Vzduchovky Hatsan
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Budeš muset odšroubovat hlaveň a posunem dopředu vyskočí z drážky táhlo.Pak by měl vyjet píst.
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
Re: Vzduchovky Hatsan
to nezní špatně,ale stále to neřeší to,že nejde sundat konec,ten jehož součástí je pojistka výstřelu.Nemá to očividně závit aby to šlo vytočit,nejde to vyrazit,nic...
BTW-jsem moc zvědavej jak budou vypadat střeva,a jak je redukován výkon(pružina,podložky....)
BTW-jsem moc zvědavej jak budou vypadat střeva,a jak je redukován výkon(pružina,podložky....)
Slavia 634 4.5mm + Nikko Stirling Air King 4x32 AO Gold Crown
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
Spošťák by snad měl být jeden kus i s pojistkou.Ten plastový konec je jen nasazený a jištěný čepem.Dej sem bližší fotku.
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
asi to budu muset vyfotit a naučit se sem vkládat fotky
.Pojistka není součástí spouštáku!Není nějak jištěná.Vytuknu kolík na kterým spoušták drží-je to třetí-nejkratší čep,spoušták jde dolů,a zbývá poslední čep-ten nejblíž pojistce,vytuknu,a nic.I když zkusím natáhnut hlaven(nabít),tak předpokládám,že by to mělo vyletet,ale nehne se to ani o fous.Normálně hlaven dotáhnu až do nejzažší úvratě-ale nedrží že ano,páč tam není záchyt spouštáku.

Já myslel,že je to stejný jako na H125.Ještě to zkus vyšroubovat.
Jak jsem koukal na to video,tak to stejný není 95tka má pojistku jinou
Nezbývá než cesta k odborníkovi,nerad bych to řešil přílišnou silou.I když-pravděpodobnost úspěchu je přímo úměrná velikosti kladiva 

NĚKDE NA KRAJI VLÁKNA O TÉ ROZBORCE PSAL KUBAJS KDYŽ JEŠTĚ TAKOVOU VZDUCHOVKOU STŘÍLEL
Cau
luka 440 mi pisal ako rozobera 99tku snad pomoze ak nie tak mu napis SS ti poradi vie o nej vsetko
Neni těžké to rozebrat, jen popatrně ať ti nevjede nějaký čep ze spoušťového nechanismu, je to plné pružinek. Pak se vyklepnou tři velké čepy co prochází tělem vzduchovky a 4tý dole co neni vidět, pokud nesundáš pažbu, v tu chvíli až vyndáš 4tý tak vyskočí záchyt pístu, protože je na pružince. Ten první čep prochází jak spoušťovím mechanismem tak držákem a drží i záchyt pístu. Ale malým šroubováčkem se to dá natahnout nazpět.
Až odhlehčíš píst, nebude už tolik kopat(pokad budeš mít zájem, stručně ti popíši jak a přidá to i nějaké J). Hlučnost je normální. Výborný spoušťový necháč. Našteluje se jakkoliv, jsou tam 3 šroubky na štelování.
luka 440 mi pisal ako rozobera 99tku snad pomoze ak nie tak mu napis SS ti poradi vie o nej vsetko
Neni těžké to rozebrat, jen popatrně ať ti nevjede nějaký čep ze spoušťového nechanismu, je to plné pružinek. Pak se vyklepnou tři velké čepy co prochází tělem vzduchovky a 4tý dole co neni vidět, pokud nesundáš pažbu, v tu chvíli až vyndáš 4tý tak vyskočí záchyt pístu, protože je na pružince. Ten první čep prochází jak spoušťovím mechanismem tak držákem a drží i záchyt pístu. Ale malým šroubováčkem se to dá natahnout nazpět.
Až odhlehčíš píst, nebude už tolik kopat(pokad budeš mít zájem, stručně ti popíši jak a přidá to i nějaké J). Hlučnost je normální. Výborný spoušťový necháč. Našteluje se jakkoliv, jsou tam 3 šroubky na štelování.
Gamo hunter DX -Nikko Stirling 6x40AO mounmaster
Crosman Benjamin trail nitro piston 2.
Beretta APX 4,5mm
Crosman Benjamin trail nitro piston 2.
Beretta APX 4,5mm
Já včera rozdělál Torpédo 100x a já musel ještě vyšroubovat váleček co je hned za spouští směrem k pojistce.Jak jsem vyndal spoušť a vyklepnul poslední třetí čep,tak jsem vzal delší šroubek co jsem našel doma a strčil ho do míst kde se dává spošť a zapřel ho o ten plast a vyklepnul jsem to ven.Šlo to trochu z tuha,ale podařilo se.
S luka 440 jsem to probíral,dělal jsem to přesně jak píšeš,i jak mi řekl on+použití zdravého selského rozumu,ale prostě to nejde.Psal jsem ti SZ.
HOTOVO!Střílel jsem s ní celej den,navečer v záchvatu zoufalosti znova pokus o rozebrání,nevzal jsem větší kladivo jak jsem avízoval,ale se zavřenýma očima a slzou v oku dal dvě větší rány-a pohlo se to!Rozebráno.
Co mne zarazilo,pružina má jen 25.8cm.Podložky na trnu jen dvě-jedna plast,druhá kov,někde jsem četl že jich tam bude víc.takže vyhodím tu plastovou.Nic není přemazané,jen v prostoru pod pístem bordel-trochu.těsnění OK.tedy když jsem rozebral Slávii(funglovou),tak byla namazaná o DOST víc,těsnění ohryzlé,a píst měl škrábanečky...
Co mne dostalo je váha pístu-360gramů!!
Co mne zarazilo,pružina má jen 25.8cm.Podložky na trnu jen dvě-jedna plast,druhá kov,někde jsem četl že jich tam bude víc.takže vyhodím tu plastovou.Nic není přemazané,jen v prostoru pod pístem bordel-trochu.těsnění OK.tedy když jsem rozebral Slávii(funglovou),tak byla namazaná o DOST víc,těsnění ohryzlé,a píst měl škrábanečky...
Co mne dostalo je váha pístu-360gramů!!
Re: Hatsan Striker 1000s
Zdravím všechny příznivce vzduchovek a Hatsanů zvlášť. Míval jsem Slavii 620, teď jsem si pořídil Strikera s optikou 4x20(Bushnell). Fórum jsem pročetl dost podrobně, ale nikde jsem nenašel postup rozebrání - jde mi o životnost - odstranit špony, děravá těsnění, závaží apod. Nechci zvyšovat výkon, ale pokud se o málo zvedne, nejsem proti. Na střelbu na plechovky a drobné škůdce stačí, slávka byla letitá a slabá, diabolka byla při letu i vidět.
Na stránkách Huntershop jsem našel "original pružinu 16J" na Striker 1000 - délka 35,5cm, průměr drátu 3mm, vnitřní průměr 13mm, vnější 18mm za 220,- konce vypadají zabroušené, je tu někdo z Prahy nebo na trase Praha - Benešov - Tábor, kdo se zabývá vzduchovkami a má dílnu a zkušenosti? Uvítám i SZ.
Na stránkách Huntershop jsem našel "original pružinu 16J" na Striker 1000 - délka 35,5cm, průměr drátu 3mm, vnitřní průměr 13mm, vnější 18mm za 220,- konce vypadají zabroušené, je tu někdo z Prahy nebo na trase Praha - Benešov - Tábor, kdo se zabývá vzduchovkami a má dílnu a zkušenosti? Uvítám i SZ.
CZ 200S 4,5 + Mamba Lite 3-12x44
Grüß Gott - Berg heil!
Grüß Gott - Berg heil!
Tak Hatsan je hotov!Spolu s puškařem se podařilo odlehčit píst o 23%,instalována silnější pružina-těch samých parametrů jen o trochu delší.Jestli se mi předtím zdálo,že to nekope jak všichni píšou,tak te je to ještě méně
O výkonu ani nemluvím,zkoušeno tedy jen při průrazových testech na totožném materiálu jako před úpravou.ted už jen zjistit zda se s tím dá něco trefit,o víkendu zkusím nastřelit optiku

O výkonu ani nemluvím,zkoušeno tedy jen při průrazových testech na totožném materiálu jako před úpravou.ted už jen zjistit zda se s tím dá něco trefit,o víkendu zkusím nastřelit optiku

Bod9 : Tak už jsi nastřelil optiku? Co přesnost nebo nepřesnost? Já jsem s Hatsanem torpédo 100x origo pružinou naměřil průměrnou rychlost 166m/s = 14.22J s Ecact Jumbo 5.52 a s delší pružinou o 3.5 cm jsem naměřil ???Joulů. Když tak napíšu do SZ pokud má někdo zájem.Už tam je origo pružina 

to žabák-máš SZ