Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Odolnost puškohledů udávaná v Joulech nemá nic společného s výkonem zbraně.Každý puškohled nebo jeho modelová řada prochází testy odolnosti(chcete li crash testy).Jeden z testů je i odolnost na mechanickou sílu.Spočívá v tom,že puškohled je upevněn na jakousi podložku(lafetu) a do ty podložky se udeří houpacím závažím/kladivem.Výsledná energie než se puškohled rozhodí je následně udaná v parametrech optiky,jako mezní hranice mechanické odolnosti.Nevim k čemu v praxi popsat třeba 3500J,ale je to mnohem méně,než je přímá kulka z pušky.Něco jako byste drželi 50cm širokou ocelovou desku před sebou a do ní někdo střelil z kulovnice.Pravda... neudržíte to,ale tak nějak vypadá 3500J při testu optik.LuckyHit píše:Bylo to v nějakým eshopu. Pak jsem koukal že i dokonce Alexxxus to má na stránkách a těch 3500J jen u Taipana, Viper tam měl tuším do 2000J a mamba pouze 1000J. Každopádně v optisan ztrácím trochu důvěru . Napsat, že variabl mamba s dvojdílným tubusem a snad udávanou energií do 1000J vydrží .50 BMG která má 15-20x takovej výkon mi zavání reklamou hodnou na polské tržnice. Tady mi titanium vede. Má udávanou 4000J v jednodílném tubusu a nechlubí se, že vydrží na nejvýkonější ostřelovačce.
OT: 2 Luckyhit: Jak jsi přišel na to, že má mamba dvoudílný tubus? Výrobce uvádí "one piece tube construction from T-6061 aircraft grade aluminium". Nehledě na to, že řada Mamba je koncipována jako lovecká, tak nevím proč by to neměla ustát. Ty odolnosti v energiích si cucáš taky z prstu, protože v katalogu výrobce nic takového není, je tam pouze:LuckyHit píše:Bylo to v nějakým eshopu. Pak jsem koukal že i dokonce Alexxxus to má na stránkách a těch 3500J jen u Taipana, Viper tam měl tuším do 2000J a mamba pouze 1000J. Každopádně v optisan ztrácím trochu důvěru . Napsat, že variabl mamba s dvojdílným tubusem a snad udávanou energií do 1000J vydrží .50 BMG která má 15-20x takovej výkon mi zavání reklamou hodnou na polské tržnice. Tady mi titanium vede. Má udávanou 4000J v jednodílném tubusu a nechlubí se, že vydrží na nejvýkonější ostřelovačce.
LuckyHit píše: ......Ale že by to nepohlo s 12 letou dívenkou?