic a topanok pri lezacke, odparanie vystuhy na zadku nohavic, obrusovanie podrazky topanok, umiestnenie svov na kabate pod laktom podpernej ruky). Neviem, ci v ostatnych sportoch dochadza k takymto zmenam v stvorrocnych cykloch, ale ista tradicia a ustalenost pravidiel by tiez nebola na skodu. Ako budeme porovnavat rekordy z minulosti? Ked sa menia casy, system finale, spojenie pripravy s nastrelom? Prehodenie poloh v standarde tiez moze negativne ovplyvnit strelcov, lebo to maju natrenovane inac. Aj v sporte by mala byt urcita standardizacia a nie ked sa nieco v noci sniva nejakemu senilnemu funkcionarovi ISSF, tak sa to na druhy den schvali ako nove pravidla. Ale aby som nehovoril len o negativach, naopak dost sa mi pozdava vyhodnocovanie zasahov na desatiny aj v zaklade-kvalifikacii. To je plus smerom k objektivite vysledkov a spravodlivosti. Samotny system finaloveho zavodu, kedy po 2 ranach postupne vypadavaju pretekari s najnizsim poctom bodov tiez nie je zly napad a je to zaujimavejsie a divacky atraktivnejsie. Pokial su vysledky zo zakladu vyrovnane, tak sance su vyrovnane aj vo finale, ale pokial je vykonnostny rozdiel medzi prvym a poslednym z postupujucich znacny, tak hold smola, malo by sa to akceptovat, ci to bude divacky atraktivne alebo nie (ale fair play to urcite bude) a nie potrestat uspesnych vynulovanim vysledkov zo zakladu. Pouzil by som analogiu z F1, ako keby 2 kola pred koncom vyslo na trat safety car a vymazalo naskok najlepsich pilotov a pred cielovou rovinkou by odislo z trate a potom by sa zacalo "finale"