Air Arms TX200 (HC)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Nic naplat.Je to předse jenom krasavice ustavičná 

Re: Air Arms TX200 (HC)
Zdravím střelce. Jsem vlastníkem Slavie 634 ze které si občas vystřelím na terč. Mám ji sice vybavenou puškohledem Delta 4x32 AO, ale mám dojem, že na "lámačce" je to celkem k ničemu. Dá se sice střílet na cca 20m, ale nástřel nevydrží věčně. Proto se mi líbí vzduchovky Air Arms s nabíjecí pákou a pevnou hlavní. Moje dotazy jsou: Kde se dají v Praze "osahat"? A druhá věc - zda moje současná optika Delta 4x32AO bude na TX200 dobrá (možná i na jinou pružinovku AA). Také by mně zajímalo, kdo můžete porovnávat S634 a TX200, jaké jsou tam rozdíly? Na stránkách dovozce JSB píšou (cituji): Střelba s touto zbraní je téměř bez zpětného rázu, což ve vás navodí pocit střelby z PCP. S malým zpětným rázem a konzistentní úsťovou rychlosti, vám poskytuje také srovnatelný rozptyl.
Zakládá se toto tvrzení na pravdě? Díky za odpovědi.
Zakládá se toto tvrzení na pravdě? Díky za odpovědi.
z ho.na bič neupleteš
Není to tak úplně pravda. Kope jako každá pružinovka, teda jako velice dobrá pružinovka. Měl jsem ji - je výborná.
Na zvířata nestřílím, masa jsou plne obchody.
Jsou jine způsoby jak dokázat, že jsem člověk.
Souhlas.
Měl jsem Prosporta. Kope, sice míň než 634, ale furt kope. To mi docela vadilo, a druhá věc je váha. Je to poctivý kus železa.
Měl jsem Prosporta. Kope, sice míň než 634, ale furt kope. To mi docela vadilo, a druhá věc je váha. Je to poctivý kus železa.
...a čo sa týka tej Delty je dobrá,ale tá vzduchovka si zaslúži lepšiu optiku,hlavne ak budeš chcieť strieľať na väčšie vzdialenosti ako 20m...
...vzduchovky-optiky-diabolky-streľba...a mnoho iného,čo sem už ale nepatrí...
http://www.risopepi.sk
http://www.risopepi.sk
Díky za odpovědi. Jestli je rozdíl v "kopání" postřehnutelný, tak to asi fakt bude příjemná pružinovka, protože u S634 nemám pocit, že by kopala nějak extra moc. Ještě mám vojenskou a někde i starodávnou Dianu po dědovi, ty jsou znatelně jemnější, než S634, ale taky jsou to už "flusbroky" v důchodu. Ješte jsem tady někde četl, že kratší verze je snad prý lepší, než MK3 - lehčí a snad i přesnější?
z ho.na bič neupleteš
Nie som žiadny odborník, strieľal som doteraz z 5 vzduchoviek, ale po vyjadrení "navodí dojem streľby z PCP" boli moje očakávania voči AA TX200 asi priveľké (fakt je, že z PCP som nikdy nestrieľal
) - tá vzduchovka jednoducho kope, to je bez debaty. Na druhej strane, oproti kopaniu Hatsana je to skôr priateľské poklopanie
A čo sa presnosti Mk3 versus HC týka - je to len môj osobný, neoverený názor - v rukách ten rozdiel nikto nespozná, možno jedine pri streľbe benchrest alebo pri upnutí do zveráku...

HW 50S (7,5 J)
HC:
Jedná se o kratší verzi této legendární anglické pružinovky. Kratší je pouze kryt hlavně, hlaveň samotná je stejně dlouhá, tedy i přesnost je na stejné úrovni. Kratší délka znamená lepší ovladatelnost a mobilitu při nižší hmotnosti.
Takže žádný problém
Jedná se o kratší verzi této legendární anglické pružinovky. Kratší je pouze kryt hlavně, hlaveň samotná je stejně dlouhá, tedy i přesnost je na stejné úrovni. Kratší délka znamená lepší ovladatelnost a mobilitu při nižší hmotnosti.
Takže žádný problém

Ano. Jak píše ViTTek. Jen ten rozdíl v hmotnosti není nijak markantní, spíš bych řekl neznatelný. V praxi jde jen o trubičku o síle stěny cca 1,5mm v délce cca 10cm. Píšu cca, protože jsem to nikdy neměřil. Zhruba do 50ti gramů, což u je lovecké vzduchovky kterou TX bezesporu je zanedbatelný rozdíl. Každopádně verze HC je víc "sexy". 

Na zvířata nestřílím, masa jsou plne obchody.
Trošku oživím tohle vlákno.Myslím,že si tahle flinta zaslouží přinejmenším stejnou pozornost jako HW97..Teda alespoň z mého pohledu..Po nepříliš dobrých zkušenostech s Gamem,Hatsanem a v poslední době i s BSA..jsem se dneska stal šťastným majitelem AA TX200 mk3..A to opravdu spokojeným majitelem..(snad mi to vydrží
)Koupil jsem bazarovku od MartinaK za super cenu,ale hlavně v top stavu..samo,že jsem na ni hned namontoval optiku(viper 10x44scb) a šel ji prubnout...Po potížích při nastřelování s BSA jsem čekal,že si budu hrát celý odpoledne..Jenže jsem měl nastřeleno naprosto bez potíží za pět minut...Posunul jsem se na 23m a dával jsem terče po deseti ranách v sedě s oporou o srolovanej spacák..Spoušť jemná,že jsem se párkrát leknul,když vyšel výstřel...prostě zvyk z tvrdých spouští,ale na lepší si člověk zvyká dobře
Bez velkých potíží se mi dařilo držet soustřel pod dvoukačkou..samo,že sem tam jsem to utrhnul,ale byl jsem si toho vědomej...Nejlepší soustřel se mi vešel pod kačku...jen jedna mrcha trochu přečuhovala
..
Na co si budu muset zvyknout je vkládání diabolky pravou rukou,páč ač jsem pravák,tak zrovna tohle dělám levačkou...v tom má výhodu HW,že je přístupná s obou stran..A asi pořeším střední montáže,protože mám trochu potíže s malým prostorem pod optikou,ale chce to jen grif...Po 150 diabolkách,už jsem je tam pravačkou sázel skoro bez potíží..
Když už se stmívalo,tak jsem ještě rozhodil sklopky,které jsem dokoupil k flintě a zkusil 30m na největší a střední killzonu a protože jsem byl línej přivázat provázek,tak jsem si docela zaběhal..trefoval jsem pravidelně..minelek minimálně.
Určitě mám co zlepšovat,třeba pilovat střelbu bez opory...,ale prakticky si neumím představit,že je Prosport ještě lepší
....
TXko je zatím jednoznačně nejlepší pružinovka jakou jsem měl a mám v ruce..Ještě jednou díky MartinoviK a Alešovi...,protože ani bez jednoho bych tuhle krasavici dneska neměl

Bez velkých potíží se mi dařilo držet soustřel pod dvoukačkou..samo,že sem tam jsem to utrhnul,ale byl jsem si toho vědomej...Nejlepší soustřel se mi vešel pod kačku...jen jedna mrcha trochu přečuhovala

Na co si budu muset zvyknout je vkládání diabolky pravou rukou,páč ač jsem pravák,tak zrovna tohle dělám levačkou...v tom má výhodu HW,že je přístupná s obou stran..A asi pořeším střední montáže,protože mám trochu potíže s malým prostorem pod optikou,ale chce to jen grif...Po 150 diabolkách,už jsem je tam pravačkou sázel skoro bez potíží..
Když už se stmívalo,tak jsem ještě rozhodil sklopky,které jsem dokoupil k flintě a zkusil 30m na největší a střední killzonu a protože jsem byl línej přivázat provázek,tak jsem si docela zaběhal..trefoval jsem pravidelně..minelek minimálně.
Určitě mám co zlepšovat,třeba pilovat střelbu bez opory...,ale prakticky si neumím představit,že je Prosport ještě lepší

TXko je zatím jednoznačně nejlepší pružinovka jakou jsem měl a mám v ruce..Ještě jednou díky MartinoviK a Alešovi...,protože ani bez jednoho bych tuhle krasavici dneska neměl

Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill
Ahoj.Sdílím tvoje nadšení s touto puškou,je láskoidní a miloval jsem jí 

Greywolf, troufnu si říci že prosport nejni přesnější, jen se komfortněji ovládá, střeva jsou zaměnitelná.
K tomu kopání 634 a jiných, rozdíl asi jako bouchnout kladivem nebo gumovou paličkou.
K tomu kopání 634 a jiných, rozdíl asi jako bouchnout kladivem nebo gumovou paličkou.
Právě jsem se stal novopečeným majitelem TX200HC, když jsem rozbalil krabici tak to málem se mnou šlehlo,
to není vzduchovka, ale umělecké dílo, budu si na to muset pořídit bílé rukavičky. A teď jestě do 17.00 vydržet v práci pak honem domů nasadit nového Vipera.
to není vzduchovka, ale umělecké dílo, budu si na to muset pořídit bílé rukavičky. A teď jestě do 17.00 vydržet v práci pak honem domů nasadit nového Vipera.
HW 97 KT - STL .177/ Optisan Viper 10x44 MD
Diana 48 Professional .177/Optisan Viper 10x44 SCB/Caldwell XLA 6-9"
Diana 48 Professional .177/Optisan Viper 10x44 SCB/Caldwell XLA 6-9"
Gratuluju Dane...,čekal jsem že budeš nadšenej 

Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum..W.Churchill