Tak nějaké první dojmy ode mě.
Upozorňuji, že je to moje první větrovka nikoliv však první střelná dlouhá zbraň
Takže zbraň má z mého pohledu krásnou pažbu, dobrou ergonomii a líbí se mi systém nabíjení bez zásobníku, se zásbonm to taky není špatný je funkční a nebyli s ním žádné znatelné problémy.
Ke zbraní sem si objednal pumpu Evanix, která však nebyla na skladě a ještě nějakou dobu nebude, abych nemusel čekat vzal sem si pumpu Hatsan, která byla ve stejné cenové relaci.Nicméně do budoucna plánuji rezervní bombu (cca 2l ).
Nejdříve plnění.Když sem se přenesl přes problémy, které způsobila moje neznalost šlo vše hladce a bez problémů, to že má puška QF byla jedna z velikých výhod která ji dala přednost před CZ200 o které sem byl skoro rozhodnut po prvním závodu FT na Hadačce.
Pušku jsem osadil puškohledem Nikko Stirling Mountmaster 4-12x50.Jedná se o vcelku dobrý Low-End, který byl původně pořízen na Haenel 312 a na lepší sklo momentálně nejsou již finance

Do budoucna pánuju Vipera 10x44.
Dnes při nástřelech jsem byl vcelku spokojen až na jednu zvlášnost, která se mi stávala při tlaku od 200bar do 160 bar a to že mi skoro každá druhá střela ulítla do leva, ale velmi zantelně v řádech cm.Neví někdo čím by ot mohlo být ?
Jinak soustřel na 30m s oporou v leže vidíte na obrázku při měření sem změřil že to nepřesahuje 1cm což si myslím že je velmi dobré.Nejvíce jí chutnalo střelivo JSB Exact 4,50mm.
Další pro mě již detaily - puška je docela hlučná, ale dá se to vyřešit dle prodejce tlumičem od Evanixu - když budou přebytečný peníze

pořídím si ho.
DO nastavení spouště sem se zatím nepouštěl, ale mám to v plánu v budoucnu budu informovat.
Snad se povede nasledný víkend zajistit pujčení chrona docela by mě zajímalo, jestli funguje regulátor a jak funguje, jelikož to bylo hlavním důvodem pořízení této pušky a obávám se jestli to nemá za vinu to že mi občas něco ulítne hooodně doleva ( viz. výše ).
Na jedno naplnění kartuše lze dát 90 ran než začne ručička ukazovat tlak pod 90 bar tedy žluté území.
V zimě bych se chtěl pokusit o výrobu pažby, de by byla schovaná celá kartuš a byla vytvořena podpora pro hlaveň, protože mi tak trochu uchází jak to může bejt tak přesný když ta hlaveň tam prostěvůli má kvůli chybějící podpořea to sem i moc nelíbí.
No snad jsem na nic nezapoměl.