Příspěvek
od AREYOU » 27 lis 2012 15:31
TEST RUSKÉHO STŘELIVA BARNAUL .223 Rem.
Jelikož jsem slyšel o tomto střelivu mnoho magického rozhodl jsem se, že nebudu pouze spoléhat na JPP (jedna paní povídala) a tak jsem si koupil jednu a jednu krabičku (20 ks/krabička) :
Barnaul FMJ je to první modročervená krabička, náboje jsou v zinkové hylzně a celopláštové střely magnetují 6,50/ks
Barnaul SP druhá zelenočervená krabička , náboje jsou v ocelové barvené hylzně a polopláštové střely magnetují 6,50/ks.
Střílel jsem do každého terče 10 ran s tím, že středová záslepka má 18mm, v průběhu testu jsem klikal po prvních 5 výstřelech takže zbytek již mělo jít na záslepku, vzdálenost terče 50metrů poloha v leže, předek zbraně na nožkách Harris pažba podepřena nestřílející rukou, zbraň PAR 15 s 16" hlavení bull barrel s puškohledem Optisan 10x44, teplota 10 stupňů - oblačno nic moc viditelnost.
Celopláště FMJ (terč 1 a 2) dle mého názoru chodí lépe než "lovecké" polopláště SP (terč 3 a 4). Po dostřílení jsem 20 ran FMJ jsem rozebral zbraň a kontroloval znečištění zbraně (špiní to trochu více jako SB, ale nic drastického)pak jsem protáhnul hadem a dal 20 ran SP - znečištění stejné jako u FMJ na závěr jsem protáhnul hadem a dal ještě 10 ran SB FMJ 55 grs. mosazná hylzna cena 10,-/ks (terč 5).
Pokud jde o můj názor Barnaul SP tedy poloplašť bych nekupoval, ale FMJ na střílení přes mechanické mířidla a nebo blbnutí klidně není to sice jak se říká to samé co SB za 10 korun (viz foto terčů), ale není to rozhodně úplnej šrot!
- Přílohy
-

-

- Barnaul 62 grs FMJ č1.jpg (49.94KiB)Zobrazeno 2431 x
-