Ku?e, luky, praky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Brokoprak

177
22
25
22
25
-
Re: Kuše, luky, praky
mohl by mi někdo chytřejší vysvětlit problematiku
"
http://www.novinky.cz/krimi/249561-poli ... l?ref=boxE
dík
"
"Loveckou kuši s optickým hledím a další nelegálně držené zbraně našli policisté při prohlídce domu na Frýdecko-Místecku.
dík
Když už zabavovali palné zbraně, tak nejspíš brali i vše ostatní, i když je to D. Novináři to pak jen špatně spojili dohromady, přece nečekáš zrovna od bulvárních Novinek nějakou precizní analýzu.
-
Ale tak jasně, měl jsem pocit, že to ani nemusím psát..
Pokud se to ale vezme z tý strany-čtu co vidim-redakce má své články ověřené-tak to znamená že mít puškohled na kuši je nelegální ? Co je to ta "lovecka kuše" co to má za specifika, že je takováto kuše nelegální? JE to v titulku, jde to tak spojovat..
Jen mě to mě zarazilo
Pokud se to ale vezme z tý strany-čtu co vidim-redakce má své články ověřené-tak to znamená že mít puškohled na kuši je nelegální ? Co je to ta "lovecka kuše" co to má za specifika, že je takováto kuše nelegální? JE to v titulku, jde to tak spojovat..
Jen mě to mě zarazilo

Vlastně můžou mít pravdu, pokud na tom byla optika na principu nočního vidění nebo laserový zaměřovač.
Co byste od mediálních m..ek čekali? Prostě jsou jako obvykle totálně mimo.
Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
Prodejce píše, že kuše má dostřel 60m. Znamená to, že když přesně zamířím na terč vzdálený 60m, tak ho trefím? Nebo musím zamířít hodně nad terč, protože šíp nedolétne dál než 60?
Přijde na to, co je to zač. U laciného šuntu to bude spíš dolet toho šípu, u lepších kuší vzdálenost, na kterou se dá trefit, i když nadsazovat budeš muset. Výrobci opravdu kvalitních kuší to většinou neuvádějí, protože to záleží na spoustě faktorů, mj. tvaru a hmotnosti šípu.
Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
Dostřel je dostřel, tedy počítej maximální, tedy počítej, že cíl na 60m máš šanci zasáhnout víceméně náhodou. 

Nový koncept

S kým tě chytí, s tím tě pověsí ;)
Air Arms TDR 5,5
Nikko S.P. Nighteater 12x50
Air Arms TDR 5,5
Nikko S.P. Nighteater 12x50
Můj nový Šílenec 

-----------------
PSE Bow Madness XL 2012
Yamaha YT-SL
Hammerli 850 AirMagnum
Geox GTX Mod.4
PSE Bow Madness XL 2012
Yamaha YT-SL
Hammerli 850 AirMagnum
Geox GTX Mod.4

HW35, HW40, HW45, HW70
HW97 K - Nikko Stirling Gold Crown Airking 4-12x42
HW100T Carbine - Hawke Sidewinder Tactical 8.5-25x42
HW97 K - Nikko Stirling Gold Crown Airking 4-12x42
HW100T Carbine - Hawke Sidewinder Tactical 8.5-25x42
Re:
jofny píše:Asi takto som to myslel. Iba pruzina v tele a ticka smerujuca nahor, ktora nahradi tetivu.
Zdar,
samotná pružina bez nejakého prevodu ti asi neudelí potrebnú rýchlosť. U vzduchovky je dosiahnutá zmenou priemeru (vzduch vytlačený piestom sa zrýchli vstupom do malého otvoru)
Sami policajti mají máslo na hlavě. Kuše samozřejmě nelegální není a na těch fotkách jsou vidět pouze vzduchovka, plynovka, starý rám "něčeho", nějaké zásobníky, nic nelegálního tam nevidím.Filip.díky píše:mohl by mi někdo chytřejší vysvětlit problematiku
""Loveckou kuši s optickým hledím a další nelegálně držené zbraně našli policisté při prohlídce domu na Frýdecko-Místecku.
dík