u pružinových piestoviek, pri výkone 16 J je to exaktne zmerané myslím že to bolo okolo 1 - 1,5 milisekundy kým opustí diabolka hlaven... čiže 240 m.s-1 = 24 cm / ms takže maximum dlžky hlavne bude niekde okolo 36 cm aby nebola ovplyvnená diabolka otrasom...
preto je prostport 242 mm a hw97 300 mm s presnosťou tam kde sú... všetko ostatné už bude ovplyvnené...
ale naspäť k slávii... v recenzii bude zrejme nejaký starší kus... lebo ked si pozriete zábery kde je zalomená hlaveň tak z jednej aj z druhej strany je kocka hlavne kráááásneeee ošúchaná skoro až po koniec, čiže uloženie púzdra bude velmi presné... toto už dnes neplatí a je tam vôla skoro štvrť milimetra aj viac a tým pádom presnosť ide úplne kade tade...
nehovoriac o tom že niektoré diely sa zrejme vyrábajú dodávatelsky u ťimťanou a celé sa to potom montuje na slovensku (ostatne u nás sa to montuje už dávno, ale cca asi od roku 2010 náhradné diely stoja zaprd...) škoda...

PS: moju 634 som vypyplal... ale za akú cenu (keby som zrátal všetok ten čas a peniaze... uff)... ale aj tak mám z nostalgie v pláne kúpiť raz 630ku a trošku sa s ňou pohrať aby mali decká s čím strielať...

PSS: samozrejme ked to vezmem čisto prakticky cena/úžitok na nejaké to "domáce-záhradkárske žuvánie", tak je to stále v pohode a v prípade že sa nevyskytne materiálová chyba tak prežije veky vekov... jediné čo určite doporučujem je hned po kúpe rozobrať poriadne vyčistiť od zbytkov z výroby a odstrániť konzervačnú vazelínu, jemne premazať a strielať