HATSAN AT44 PCP
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Přesně ti to neřeknu.Mám ji v kartuši,ale přibližně je to tato http://www.webareal.cz/webareal-cz/esho ... 80x6x40x18 .Upozornuji,že místo umělé zátky v kartuši co drží pružinu mám udělaný jemný závit a našroubovaný špunt,protože ten umělý silnější pružinu neudrží.Ten co je na obrázku.V tomto případě regulátor nepoužívám,protože toto řešení slouží jako miniregulátor.Regulátor tlaku od Altarose jsem používal při origo pružině a měl jsem jej nastavený na 110 bar.
Re: HATSAN AT44 PCP
brachuv hatsan nema ze zadu zadny imbus na upravu vykonu?svitil jsem si i baterkou a nic.paku natahovani jsem mel vzadu.
je to ale origo verze 32J
a jak by se dal v tomto pripade jeste zvednout vykon?a v pripade regulatoru od altarose jaky nastavit tlak na tento vykon?
je to ale origo verze 32J
a jak by se dal v tomto pripade jeste zvednout vykon?a v pripade regulatoru od altarose jaky nastavit tlak na tento vykon?
Tak jsem včera rozhodil AT44 neboť jsem se stal před týdnem majitelem jednoho staršího kusu .Puška zatím neprošla žadnýma úpravama. Zjistil jsem zemědělské vůle ve vedení zavaďeče diabol .Na průměru 5mm 4,5 desetiny mm vůle je i pro zedníka dost. Když přidám šišatý zásobník tak docela slušná nesouosost
. Takže mě čeká výroba futra zavaděče . Spoušť jsem odladil dle místního návodu a funguje skvěle.

Díky za odpověď a radu,ale ten odkaz na pružinu z polska - ta pružina není do kartuše, ale bicí viz
Sukovice..
Do kartuse muzes dat cokoliv,co zvladne vratit jehlu v klidu bez tlaku.Treba z bubika nebo z propisky ci jineho klumpu.
S těma zásobníčkama je problém celkově,proto sem volil jednoranku,ráže 22. Mám v ní "tuning" jehlu bez regulátoru, a tedka přemejšlím jak z toho dostat ještě víc,až sem narazil na to video a pružiny z polska. Jenže se mi nechtěj dávat 4 stováky za pružinku + nevim kolik poštovný. A nepříjde mi, že by pružinka za jehlou měla mít na výkon nějaký vliv (nezkoušel jsem), proto se ptám tady borců jestli není nějaká alternatíva tý pružiny třeba na stránkách co sem dával RZ CZ, nevím jestli jsme se správně pochopily,ale nejde o pružinku v kartuši za jehlou.
Sukovice..
No,výkon se reguluje zezadu po vysazení železa z pažby a potřebuješ imbus 4 dlouhý 140 mm.Pozor ale při otáčení,může se otáčet i kladívko to musíš zajistit dirkou která je vidět zespodu.Tuningová pružina je zbytečná.Tímto zpúsobem dostaneš výkon jak prase.Silnější pružinka na jehle taky pomůže.Mám ověřeno.Tady je odkaz jak vypadá otvor pro regulaci jak píše "bhurt" http://forum.gunshop.cz/hatsan-at44-pcp-t5461-600.html
Dnes jsem změřil hlaveňz mého ATéčka mezi hroty a v prostředku hází 0,25mm
takže výměna.

Zdravím,
dneska jsem šel pumpovat svýho Hatsánka, ale nezastřílel jsem si
.
Nenapumpoval jsem totiž ani trošku. Jakmile jsem začal, asi po 10 pumpnutích začala pumpa tahat tlak jakoby do sebe - do svého těla, namísto do kartuše.
Po chvíli byl v pumpě podtlak (možná přetlak - nejsem fyzik) tak veliký, že se v pumpování nedalo pokračovat - pumpa nešla ani natáhnout.
Vypustil jsem tedy všechen vzduch z pumpy, a teď nevím, co dál
.
Měl jste někdo podobný problém?
Všem díky za odpovědi.
Werry
dneska jsem šel pumpovat svýho Hatsánka, ale nezastřílel jsem si

Nenapumpoval jsem totiž ani trošku. Jakmile jsem začal, asi po 10 pumpnutích začala pumpa tahat tlak jakoby do sebe - do svého těla, namísto do kartuše.
Po chvíli byl v pumpě podtlak (možná přetlak - nejsem fyzik) tak veliký, že se v pumpování nedalo pokračovat - pumpa nešla ani natáhnout.
Vypustil jsem tedy všechen vzduch z pumpy, a teď nevím, co dál

Měl jste někdo podobný problém?
Všem díky za odpovědi.
Werry
Hatsan AT44-10W .177 + MTC (Optisan) Viper 10x44 SCB IRS + regulátor by RZ CZ
Gamo Hunter 440 .177 + Gamo 4x32 WR
Gamo P800 .177
ASG CZ75D Compact .177
Umarex Colt 1911 .177 (pellets)
Gamo Hunter 440 .177 + Gamo 4x32 WR
Gamo P800 .177
ASG CZ75D Compact .177
Umarex Colt 1911 .177 (pellets)
Máš zničený O-kroužek na prostředním nejtenčím pístku, je potřeba pumpu rozebrat, vyčistit, namazat, a hlavně vyměnit ten kroužek. Naštěstí je náhradní O-kroužek přiloženej k pumpě. Největší problém s rozebíráním pumpy je ten, že to Turci hrozně utáhli, takže abych to povolil, musel jsem si to v práci upnout do prizmatu (takovej svěrák na upnutí kulatiny - čelisti má do V). Pak už se to tak hrozně dotahovat nemusí, jelikož je to těsněný O-kroužkama.
http://forum.gunshop.cz/pumpa-pro-v-tro ... 11089.html tady to pěkně shrnul Greenie.
http://forum.gunshop.cz/pumpa-pro-v-tro ... 11089.html tady to pěkně shrnul Greenie.
Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
Blbec,jsem hodil odpověd jinam http://forum.gunshop.cz/pumpa-pro-v-tro ... 89-15.html
Zjistil jsem ze mi unika vzduch, kolem plniciho otvoru. Da se to nejak rozebrat, predpokladam ze tam bude nejaky o-krouzek.
když se tak o tom bavíte....má vliv na těsnění, když nechám vzduch v kartuši i několik dní?
Sukovice..
Co já vím, tak nikdo koho znám vzduch z kartuše nevypouští. Aní já ne. Je to zbytečné.
Weihrauch HW100S .177 + Burris Timberline
Zdravim vsetkych. Kupil som PCP AT-44 jednoranovku 4.5mm. To že pri nabijani orezava diabolky, ktore potom lietaju vsade len tam kde ja chcem nie je dvôvod na reklamaciu ??? Môžem to dat reklamovat? Alebo to neni zavada? Ďakujem , Peter.