Maximaln? dost?el nejlep??ch odst?elova?ek
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- Tomáš Krejčí
- Tomáš Krejčí
- Tomáš Krejčí
-
- Bydliště:Wien8 / Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
- Kontaktovat uživatele:
Pěkně drahá sranda na začátek 
Ale možná v GunCenteru by něco po předchozí domluvě půjčili.

Ale možná v GunCenteru by něco po předchozí domluvě půjčili.
[size=84][url=http://zbranekvalitne.cz/zbrojni-prukaz][b]Zbrojní průkaz: informace, příprava ke zkoušce, zákony[/b][/url] | [url=http://zbranekvalitne.cz/strelecka-mapa][b]Mapa střelnic a obchodů v ČR[/b][/url][/size]
- Tomáš Krejčí
2Jerome: To je v pohodě, já na tvém dotazu nevidím nic nepatřičného, naopak je to docela zajímavé téma.
Nerad bych, aby tě nějaká arogantní odpověď odradila od zájmu o zbraně.
On ten účinný dostřel je poměrně obtížné definovat. Pro někoho je to stoprocentní zásah hlavy, u jiného je to zásah postavy, u jiného zásah odstaveného vrtulníku nebo letadla.
Navíc stoprocentní není nikdy nic. Ony ty pověstné nejlepší zásahy nejsou nic jiného než největší náhody. Ve válce jsou vystřeleny milióny ran, je tedy jasné, že dojde třeba i k trefám nad jeden kilometr. Klidně věřím, že ten amík se trefil na 2,5km, ale ať to zopakuje, nedivil bych se kdyby druhou ranou minul třeba o 20m. Existuje nějaká procentuální pravděpodobnost zásahu. A z toho plynou ty nejlepší výkony.
Ale ne aby sis myslel, že všechno je náhoda - někdo umí jít tréninkem, uměním a vybavením náhodě hodně naproti.
On ten účinný dostřel je poměrně obtížné definovat. Pro někoho je to stoprocentní zásah hlavy, u jiného je to zásah postavy, u jiného zásah odstaveného vrtulníku nebo letadla.
Navíc stoprocentní není nikdy nic. Ony ty pověstné nejlepší zásahy nejsou nic jiného než největší náhody. Ve válce jsou vystřeleny milióny ran, je tedy jasné, že dojde třeba i k trefám nad jeden kilometr. Klidně věřím, že ten amík se trefil na 2,5km, ale ať to zopakuje, nedivil bych se kdyby druhou ranou minul třeba o 20m. Existuje nějaká procentuální pravděpodobnost zásahu. A z toho plynou ty nejlepší výkony.
Ale ne aby sis myslel, že všechno je náhoda - někdo umí jít tréninkem, uměním a vybavením náhodě hodně naproti.

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
A pozor, odborník promluvil. Hele Kubajz, střílel jsi někdy z něčeho jinéno než ze vzduchovky nebo malorážky? Nebo máš něco jiného a chodíš s tím střílet?Kubajzz píše:2Jerome: To je v pohodě, já na tvém dotazu nevidím nic nepatřičného, naopak je to docela zajímavé téma.
Máš tady přes 1600 příspěvků. Prošel jsem jich většinu, a takovej plků a teoretických úvah (vynechal jsem tvoje reakce na to jak někdo někomu prostřelil ruce, o vzduchovakách apd. četl jsem jen to co se týče dospělého střílení, vždyť ty o tom člověče nic nevíš. Definitivně né z praxe, jediné znalosti jsou vyčtěné. Dorazil mi tvůj příspěvek o derivaci střely).
Je mi jasné, že fórum je pro tebe něco jiného, než pro mne. Nejsem tu k vůli nesmyslným polemikám a teoretickým úvahám. Já jsem tu k vůli lidem jako je např. Jerome, který o tom nic neví a nechají si blbnout hlavu od teoretiků, kterým blbě položená otázka případá zajímavá, protože jim to dává prostor k nesmyslným nic neříkajícím úvahám a diskuzím.
Takže kdyby se Jerome nerozplakal nad mou arogancí a definoval co vlastně chce vědět, tak by to už věděl. Zatím se tu dověděl co? Nic.
teda tohle je fakt dojemné, mám slzy na krajíčku. Dost toho popichování.Jerome píše:Kubajzz:Od zbraní se jentak nenechám odradit.Je úžasné,jak pracují,ta přesnost,prostě všechno.Děkuji za podporu
Můžeš mi konečně sdělit to sladké tajemství, co vlastně chceš vědět?
Good shooting
Nepište SZ, pište dotazy přímo na mail gunshop@sniper.cz
Odpověď
To jsem rád,že tě to dojalo,ale nemám po ruce slovník nejchytřejších,tak nevim jak se zeptat někoho,kdo ví úplně všechno...
Neříkám, že vím všechno a tak o tom co nevím nepíšu ani nepolemizuju. No, uražená ješitnost je docela špatná vlastnost.
a slovník nepotřebuješ, potřebuješ akorat použít selský rozum a položit otázku na kterou je možno odpovědět.
Musíš přeci uznat, že je nemožné odpovědně odpovědět jaká odstřelovací flinta je nejlepší. Vznikne tu debata a co člověk to názor. 90% budou vyčtěné z knižek, internetu a časopisů. Jasně, já taky beru informace z těchto zdrojů, ale ze seriozních a hlavně zabývám se tím prakticky.
Otázka typu, jaký je dostřel ráže té a té, je v poho.
Ale možná, že si lepší schodneš s Kubajzem.

Musíš přeci uznat, že je nemožné odpovědně odpovědět jaká odstřelovací flinta je nejlepší. Vznikne tu debata a co člověk to názor. 90% budou vyčtěné z knižek, internetu a časopisů. Jasně, já taky beru informace z těchto zdrojů, ale ze seriozních a hlavně zabývám se tím prakticky.
Otázka typu, jaký je dostřel ráže té a té, je v poho.
Ale možná, že si lepší schodneš s Kubajzem.
Naposledy upravil(a) Shiva dne 09 říj 2006 22:16, celkem upraveno 1 x.
Good shooting
Shiva: Nebylo by rozumné tomu klukovi (Jerome) trochu poradit a ne tady rozpoutávat OT a flame? Místo toho aby jsi tu napadal ostatní tak zkus přihodit něco co má hlavu a patu a porovnat jednotlivé druhy dlouhý zbraní určených pro střelbu na větší vzdálenost ať už to budou služební "fajfky" nebo třeba lovecké zbraně. Každý na to má subjektivní názor a ty třeba můžeš říct alespoň ten svůj. Forum je od toho aby si lidé vyměňovali své subjektivní názory neboť co je nejlepší pro jednoho ještě nemusí být nejlepší pro druhého.
Dobrý úsudek pramení ze zkušeností. Zkušenosti bohužel pramení ze špatného úsudku.