Vy si z toho děláte legraci, ale já bych se spíše zamýšlel na tím, jaké ta "nezodpovědná klukovina toho trouby", může mít případné dopady...
Především na nás ostatní a zejména zákon o zbraních.
Ne nadarmo to Klaus údajně nazval atentátem..
atentát -
"útok na život významné osoby, obvykle z politických příčin" viz. slovník cizích slov
Opominu druhou část definice, protože slovo "obvykle" v podstatě říká to, že příčíny (důvody) mohou být jakékoliv, na které si momentálně vzpomenu !!
První část - "útok na život významné osoby"
Významné osoby..
Lze předpokládat, že prezident asi "významná osoba" bude
Útok na život..
Tady to začíná být zajímavé a hodně záleží na tom, kdo a co si pod tímto termínem představuje.
Jaký má mít tento útok dopad na cílovou osobu a jaké jsou hranice ?
Logika mi říká, že by mělo jít o takový útok, který ohrožuje život napadené osoby.
Co všechno vlastně "ohrožuje život" a jak dalece ?
Nesmíme zapomínat, že to posuzují právníci a politici, tady jde veškerá logika stranou.
Ani bych se nedivil, kdyby se rozpětí tohoto útoku ohrožujícího život, pohybovalo třeba od modřiny způsobené fackou, až po smrt, způsobenou použitím třeba jaderné zbraně..
Proč musel být Klaus ošetřen v nemocnici, když nemohl mít skoro ani modřinu ?
Asi jenom proto, aby mohla být naplněna podstata definice "útoku na život"..
Kdo zná airsoftové pistole ví, že energie plastové kuličky (6mm), se pouhybuje od 0,4J (u šuntů) až po 0,75J u nejkvalitnějších.
Z deseti metrů to přes košili skoro necítíte.
Závěry, jaké to všechno může mít dopady, ať si každý udělá sám..
Osobně bych si z toho moc velkou legraci nedělal, protože jak jsem už psal, celé se to může odrazit ve změně zákona o zbraních.
Protože spoléhat na soudnost našich "zákonodárců", je přinejmenším poněkud nezodpovědné..
Ani bych se nedivil, kdyby ten dement za svoji zbytečnou "klukovinu" vyfasoval víc než ti, co maji v souvislosti s "pančovaným alkoholem" na svědomí smrt 25 lidí.