TAU 300

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
markr.5
Re: TAU 300

Příspěvek od markr.5 » 01 črc 2012 19:21

JirkaF píše:Ach jo.
A pokud je někdo nemehlo jako já co stále s puškou o něco zachytává tak ji noste v pouzdře jako já.Což dělá ostatně spousta střelců co si své pušky cení.
Ano je to divné řešení,ale je funkční a spolehlivé.
není to nic divného, na zahraničních soutěžích je to naopak podmínka při přesunech mezi stanovišti :D . tam nikdo nesmí pobíhat s puškou v ruce a hlavní mířit na kohokoliv po cestě :lol: . ještě tak maximálně pušku na řemenu s hlavní směrem k zemi...

palo73

Příspěvek od palo73 » 01 črc 2012 19:58

Dovolim si citovat vyrobcu: Její parametry odpovídají požadavkům pravidel disciplíny „field target“ (polní střelba na siluety) na vzdálenost 50m.

Dovolim si napisat ze ta puska je prerobenina z pusky na ISSF olympijskej discipliny a tlaci sa do druhej discipliny
FT.Jedno sa striela na 10m a v hale,druhe vonku od 7 do 50m.FT da zabrat celej zostave, ci uz vplyv pocasia ako
teplo chlad vlhko, toto puska postavena na FT musi zvladat,takisto puskohlad jeho uchytenie,jednotlive materialy
pouzite na puske.Pozor netvrdim,ze 300 ma s tym problem,ale moze mat,ked sa pozrieme z coho vychadza o tom
tu vsetci strelci pisu medzi riadkami.Dvojnozka je nanic radsej tam mali dat palmrest,ta koncovka na hlavni to je hnus
ak to zlepsi sustrel tak dako by som sa na to vedel nepozerat :lol:
V zahranicnych forach tu pusku riesia ako pusku na FT, tak hadam nebudu sklamany.
Ked uz tomu dali nazov sniper tak ju mohli aspon peknou pazbou odpichnut od tej Match-ky a ak myslel vyrobca to s tym
FT vazne uz kvoli zaujemcom pre ktorych ju stavali na FT mali spravit aspon palmrest v zaklade a pazbu ala EVO,ked uz im niekto robi tie lepenicove pazby nemoze to byt problem.Odvolavanie sa na cenu to neobstoji.Je to lacnejsie si priplatit
par korun ako si kupit pusku a dat si urobit poriadnu pazbu na zakazku.
Konkurencia je neuprosna a ak je ta puska tak kvalitna ako o nej sam p.Kachlir hovori, tak je to vyslovene skoda.
Este aj k tej konzistencii tak ju premerajte nastrielajte nam 50m ,aby sme vsetci videli ako to je naozaj,vsak na tom nic zle nie je.

Dovetok:puska na FT\HFT musi mat moznost NASTAVITELNOSTI
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VSCharlie » 01 črc 2012 20:35

To "Tomayo

Tak to jsme na tom stějně.. :wink:

Jestli to není tím horkem, že se zbytečně pouštímě, do jinak nesmyslných a zbytečných invektiv.
Asi se nám už "vaří" mozek, aspoň těm z nás, kteří ho ještě používají.. :mrgreen:
Jirku neznám, ale kdyby se o něco podobného někdo pokusil, asi bych mu ji zarazil do pr..., až po stavitelnou botku, že by si na sr... musel zjednat pomocný sbory OSN.
Zase zbytěčná ale pěkná "invektiva", je z knihy jistého Kulhánka, kterou mám moc rád.. :lol:

Ale vážně..
- Vždyť to udělal - přesně podle požadavků majoritního odběratele.
Osobně mi není jasné, proč to někdo není schopen pochopit, označuje proto zmiňovaný váýrobek za "šhit", či "nedodělek", či jinými podobnými výrazy.
Tady by se někteří mohli o trochu mírnit, protože jenom takto provokují, nic jiného.
Jak jsem se u několikrát zmínil, mě osobně se to taky nelíbí (i když s tím opravdu nejsou problémy) a výrobce přislíbil, že nějakou dlouhou šínu, podle požadavků z toho fóra, udělá.
Je jenom otázkou, za jak dlouho.
Hlavní je, že se snaží (přinejmenším to přislíbil), vyjít vstříc i požadavkům pár - opravdu jenom pár domácích odběratelů.
Vždyť právě proto se zde začaly sbírat názory, co by se ještě pro naše zájemce mohlo udělat.

Pokud vím, tak jsme se sjednotili na následujících (hlavních) bodech.
1-šína pro puškohled a vyřadit tolik zmiňovanou "Kostku".
2-Quckfill.
Ostatní byly více méně kosmetické úpravy.

K těm soutěžím..
Osobně mám zkušenosti, že jak se něco začne moc organizovat, většinou to přináší problémy.
A proto se podobným věcem zásadně vyhýbám - prostě nemám tu potřebu.

Nástřely a konzistence.
Konzistenci zatím neřeším, proč, jsem se již zmínil.
Ale pokud bude světlo, pokusím se příští týden, jak jsou svátky, něco udělat.
Za výsledky však vzhledem k tomu světlu, neručím..

Ostatní až někdy jindy, už tak je to zase dlouhé, jako román na poračování.. :oops:

P.S:
Odbýt někoho tvrzením, že si výrobce, který je mimochodem bývalý soutěžní střelec, může napsat co chce, je "argument", kterým lze smést ze stolu OPRAVDU COKOLIV.
Potom zde mohu, a to nejenom já napsat opravdu cokoliv a je to na základě tohoto výše uvedeného "argumentu", zcela zbytečné.
Proto další diskuse s podobnými lidmi, podle mě není přínosem a nemá smysl v ní pokračovat.

PP.S:
Cituji "Dovetok:puska na FT\HFT musi mat moznost NASTAVITELNOSTI"
A kdo říká, že MK-300nemá tyto možnosti ?
I když opravdu netuším, co tím myslíš.. :wink:
Léčíme nákazu - "Pěkně KULKOU po KULCE".....
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/
newimperial

Příspěvek od newimperial » 01 črc 2012 21:31

...
Naposledy upravil(a) newimperial dne 02 črc 2012 21:39, celkem upraveno 1 x.
ok3kxf

Příspěvek od ok3kxf » 01 črc 2012 21:37

O jojojóóój! Pořád jenom haněnění od těch co s ní pořádně nestříleli a chválení od jejich majitelů. No konkrétně k přesnosti. Byl tady od více lidí požadavek na změření přesnosti na 50m s JSB diabolkami. Tedy vzal jsem první JSB Exact heavy co jsem měl po ruce a šel jsem bušit do mých oblíbených Mini BR terčů. Postavil jsem si je na vzdálenost 51m s převýšením cca 3m. Vystřílel jsem tak asi 8 terčů vždy po 25-ti ranách. A lele, už to nebyly samé desítky. Z každých 25 ran bylo vždy cca 23 ran uvnitř 25mm terčíků a 2 mírné úlety. Foukal proměnlivý nárazový větřík - odhadem tak do 4m/s.
markr.5

Příspěvek od markr.5 » 01 črc 2012 21:52

tohle vlákno mě baví, stejně jako svýho času vlákno o flobertkách, když se tam angažoval WOW3 než dostal banána :lol:
škoda newimperial, že jsi sklouznul k takovým invektivám! docela jsem ti fandil, bo sám neuznávám hanění něčeho co jsem nikdy nedržel v ruce a viděl pouze na obrázku...
o tom, že ta flinta trefuje jsem přesvědčený, protože jsem teď v Bohumíně šel s Dovedou a viděl jsem to na vlastní kukuč.
palo73

Příspěvek od palo73 » 01 črc 2012 22:03

newimperial staci zobrat pusku,chrono,terce nic viac,zmerat nastrielat a je.
akosi mi je nejasne v com je taky problem,jo a chlapci s pod tater drzali ten zazrak v rukach skor ako ty
milius

Příspěvek od milius » 01 črc 2012 22:16

Jen dál házejte blitky na český výrobek.Mohlo by se stát,že po vylepšení už jen Export...... :roll:
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
Zipep

Příspěvek od Zipep » 01 črc 2012 22:57

Ještě bych dodal, že Doveda před týdnem v Bohumíně šel Českou sklopku s TAUkou
a v sobotu měl 92bodů ze 100, v neděli 77bodů z 80. Jestli se nepletu, neměl ji ani týden.
Takže i ve stavu v jakém je pažba od výrobce je celkem dobře použitelná na závody typu Česká sklopka.
Padlo tu "předražená CZ200", má dvě CZ200 v dost vylepšeným stavu, a provedením a přesností dílů mechaniky
je CZtka dost pozadu oproti TAU (já měl možnost si jí od majitele na chvilku půjčit).

Edit: počet bodů v neděli, promiň dovedo, přehlídl jsem se :oops:
Naposledy upravil(a) Zipep dne 02 črc 2012 22:38, celkem upraveno 1 x.
Termit

Příspěvek od Termit » 01 črc 2012 23:06

Koukám že je tady pěknej mazec. Flintu nemám , ale v Bohumíně jsem ji asi 5 minut držel v ruce a i pár ran dal.Můj dojem? Okamžitě mi padla do ruky. Nabíjecí páčka ,ač tak nějak divně vypadá, vlastně by mohla být klidně o trochu i menší .Zatáhnout za ní dokáže i mimino.Spoušť byla pro mne taky super. Nestrhává. A pro mne asi nejdůležitější , co s Qb nedokážu-Puška se při výstřelu ani nehla! Mít jí v Bohumíně jako vlastní tak snad dám všechny sklopky :lol: Kdybych na ni měl prachy tak jdu do ní,dyť kterej výrobce vám ji udělá na míru....
Hellboy

Příspěvek od Hellboy » 01 črc 2012 23:08

ja mam cerveny auticko a je o moc lepsi nez to co ma ten chlapecek vedle na piskovisti,protoze ten ma jen zluty... a moje je proste lepsi a lepsi,protoze je cerveny a mam ho jen ja a jenom ja:-)
takze uz je vam to jasne jak to je ano? :-))
od ted prosim osloveni kníže pekel :-)
...kdyz jednou pohar pretece....aneb kdyz nemusim tak nechci
...tak to jsem ja ... https://www.youtube.com/watch?v=CZdiGRlRerw
Tomayo

Příspěvek od Tomayo » 01 črc 2012 23:17

ano cerna je vic :)
Daystate Grand Prix - Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MD + Bushnell 3200 10x40
KalibrGun Cricket .22 - Delta Titanium 6-24x42

http://www.youtube.com/watch?v=8-ejyHzz3XE
LaRi

Příspěvek od LaRi » 01 črc 2012 23:20

Mě ta puška taky zaujala. Bohužel jsem si s té Dovedovi dal jen jednu ránu. Ale i tak.
Velice trefně to Hellboy napsal. Protože co tady někteří machři píšou, nad tím mi můj mdlý rozum zustává stát.
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 02 črc 2012 00:26

Termit - Milius - Hellboy - LaRi ... plně a bez výhrad se s Vámi stotožnuji. Čárlí s Tebou samozřejmě také.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 02 črc 2012 01:10

Ta puška je celkem dobrá, rozhodně se nedá srovnávat s CZ200, já bych ji daleko spíš srovnával s tím Ev2, přičemž Tauka je o třetinu levnější.
Akorát se modlím, aby si zájemce před koupí přečetl tohle fórum. Protože o nemožnosti použít Exacty všichni včetně výrobce cudně mlčeli a musel na to první upozornit až VSCharlie, za což mu patří velký dík.
Jenom taky se zpožděním zareaguji na tvrzení, že její konstrukční parametry vyhovují požadavkům na vzduchovky pro FT - no právě že nevyhovují (vzhledem k té stupňovité komoře a nemožnosti použít FT střelivo). Takže kdo ji míníte používat na FT/HFT, tak tu pušku pošlete výrobci k opravě, případně nenakupujte v eshopech, ale u výrobce, a výslovně požadujte už upravenou pušku. A čekal bych, že na to bude upozorňovat sám výrobce, jinak se ještě spálí mraky zákazníků, včetně těch zahraničních.

Tau 300 v akci v Bohumíně. :wink:
Obrázek
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Odpovědět