KalibrGun Valdy EU s.r.o.
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Sem se ještě rozhod,že do toho šáhnu přímočarkou-flexou-rašplí 

177
22
25
22
25
Re: KalibrGun Valdy EU s.r.o.
Piku: Souhlasim, já jsem cvrčka jen špatně položil na něco tvrdšího a hned je to na pažbě vidět....musí se fakt jak v bavlnce..
O víkendu jsem trošku zastřílel, měřil jsem úsťovku a úbytek tlaku. Pušku jsem vytáhl z tepla ven na mráz a začínal jsem na nějakých 245 m/s, tlak poctivých 250bar. Rychlost ale postupně klesala až jsem asi po 20 minutách a 47 výstřelech měl při 200bar 233 m/s. Poté když jsem pušku opět nahřál v místnosti a vyšel ven, zas to lítalo těch cca 245...přijde mi tedy, že je dobré střílet když je puška teplotně stálá, jinak to za moc nestojí. Jinak mi přijde že rychlost při stálé teplotě a 50J osciluje okolo +- 2 m/s. Čas mi nedovolil zastřílet více.. Musím ale říct, že mě kapacita kartuše hodně mile překvapila...i při takto výkonném střílení tlak příliš neklesal, odhaduju to na minimálně 100 50J plnotučných ran což je super. Ono pak zas při pumpování to taky neni plný raz dva
Toť mé prozatimní postřehy, snad si najdu víc času abych našel kde se to pak "láme" - jaký je tlak reglu.
O víkendu jsem trošku zastřílel, měřil jsem úsťovku a úbytek tlaku. Pušku jsem vytáhl z tepla ven na mráz a začínal jsem na nějakých 245 m/s, tlak poctivých 250bar. Rychlost ale postupně klesala až jsem asi po 20 minutách a 47 výstřelech měl při 200bar 233 m/s. Poté když jsem pušku opět nahřál v místnosti a vyšel ven, zas to lítalo těch cca 245...přijde mi tedy, že je dobré střílet když je puška teplotně stálá, jinak to za moc nestojí. Jinak mi přijde že rychlost při stálé teplotě a 50J osciluje okolo +- 2 m/s. Čas mi nedovolil zastřílet více.. Musím ale říct, že mě kapacita kartuše hodně mile překvapila...i při takto výkonném střílení tlak příliš neklesal, odhaduju to na minimálně 100 50J plnotučných ran což je super. Ono pak zas při pumpování to taky neni plný raz dva

Toť mé prozatimní postřehy, snad si najdu víc času abych našel kde se to pak "láme" - jaký je tlak reglu.
SPA Artemis P15 cal .25 + Nikko Stirling Diamond Sportsman 10-50x60 MilDot
Past: KalibrGun Cricket WST cal .25 + Leapers AccuShot 8-32X56 MilDot, Zoraki HP-01 Ultra PCP 4,5mm
Past: KalibrGun Cricket WST cal .25 + Leapers AccuShot 8-32X56 MilDot, Zoraki HP-01 Ultra PCP 4,5mm
Stary nabytek pri renovaci se tusim ponori do louhu, aby se stary nater odstranil. Treba by jisi to pak nemusel nejak pracne brousit 

To je přirozená vlastnost všech pušek.Když chceš něco trefit ,můsíš nejdříve pušku teplotně ustálit.ResHacker píše:Piku: . Pušku jsem vytáhl z tepla ven na mráz a začínal jsem na nějakých 245 m/s, tlak poctivých 250bar. Rychlost ale postupně klesala až jsem asi po 20 minutách a 47 výstřelech měl při 200bar 233 m/s. Poté když jsem pušku opět nahřál v místnosti a vyšel ven, zas to lítalo těch cca 245...přijde mi tedy, že je dobré střílet když je puška teplotně stálá, jinak to za moc nestojí.
.
Jak psal Martin K. den před závodem zastřílel pušku v mraze a pak neměl problém.Palec nahoru.

Barys: Jojo díky, nikde jsem se toto nedočetl, tak jsem jen chtěl potvrdit mojí hypotézu
Třeba Aleš v recenzích psal že střílel i v -20 mrazech a puška zachovala konzistenci jako v teple ale nic o nutnosti ustálení - asi to má bejt každýmu jasný
No teď už to vim
Takže dík... jo a netušíš, proč rychlost s klesající teplotou klesala? Souvisí to třeba s vyššími odpory na všech pohyblivých součástech, které jsou mazány nebo s tepl. roztažností plynů... ?

Podarilo sa uz niekomu dostat cvrcka .25 na 270-280m.s. ?
Weihrauch HW100S .177 + Discovery VT-Z 4-16x50 FFP
KalibrGun Cricket WST .22 + Hawke Sidewinder 30 Tactical 6.5-20x42
Taipan Veteran std .22 + Element Helix 6-24x50 SFP
Powered by YONG HENG compressor
Powered by YONG HENG compressor
Blue_L: Ještě jsem neladil výkon výš, ale určitě jak bude trochu čas, pohraju si s ním více. Chci ale udělat ještě jedno měření v téhle výkonové hladině a zjistit přitom kde je to nastavení regulátoru - počítám nějakých 110bar že by to mohlo být. Potom ještě přitáhnu bicí pružinu, mělo by to na těch 30m navíc stačit a dám vědět 

Blue L-nejaké meranie som už robil,ale nechcel som to sem ešte dávať,pretože nemal som doteraz dosť vzduchu na meranie v plnom rozsahu,ale pri 180atm.a pri max.pritiahnutej pružine,váhe diabolky 1.646g. to lietalo +-0.9.Rýchlosť sa pohybovala od273.1 po 274.9m/s.
Po naplnení kartuše na 280atm,sa nič nezmenilo.Je to stále nejakých 274m/s.
Meral som pri -5 stupňoch,cricket bol vytiahnutý z auta,kde bola samozrejme iná teplota,takže toto meranie bolo iba informatívne.Samozrejme hovoríme o cal.25
Meral som pri -5 stupňoch,cricket bol vytiahnutý z auta,kde bola samozrejme iná teplota,takže toto meranie bolo iba informatívne.Samozrejme hovoríme o cal.25

Určitě teplotní roztažnost plynů + změna vlastností materiálů.ResHacker píše:Barys: Jojo díky, nikde jsem se toto nedočetl, tak jsem jen chtěl potvrdit mojí hypotézuTřeba Aleš v recenzích psal že střílel i v -20 mrazech a puška zachovala konzistenci jako v teple ale nic o nutnosti ustálení - asi to má bejt každýmu jasný
No teď už to vim
Takže dík... jo a netušíš, proč rychlost s klesající teplotou klesala? Souvisí to třeba s vyššími odpory na všech pohyblivých součástech, které jsou mazány nebo s tepl. roztažností plynů... ?
Takový paradox,když jsem střílel z kuše tak tam to bylo naopak s nižší teplotou rychlost střel rostla díky zpevnění ramen mrazem.
jj asi i zalezi taky jak ktera puska...treba u steyra se mi to tak neprojevuje .. tou Taipana tam vyrazne treba to litalo o dot niz a to nebyla buhvi jaka kosa.... u steyra v polsku byl problem jinde zavineme mnou .-)) u nej rychlost je plus minus stejna i kdyz je +15 nebo -10
od ted prosim osloveni kníže pekel :-)
...kdyz jednou pohar pretece....aneb kdyz nemusim tak nechci
...tak to jsem ja ... https://www.youtube.com/watch?v=CZdiGRlRerw
...kdyz jednou pohar pretece....aneb kdyz nemusim tak nechci
...tak to jsem ja ... https://www.youtube.com/watch?v=CZdiGRlRerw
Njn tak Steyr je zas ale něco uplně jinýho... Když už jsi u Taipana, od koho jsi ho vzal, jak jsi ho sem dostal? TO bude asi dost nedostatková zbraň viď 

zander píše:Blue L-nejaké meranie som už robil,ale nechcel som to sem ešte dávať,pretože nemal som doteraz dosť vzduchu na meranie v plnom rozsahu,ale pri 180atm.a pri max.pritiahnutej pružine,váhe diabolky 1.646g. to lietalo +-0.9.Rýchlosť sa pohybovala od273.1 po 274.9m/s.
Blue L - kolik ti to dalo ran touhle rychlostí ???
Blue L -odpověď: ak myslis cvrcka tak zadneho nemam
Dělám tady dobrej chaos

Soryyyyyyy otázka byla samo určena pro: zander

Naposledy upravil(a) RAS dne 18 pro 2012 18:24, celkem upraveno 3 x.
GunPower - Storm Regulátor Altaros - verze 2 (125 Bar)
Optisan Viper 6-24x56IR
Optisan Viper 6-24x56IR

Weihrauch HW100S .177 + Discovery VT-Z 4-16x50 FFP