strelba vzduchovkou na potkany/krysy/mysi vs. zakony
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Řešíme ted problém u nás doma s potkany.Chodi k nám na žrádlo u slepic.Zkoušel jsem na něj nejdříve klasické svetlo co svití na dvorek a následovaly velmi slabé vysledky pohybu.Ze začátku chodily ale jak vyšli 2-3 rany už se neukazali. Potom jsem obalil světlo červeným igelitem, protože jsem slyšel že na červené světlo prakticky nereagují.Výseldky byli bohužel podobné pohyb až po 30 min. a to v podstatě v podobě přeběhnutí z jednoho krytého mista na druhé. Očividně se tohodle bojí.Někteří lidé používají noční vidění, je to sice asi nejidealnější způsob, ale nechci zase do toho kvuli potkanum vrážet takové peníze.Poradte prosím jak jinak na ně vyzrát v noci....
Re: strelba vzduchovkou na potkany/krysy/mysi vs. zakony
Ja som zapol červenu hmlovku z auta a vysli až o 04:30 rano. Dvaja nakupili a potom 3 dni nevišli. Tiež by som rad vedel kto a ako svieti aby tie ku... videl.
Teraz vychadzaju, ale flinta na RM. Tak to riešim pascami klasickymi na potkanov, len som musel navarit klince lebo ani raz ked bola pasca klapnuta tak tam nič nebolo. Teraz ano.
Teraz vychadzaju, ale flinta na RM. Tak to riešim pascami klasickymi na potkanov, len som musel navarit klince lebo ani raz ked bola pasca klapnuta tak tam nič nebolo. Teraz ano.

hmm past jsme taky zkoušeli, ale výsledkem bylo to, že se chytnul jeden z nich a ostatni ho ožrali až po trup a odte doby si nikdo z nich pasti ani nevšimnul. S jedem to bylo obdobné, našel se jeden uhynuly a od te doby jed neubývá a zůstává netknutý...
Zdravím. Mám přesně ty samé zkušenosti, které popisuje Klein. Do pasti se chytne jeden pak měsíc nic jed už také nežerou, ale zatím mě vychází odstřel a to přes den. V noci bych na ně nečekal, spánek je mi milejší. Praktikuju to tak, že je nechám tzv. vyhladovět, jezdím na chalupu tak dvakrát týdně plus víkend, takže při příjezdu je všechno vyžráno. Nakrmím slepice a něco málo dám i do míst kde vylézají, stačí dva, tři kousky rohlíku namočený v mléce nebo ve vodě. Pak už zbývá jen čekat a mezerou ve dveřích mířit na rohlíky. Vždy jeden nebo dva nevydrží a vylezou. Po výstřelu to mohu ten den zabalit. Funguje mi to takhle už přes tři roky co máme chalupu a ještě se nepoučili.
Vzhledem k rozmnožovacím schopnostem jsou to zanedbatelný ztráty,alespoň máš co střílet 

LP 300
LG 300 HFT
LG 300 ISSF
LG 300 HFT
LG 300 ISSF
Je to tak, jde o zanedbatelné ztráty...Nechci tvrdit že neexistují daleko lepší prostředky na potkany než odstřel se vzduchovkou, ale když se za lov povede 3-5 myšů nastřílet, pak to může mít význam.Obvzlašt u mě kde jich může být odhadem nanejvýš 15-20 kousků..
Jasný,je zabráněno populační explozi a o to jde
Ono potkan,jak bylo několikrát zmíněno je velice inteligentní stvoření.Pošle na výzvědy(ochutnávku) starý a slabý jedince a sleduje co se stane.Vlastně je to geniální,jedinci co stejně brzo zemřou obětujou a čekají na výsledek.

LP 300
LG 300 HFT
LG 300 ISSF
LG 300 HFT
LG 300 ISSF
Ted už jenom otázka jak je přelstít, když na světlo reagují velmi špatně tím že nevylézají a za denního světla nejsou zdaleka tak aktivní...
Já nevím ani odhadem, kolik jich může v kurníku být a je jasné, že se nejspíš rychleji množí než stačím vystřílet. Ale již se mi několikrát stalo, že po střelení dvou až tří kusů za víkend se čtrnáct dní někdy i déle neobjevili, i nastražené žrádlo zůstalo týdny nedotčené to znamená, že tam nejspíš skutečně nebyli. Po nějakém čase se vždy objeví znovu.
ja ked som ich mal na dvore tak boli už doslova drzé otrava nezaberala mladé jedince vykapali ale staré boli o to múdrejšie tak som kúpil pred 4-my rokmi iž 22 z bazáru za 30éčok vymenil som pružinu ťesnenie a strielala celkom dobre pár ich padlo prví den asi 4ks potom sa akoby naučili že po výstrele sa ich vracia čoraz menej -sú učenlivé a boli doslova na tento výstrel akoby apatické a báli sa ukázať, pár som ich postrelil trvalo to asi 3 týždne potom vyliezali len v noci, tak som zmenil taktiku vonku som nechal zažaté svetlo 1 noc nič 2 nič privykli si aj na svetlo potom som ich hubil 1 rana 30min nič narátal som ich 37 .a teraz ich nemám vôbec asi emigrovali susedom .
HW 97K Optisan Viper 10x44IRS. AA TX 200 HC Hawke eclipse 6-24x50.
-
Pokud Vám jde o skutečné vyhubení (dočasné) a ne o střelecký trenink, tak musíte použít tzv. kumulativní jed. To znamená, že nepůsobí okamžitě, ale v těle se kumuluje a až když dosáhne určitého množství tak začne působit. Potkani si tak nedokáží dát do souvislosti pozření jedu a úhyn. Klasickým příkladem jsou tzv. kumarinové jedy, které způsobují snížení srážlivosti krve. Navíc se otrava neprojevuje nijak dramaticky, většinou dojde k vnitřnímu krvácení, které není bolestivé, navenek zřejmé a potkani jej považují za přirozenou smrt.. Když položím tyto návnady tak ubyde malé množství a pak několik dní nic. Pak začnou návnadu brát pravidelně, po několika týdnech přestanou a je na nějaký čas po nich. Většinou je vyhubena celá populace. Než se nastěhují noví. Má to samozřejmě význam jen tam, kde není trvalý zdroj přistěhovalců - kanalizace apod.
jaju.79 to video je dobry,ale zapomel svina splachnout 

S tím jedem je to určitě dobrý nápad tento typ jedu jsem nezkoušel...Pokud je nepostřílím tak zkusim pravě toto, ale nejdřív se pokusim o tuhle I zabavnější I formu vyhubení
Co bych to byl za střelce kdybych se o to aspon nepokusil 

Tu by sme mali čo strielať celí týžden:ešte nejako zabaviť tých indov
HW 97K Optisan Viper 10x44IRS. AA TX 200 HC Hawke eclipse 6-24x50.
tak to je husty velebnosti 

od ted prosim osloveni kníže pekel :-)
...kdyz jednou pohar pretece....aneb kdyz nemusim tak nechci
...tak to jsem ja ... https://www.youtube.com/watch?v=CZdiGRlRerw
...kdyz jednou pohar pretece....aneb kdyz nemusim tak nechci
...tak to jsem ja ... https://www.youtube.com/watch?v=CZdiGRlRerw