Pazby na dlouhe zbrane (vzduchovky)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Sa mi paci ako si sa rozbehol s pažbami, doteraz som nenasiel na nete peknu pazbu (bulpup) na HW, s HW tvarom. Niečo ako original pažba, len bulpup. Co ti na to? 

SPA CP1-M 4,5mm
Slavia 618
Slavia 630
Slavia 634 + NS Mountmaster 6x40AO (Delta entry IR 6x32AO)
HW100S Bullpup + HAWKE SID.TAC.30IR 8.5-25x42
Slavia 618
Slavia 630
Slavia 634 + NS Mountmaster 6x40AO (Delta entry IR 6x32AO)
HW100S Bullpup + HAWKE SID.TAC.30IR 8.5-25x42
Re: Pazby na dlouhe zbrane (vzduchovky)
No to jedině ve verzi T.
V klasiské verzi S by to asi nešlo...
Si myslím,že prostě na Bulpup musí být thumbhole...
V klasiské verzi S by to asi nešlo...
Si myslím,že prostě na Bulpup musí být thumbhole...
177
22
25
22
25
Asi to nepatří přímo do tohoto tématu, ale vhodnější místo jsem nenašel ..... dnes jsem dodělal stojan na CZ 630 ... posuďte sami. Materiál 16mm MDF .... styčné plochy potažené neoprénem ....
Slavia CZ 630 Cal.177 rv."03 + zakázková montáž KZK + Delta Optical Entry 4x32AO
Vojenská vzduchovka Vz.47 Cal.176 - n.p. Strakonice 64953
Vojenská vzduchovka Vz.47 Cal.176 - Zbrojovka Brno 10120
stojan dobry, mdf sice nemam moc rad, ale to by jeste slo.
co se mi vubec nepaci , to jsou ty esesaceke prilby a nad tim ten cesky odznak.
HW35, HW40, HW45, HW70
HW97 K - Nikko Stirling Gold Crown Airking 4-12x42
HW100T Carbine - Hawke Sidewinder Tactical 8.5-25x42
HW97 K - Nikko Stirling Gold Crown Airking 4-12x42
HW100T Carbine - Hawke Sidewinder Tactical 8.5-25x42
MDF jsem právě na chut přišel ... pěkně se s ní dělá, je poměrně dostupná .... ale jak přijde na lakování - peklo. To přiznávám. Jinak co se týče mého koutku historie .... co k tomu říct. Nacismus nesnáším, neuznávám a nepodporuji. Ostatně když se dobře zadíváš, je tam vidět i taková malá cedulka, na které to mám všechno pěkně napsané ... ale vidět to není. Beru vojenstvé jako takové ... a německé kousky jsou pro mě samozřejmě cenější .... po většině vykopávky v blízkosti domu, nebo dary od přátel, kteří nelezli stejným způsobem .... nejcenne¨ější kousky jsou určitě dva bajonety .... předpokládám, že tohle mi nemůže nikdo zazlívat ...bimHObim píše:stojan dobry, mdf sice nemam moc rad, ale to by jeste slo.
Slavia CZ 630 Cal.177 rv."03 + zakázková montáž KZK + Delta Optical Entry 4x32AO
Stojan pěkný, o tom žádná.
Proti vojenským historickým kouskům taky nic nemám. Přilby jsou německé, ne esesácké, používali je např. i němečtí hasiči.
Proti znakům příslušnosti jako je znak SS a hákový kříž zase naopak mám hodně. Každému vřele doporučuji návštěvu některého muzea koncentračních táborů jako je např. Osvětim.
Proti vojenským historickým kouskům taky nic nemám. Přilby jsou německé, ne esesácké, používali je např. i němečtí hasiči.
Proti znakům příslušnosti jako je znak SS a hákový kříž zase naopak mám hodně. Každému vřele doporučuji návštěvu některého muzea koncentračních táborů jako je např. Osvětim.
Na zvířata nestřílím, masa jsou plne obchody.
Jsou jine způsoby jak dokázat, že jsem člověk.
Ale no tak.I pres to,ze ciny toho rezimu byli zrudne,tak se jedna o historii a nevidim jediny problem s jejich symbolikou.Symboly jsou to krasne a tisice let stare.To ze je jouda s prtavym knirkem zneuzil,je smutne,ale nemuzou za to.
Stojam peknej.Taky jsme s kamaradem vyrabeli podobny,jen ze smrku a jen na odkladani na provizorni strelnici,takze je to takovej smudla
Stojam peknej.Taky jsme s kamaradem vyrabeli podobny,jen ze smrku a jen na odkladani na provizorni strelnici,takze je to takovej smudla

RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Nazdar páni.
Po kompletnej prerábke(výkon) S631 som sa zameral na presnosť, a to hlavne eliminácia komplikovaných pohybov spetného rázu pružinovky. Najdôležitejším momentom bol zvýšiť celkovú hmotnosť. Ideálnym riešením je nová pažba, masívnejšia, hrubšia, dlhšia, a hlavne z ťažšieho dreva než buk. Z dostupných drevýn u nás najväčšiu hmotnosť má agát. Vlastne z lokálných drevín len hrab, a agát sú považované za tvrdé, ostatné ako orech, dub, buk, jaseň, čerešna... sú polotvrdé dreviny. Je pravdou že v puškárstve agát sa nepoužíva, nakolko skrz jej vláknitosti a rigidnosti má tendenciu praskať, ale je to pravda až nad pár 1000 joulov.
Teraz je pomerne slušne vyladená, ale ešte plánujem vyrobyť na ňu masívný kompenzátor, aby som zjemnil výkyvi hlavne, a potom zrejme budem musieť esťe pridať do pažby olovenú vložku.
Po kompletnej prerábke(výkon) S631 som sa zameral na presnosť, a to hlavne eliminácia komplikovaných pohybov spetného rázu pružinovky. Najdôležitejším momentom bol zvýšiť celkovú hmotnosť. Ideálnym riešením je nová pažba, masívnejšia, hrubšia, dlhšia, a hlavne z ťažšieho dreva než buk. Z dostupných drevýn u nás najväčšiu hmotnosť má agát. Vlastne z lokálných drevín len hrab, a agát sú považované za tvrdé, ostatné ako orech, dub, buk, jaseň, čerešna... sú polotvrdé dreviny. Je pravdou že v puškárstve agát sa nepoužíva, nakolko skrz jej vláknitosti a rigidnosti má tendenciu praskať, ale je to pravda až nad pár 1000 joulov.
Teraz je pomerne slušne vyladená, ale ešte plánujem vyrobyť na ňu masívný kompenzátor, aby som zjemnil výkyvi hlavne, a potom zrejme budem musieť esťe pridať do pažby olovenú vložku.
Pekna prace.I ze smudlinky se da udelat pekna flinta.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Moc pěkné. Většina lidí nepoužívá akát taky proto, že tupí nástroje. 

Na zvířata nestřílím, masa jsou plne obchody.
....kurňa ta "prokoukla" móóóc pěkný......
a hrab(habr???) se na výrobu nástrojů používá(l)
a solidně ho opracovat(ručně) je masakr 
a hrab(habr???) se na výrobu nástrojů používá(l)

Teď mi to docvaklo proč Piku dělá pořád nové pažby, on potřebuje mít zásobu odřezků na zimu
Viz. video v sekci "BENCHREST"

Viz. video v sekci "BENCHREST"
Rezbárské dláta musíš tak či tak dobrusovávať neustále. S tupím vercajgom robyť je utrpenie a nebezpečné. Ja do dreva chrsám(zvukomalebný výrar pre rezbárstvo) cca 20 rokov, a už zopár krát nechal som svoje DNA na dreve.Marťyn píše:Moc pěkné. Většina lidí nepoužívá akát taky proto, že tupí nástroje.
Tak takhle to začíná- alespoň u mě- nová na CZ 200 Hunter opět bude napasována na moje proporce opět vyosená ve všech směrech.
A to už máš zádlab?
Já si nejdřív udělám zádlab,protože se mi líp dělá když je to hranatý...
Já si nejdřív udělám zádlab,protože se mi líp dělá když je to hranatý...
177
22
25
22
25