Tlakov? lahve a pln?n?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
diky.ted nevim jestli koupit redukci nebo soustruh 

Re: Tlakové lahve a plnění
Tu vložku potřebuješ. Potřebuješ ji jen na naplnění láhve.Některých plnírnách ji nemají a tak by ti ji nenaplnili.Na plnící set ji nepotřebuješ. Alespoň já mám set od Alexxxuse a tam tu vložku nepotřebuji.
Nevíte, kde by se dala levně pořídit použitá tlaková lahev cca 4l, 300 bar? Prošel jsem na netu spoustu bazarů, ale tam jsou většinou jen na 200 bar. Sháním něco kolem 2000,- Ty 4l jsou opravdu minimum.
Narazil jsem teď na jednu nabídku:
Prodám tlakové láhve na větrovku 2 x 2 litry. Provozní tlak 300 bar - tlaková zkouška na 450 bar - (45 MPa). Jde o nepoužité skladové zásoby. Závit DIN (3/8´´) bez úprav použitelné např. na CZ 200 a další. R. v.: 1988-1992.
Je to takové to vojenské dvojče. Má smysl to kupovat? Cena cca 1000
Prodám tlakové láhve na větrovku 2 x 2 litry. Provozní tlak 300 bar - tlaková zkouška na 450 bar - (45 MPa). Jde o nepoužité skladové zásoby. Závit DIN (3/8´´) bez úprav použitelné např. na CZ 200 a další. R. v.: 1988-1992.
Je to takové to vojenské dvojče. Má smysl to kupovat? Cena cca 1000
Musíš udělat někde tlakovou zkoušku krát 350 za láhev a možná i ventily Je platná na pět let.
Je to konkrétně odsud:
http://www.earmyshop.cz/eshop/ostatni-4 ... stroj.html
Jde mi o to, abych zbytečně nevyhodil peníze. Ale nemůžu po bazarech najít žádnou lahev kolem 4l 300bar kde by byla cena kolem 2000.
Jinak mi nebude zbývat nic jiného než vzít malou 2l od alexxxuse a časem našetřit na větší a tu malou si nechat cestovní. Ale samozřejmě bych byl radši, kdybych teď sehnal větší a od alexxxuse koupil časem menší, protože od něj, co čtu, tak je to záruka kvality.
http://www.earmyshop.cz/eshop/ostatni-4 ... stroj.html
Jde mi o to, abych zbytečně nevyhodil peníze. Ale nemůžu po bazarech najít žádnou lahev kolem 4l 300bar kde by byla cena kolem 2000.
Jinak mi nebude zbývat nic jiného než vzít malou 2l od alexxxuse a časem našetřit na větší a tu malou si nechat cestovní. Ale samozřejmě bych byl radši, kdybych teď sehnal větší a od alexxxuse koupil časem menší, protože od něj, co čtu, tak je to záruka kvality.
Pokud vím tak v plnírně i u hasičů žádnou vložku ani redukci k plnění lahve nepotřebuješ. Na lahev 300baru a lahev 200 baru mají koncovku jinou. Je to s důvodu bezpečnost aby nějakej moula nechtěl plnit dvoustovku na 300 baru. Určitě je to tak všude.
Může mít lahev provozní tlak 230 bar, když budu plnit větrovku na 200 bar, nebo musí být těch 300 bar?
No tak pokud vím, důvod rozdílného ventilu není kvůli plnění. Bo v plnírně většinou moulové nefungují.
Je to tak aby nešel zaměnit dejchák u potapěčů 200 barový za třístovku. Na 300 jsem kupoval kdysi od alexuse a myslím, že stačí napsat a domluvit se s ním. Láhev samozřejmě může být i 230ka, jen s ní uděláš míň plnohodnotných náplní než s300kou.
Je to tak aby nešel zaměnit dejchák u potapěčů 200 barový za třístovku. Na 300 jsem kupoval kdysi od alexuse a myslím, že stačí napsat a domluvit se s ním. Láhev samozřejmě může být i 230ka, jen s ní uděláš míň plnohodnotných náplní než s300kou.
Nemusí mám 1,6l 230 na přenášení.CZ200 h plním stejně jen na 170 Od 160-110 je skoro stejná konz.i bez regulátoru
U pušky, co mi ten kluk prodává, tak mi doporučil plnit kartuš na 200 bar. Z toho důvodu bych chtěl vědět, zda bude stačit lahev s provozním tlakem 230 bar.
Ve flašce můžeš mít kolik chceš ale do kartuše třeba u CZ 200s, mužeš plnit stejně jenom max 200 baru.Čím větší tlak a obsah flašky, tím vícekrát ji naplníš. Tu kartuš.
já například redukci potřeboval, když jsem měl 300bar závit na lahvi a potapěči měli 200bar závit na kompresoru. bez redukce to ucházelo z toho 300barovýho závitu.
a mám dojem ( tím si ale jistej nejsem ), že na plnícím pinu u steyra mám taky 200bar závit, tudíž ho z 300bar flašky bez redukce nenaplním.
a mám dojem ( tím si ale jistej nejsem ), že na plnícím pinu u steyra mám taky 200bar závit, tudíž ho z 300bar flašky bez redukce nenaplním.
Tak už nevím jak to tedy je: plnil jsem v plnírně u potapěčů i u hasičů. Flašku jak 200 baru tak 300 baru a na každou měli jinou hadici s koncovkou! Jenom potapěči prskali, že musí přestavovat pojišťovák.
Tak se raději poohlídnu po nějaké na 300 bar