Ach jo, omlouvám se, už tomu rozumím.

V tomhle případě jsou ale moje příspěvky i příspěvky Mika a Satana poněkud zavádějící. Pokud to berete tak že na PČR leží papír, že danou zbraň máte povolenu nosit tak je vše o.k. V tu chvíli mě ale naprosto nenapadlo, že by při nějaké situaci někdo šel do archivu nebo do databáza a kontroloval jestli tam to nošení mám nebo ne - mám ZP, legálně vlastněnou zbraň s průkazem zbraně a tečka. Já ty příspěvky prostě pochopil tak, že to máte poznamenaný v ZP a vzniká tady nějakej rozpor že to já v ZP nemám .
Je tu ale ještě jeden problém a to následující: Já jsem vyplnil oranžovej formulář - žádost o povolení k nabytí............. Ale na výše zmíněném inspektorátu po mě nevyžadují zbraň specifikovat - pouze jsem tam napsal krátká kulová, zaškrtl nabytí, držení i nošení a nazdar. Povolení jsem dostal na "pistole samonabíjecí" - kupím si konkrétní pistoli a zaregistruju si jí - dostanu průkaz zbraně. To si jako na PČR dají tu práci a najdou ten můj "bianko" formulář a dopíšou mi tam tu konkrétní zbrań? Nic podobnýho s tím nikdo nedělal tak už fakt nevím.
To all: Rozhodnutí tu mám před sebou - bylo vydáno na "samonabíjecí pistoli"

takže jsem asi jedinej případ, kdo si může beztrestně koupit a nosit jakou chce pistoli

Už jsem z těch úředních postupů fakt nahlavu. Jste mě teď nalomili jestli si nemám jít zkontrolovat jestli to tam mají doplněný nebo ne. Ach jo