TAU 300
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
...
Naposledy upravil(a) newimperial dne 02 črc 2012 21:39, celkem upraveno 1 x.
Re: TAU 300
si na mě zapomělAlexxxus píše:Termit - Milius - Hellboy - LaRi ... plně a bez výhrad se s Vámi stotožnuji. Čárlí s Tebou samozřejmě také.

- Jabberwocky
V téhle diskusi je zbytečně moc emocí a místy postrádám elementární slušnost. No nic.
Pušku jsem zatím v ruce neměl, nicméně za sebe jako potenciálního zákazníka:
1) Výrobce i prodejci by měli uvádět, že střelba diabolkami JSB Exact je možná pouze po úpravě provedené na požádání. Neříkal bych tomu oprava, úprava to však je a zákazník by o ní měl vědět. Do budoucna bych doporučil pušku konstrukčně upravit tak, aby Exacty jakož i všechno další obvyklé střelivo byla schopná využívat už v základu.
2) Uchycení optiky působí neobvykle, možná trochu amatérsky. Část zákazníků to může odradit, hezké to podle mě není. Pokud to nemá vliv na funkci (a to ani rostlináře ;-) může se ponechat.
3) Pažba se mi nelíbí, ale z vlastní zkušenosti vím, že čím hnusnější a hranatější pažba, tím líp se mi drží. Na druhou stranu, pokud chce výrobce proniknout do FT/HFT segmentu, asi by to chtělo skládačku typu Steyr nebo AA.
4) Tuzemský uživatel chce quickfill, tak proč mu ho nedat.
5) Ten „bipod“ posoudit neumím, moc se mi nelíbí, ale je to dojem z obrázku.
Výrobci fandím a těším se, až si z TAUky vystřelím. Líbí se mi osobní přístup k zákazníkovi, o kterém se tu psalo.
Pušku jsem zatím v ruce neměl, nicméně za sebe jako potenciálního zákazníka:
1) Výrobce i prodejci by měli uvádět, že střelba diabolkami JSB Exact je možná pouze po úpravě provedené na požádání. Neříkal bych tomu oprava, úprava to však je a zákazník by o ní měl vědět. Do budoucna bych doporučil pušku konstrukčně upravit tak, aby Exacty jakož i všechno další obvyklé střelivo byla schopná využívat už v základu.
2) Uchycení optiky působí neobvykle, možná trochu amatérsky. Část zákazníků to může odradit, hezké to podle mě není. Pokud to nemá vliv na funkci (a to ani rostlináře ;-) může se ponechat.
3) Pažba se mi nelíbí, ale z vlastní zkušenosti vím, že čím hnusnější a hranatější pažba, tím líp se mi drží. Na druhou stranu, pokud chce výrobce proniknout do FT/HFT segmentu, asi by to chtělo skládačku typu Steyr nebo AA.
4) Tuzemský uživatel chce quickfill, tak proč mu ho nedat.
5) Ten „bipod“ posoudit neumím, moc se mi nelíbí, ale je to dojem z obrázku.
Výrobci fandím a těším se, až si z TAUky vystřelím. Líbí se mi osobní přístup k zákazníkovi, o kterém se tu psalo.
BSA Lonestar 4,5 mm + NS Nighteater 6-24x56 AG
Slavia 634 4,5 mm + NS Mountmaster 6x40 AO
www.promonarchii.cz
Slavia 634 4,5 mm + NS Mountmaster 6x40 AO
www.promonarchii.cz
Jo tak nějak to bylo,jen v neděli 77b z 80b.Zipep píše:Ještě bych dodal, že Doveda před týdnem v Bohumíně šel Českou sklopku s TAUkou
a v sobotu měl 92bodů ze 100, v neděli 73bodů z 80. Jestli se nepletu, neměl ji ani týden.
Takže i ve stavu v jakém je pažba od výrobce je celkem dobře použitelná na závody typu Česká sklopka.
V pátek jsem se mátořil z opice a byl tak nějak problém s určením vzdálenosti,bez kola paralaxi to jde hůř.
Tu neděli jsem pokák 2 body,jednou určením vzdálenosti a pak jsem zavadil o spoušť když se mi nelíbila pozice.
Takže za mě jsem spokojen a pokud se puška nelíbí těm,co ji ani v ruce neměli je mi ukradený.
Ještě k pušce jako takový,regulace výkonu z 16J na cca 7,5J spočívá v sundání pažby(4 šrouby),povolením regulátoru o cca 3/4 ot. a jemný doladění bicí pružinkou podle chrona.Pro mě dost cenný,v zimě střílím ISSF.
Regulátor je hned za ventilem kartuše,regul. vzduch je pak výše v elipsovité komůrce pod hlavní,kde je ventil komůrky.Do tohoto bije kladívko mini rozměrů ve směru výstřelu,extrémě krátkým kanálkem putuje za diabolku.
Kubajzz:puška jde koupit jen u výrobce,provedení se probírá po telefonu a samotný odběr osobně s nastavením pušky na míru a samo že vysvětlením funkce..a že se odběr protáhne na několik hodin

Optimalizace komůrky v ceně,další hlavně co půjdou do výroby již budou na exact normálně.
LP 300
LG 300 HFT
LG 300 ISSF
LG 300 HFT
LG 300 ISSF
amen 

J.j.
Cituji: ".....- no právě že nevyhovují (vzhledem k té stupňovité komoře a nemožnosti použít FT střelivo)..."
Když to bereš takhle - vzhledem k nemožnosti použít pro FT JSB Exact, bez předchozího provedení úpravy komůrky, tak s tebou samozřejmě musím souhlasit.
Po úpravě je to už o něčem jiném i s Exacty to střílí tak, jak má..
Cituji: ".....- no právě že nevyhovují (vzhledem k té stupňovité komoře a nemožnosti použít FT střelivo)..."
Když to bereš takhle - vzhledem k nemožnosti použít pro FT JSB Exact, bez předchozího provedení úpravy komůrky, tak s tebou samozřejmě musím souhlasit.
Po úpravě je to už o něčem jiném i s Exacty to střílí tak, jak má..

Léčíme nákazu - "Pěkně KULKOU po KULCE".....
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/
-
ja bych jen dodal, ze sklopka se da vyhrat i s AA 400
a z jedne souteze bych zavery nedelal ..... samozrejme verim ze pokud Doveda predtim strilel s Hatsanem (tusim), tak ze rozdil je hodne znatelny a na jeho vysledku je to znat (uz jen samotna spoust udela hodne, navic Doveda je dobry strelec)....ale porad je to takovy ,,univerzal,, (na sklopku se hodi) ale nesrovnaval bych ho s EVEm nebo Steyerem....EVO ma uz take model MK4 cili vyrobce se ,,uci,,..... pokud to vyrobce s touto puskou mysli vazne, jako ze se zda ze ano a pokud ma takovy pristup jak rikate...tak se bude zlepsovat...coz uz dela, ALE prvotni uvedeni na trh, jak tu nekdo psal bylo spise z euforie a puska je porad DODO

Daystate Grand Prix - Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MD + Bushnell 3200 10x40
KalibrGun Cricket .22 - Delta Titanium 6-24x42
http://www.youtube.com/watch?v=8-ejyHzz3XE
KalibrGun Cricket .22 - Delta Titanium 6-24x42
http://www.youtube.com/watch?v=8-ejyHzz3XE
Najednou už není puška na stejné úrovni jako CZ 200, ale na úrovni AA S400.
Třeba se jednou dostane až před EVO a Steyr, pokud zde tedy mistři odborníci dovolí.
Teď mi řekni Tomayo, co je na té pušce třeba DOdělat DOma?

Třeba se jednou dostane až před EVO a Steyr, pokud zde tedy mistři odborníci dovolí.

Teď mi řekni Tomayo, co je na té pušce třeba DOdělat DOma?
-
Je potřeba dodělat takovou prkotinu jako je nábojová komora. Uvedení na trh bylo unáhlené, uspěchané a zbytečné jenom v neprospěch výrobce. Druhou věcí je to nabastlení rybiny na hlaveň což je světovým unikátem ve sportovních zbraních obecně.
Tyto dvě věci úplně nesmyslně sráží snahu a i určitě částečně kvalitní výrobek o několik tříd vzad.
Jinak polohy střílí zejména pažba, pomunu-li střelce. Nevím co je to předání flinty na míru. Pažbu dělají jenom jednu a pokud ten prototyp uvedený na trh má nějaké stavitelné prvky pažby, tak si ji každý střelec seřídí sám jak potřebuje včetně spoušťáku. Délka hlavně je daná konstrukcí hlavně ne přáním kupujícího. To zavání diletantismem.
Jinak výrobci přeji ať není neprůstřelně hluchý a slepý jako vezdejší někteří jejich majitelé.
Ikdyž tuto zbran nevlastním, nemá pro mne cenu ji testovat pro závažnou technickou chybu a tou je komora diabolek. Sice výrobce nechápu ale je to jeho věc atd.
Tyto dvě věci úplně nesmyslně sráží snahu a i určitě částečně kvalitní výrobek o několik tříd vzad.
Jinak polohy střílí zejména pažba, pomunu-li střelce. Nevím co je to předání flinty na míru. Pažbu dělají jenom jednu a pokud ten prototyp uvedený na trh má nějaké stavitelné prvky pažby, tak si ji každý střelec seřídí sám jak potřebuje včetně spoušťáku. Délka hlavně je daná konstrukcí hlavně ne přáním kupujícího. To zavání diletantismem.
Jinak výrobci přeji ať není neprůstřelně hluchý a slepý jako vezdejší někteří jejich majitelé.
Ikdyž tuto zbran nevlastním, nemá pro mne cenu ji testovat pro závažnou technickou chybu a tou je komora diabolek. Sice výrobce nechápu ale je to jeho věc atd.
IMHO by verse, inserovaná jako Sniper/FT/HFT měla mít jako výchozí komoru pro použití klasických diabolek s půlkulatou hlavou, případně by provedení komory mělo být jednou z voleb při objednání (což asi de facto je, i když se tomu nešťastně říká úprava, oprava či co já vím jak ještě).
Kostku na hlavni by neměl být problém nahradit railem a la LG110. Vlastní tělo závěru by mohlo zůstat stejné, jen by se před nabíjecí otvor vyvrtala díra se závitem, kterým by na těle držela přední část railu (pokud už by se tam výrobci nechtělo řezat další rybinu). Zadní by mohla být na existující rybině.
Mně se s T300 střílelo dost příjemně a během léta si ji nejspíš pořídím. Už proto, že výrobce se s tím moc nemaže a německé "F" dává i na 16J versi, takže člověk může větrovku v klidu hodit do auta a nemusí ji přes Říši posílat poštou
Kostku na hlavni by neměl být problém nahradit railem a la LG110. Vlastní tělo závěru by mohlo zůstat stejné, jen by se před nabíjecí otvor vyvrtala díra se závitem, kterým by na těle držela přední část railu (pokud už by se tam výrobci nechtělo řezat další rybinu). Zadní by mohla být na existující rybině.
Mně se s T300 střílelo dost příjemně a během léta si ji nejspíš pořídím. Už proto, že výrobce se s tím moc nemaže a německé "F" dává i na 16J versi, takže člověk může větrovku v klidu hodit do auta a nemusí ji přes Říši posílat poštou

Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
To tu nikto okrem teba netvrdí.Mr.Handy píše:Najednou už není puška na stejné úrovni jako CZ 200, ale na úrovni AA S400.
Tomayo píše:ja bych jen dodal, ze sklopka se da vyhrat i s AA 400
Možno raz k tomu dôjde, ale zatiaľ to tak vôbec nevypadá.Mr.Handy píše:Třeba se jednou dostane až před EVO a Steyr

Uvidíme o rok-dva. Istotne ju tu už bude mať každý...

Potom sa k tejto téme vrátim.
Jak nazýváš lidi, kteří když jsou ohroženi, tak se nebrání, jen utečou a schovávají se?
Civilizovaní?
Civilizovaní?
Cele mi to tu pripada ako na Slovensku, ked sa dostala do predaja K100 9mm. Nasli sa priaznivci aj odporci. Momentalne je K100 na urovni svetovej spicky a tiez par rokov trvalo, kym sa na tento post cez vsetky reci a recicky dopracovala. TAU300 ma tiez buducnost, vsetko zalezi od vyrobcu ako bude ci nebude pocuvat hlas ludu a ako bude ci nebude svoj vytvor upravovat a dopracovavat k dokonalosti. Vsetko chce svoj cas. Porovnavat TAU300 a puskou, ktora je na trhu *XY rokov je dost divne. Aj ten skvost EV2 sa k svojej verzii musel nejako dopracoval.
Grand Power K100 9mm
TOZ 35 .22LR
IŽ-35/Walther .22LR
Haenel SUHL 150 laminated, pilar bedding, Harris 6-9
Steyr LP 10
S.P.A. P10, 5,5mm
TOZ 35 .22LR
IŽ-35/Walther .22LR
Haenel SUHL 150 laminated, pilar bedding, Harris 6-9
Steyr LP 10
S.P.A. P10, 5,5mm
-