Varianta těla v zelené barvě se vyráběla dříve, měl také jinou délku hlavně, asi o jeden palec, jen už si nepamatuji, jestli delší, nebo kratší
V průměru spustím asi 5000 ran, než se vyskytne závada. Nepíši úmyslně nastřílím, protože často suším jen s plynem, toho mám opravdu hodně a nic mě nestojí, narozdíl od diabolek. Je to výborný trénink i doma na klasickou RP.
Filtry se tady nějak probírali, nevím ale v jakém vlákně, nejhorší je asi starý hasičák - při plnění podchlazených kyvet se obrací dnem vzhůru a všechen bordel jde do kyvety a poté do zbraně, já to vyřešil tak, že jsem ho citelně odfouknul než jsem začal plnit, většina nečistot vylétla ale i tak namáznu občas vnitřní nádržku COčka TENKOU vrstvou oleje a vyčistím hadrem. Mechanismus zbraně zásadně nemazat "vnitřní cestou"!
O ND nic bližšího nevím, v Aeronu jsem už nebyl dlouho, ale řekl bych, že to nebude nic hrozného.
Z této zbraně všichni vytřelí všichni velké počty ran a mají ji často v ruce, takže závaží i hlaveň trpí korozí, závaží od soli z potu na rukou a hlaveň od soli i od kapalného CO2. Rovněž tak kompík a vnitříní mechanismus zbraně. Rez napadá nejvíce nádržku hlavního média, takže se používání na tomto povrchu nejvíce projeví, je hrubě obrobená a černěná - rez tam začne velmi rychle napadat povrch a postupuje.
Přesto všechno hodnotím B 96 lépe než DU 10.
.