TAU 300

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
markr.5
Re: TAU 300

Příspěvek od markr.5 » 01 črc 2012 10:08

newimperial píše:Ale ty asi lehkými Exactami střílíš ty FT/HFT v soutěžní hale v bezvětří...a evidentně to tady vnucuješ i ostatním.

O velmi rozšířeném omylu, kterým trpí spousta lidí v této malé zemi je, že si myslíš a věříš tomu že : JSB Exact je "jediné použitelné střelivo, které používá 99% FT světa" - kolik že jich je ? a kolik se jich prodalo celkem ? Máš čísla ?
Nejsme pupek světa..
sleduju tuhle diskuzi od začátku, v ledasčem s tebou souhlasím, ale věř, že tady v těch dvou věcech seš vedle jak ta jedle :wink: . a to tak, že pořáááádně :lol: !
hft/ft se střílí zhruba v takové hale a v takovém bezvětří: viz foto
Přílohy
aa.jpg
Naposledy upravil(a) markr.5 dne 01 črc 2012 10:23, celkem upraveno 1 x.

JirkaF

Příspěvek od JirkaF » 01 črc 2012 10:09

pro Sportovce.
Tohle nemá cenu.Tys vůbec nic nepochopil.
Ten můj příspěvek byl o přístupu firmy k zákazníkovi.
A pardon.Celou dobu se tu mluví o exactách tak co bych vybíral.
Já ji mám na střílení na sklopku,já nehoním mm.
Takže mám tak pocit že jdu s tankem na mravence.
A 10 metrů vypoví dost.Jak mi dokázala jedna zakázková hlaveň.
Nikdy není pozdě začít.
Jirka F. Písek
markr.5

Příspěvek od markr.5 » 01 črc 2012 10:15

to newimperial: http://www.schulzdiabolo.cz/soubory_reference/8_1.png
tady máš jeden odkaz. pro tvou informaci: diabolky A.A. jsou též z produkce firmy JSB. ještě furt chceš tvrdit, že jsb nejsou pupek světa? :lol:
Zipep

Příspěvek od Zipep » 01 črc 2012 10:22

:D Co se týká diabolek tak skutečně asi ten pupek světa budeme, v krabičkách se samolepkama různách "věhlasných"
značek člověk stále nachází Exacty :lol:, abych nebyl úplně mimo, já jsem si Tauku trošku osahal na srazu a zdá se mi víc než dobrá a co se týká ceny tak úplně v pohodě, cenově podobná MPR FT je funkčně dost pozadu, akorát je holt hezčí :D .
deef

Příspěvek od deef » 01 črc 2012 10:34

2 Markr: i Daystate jsou JSB :-)

Co se týče objemu, tak JSB není jednička, stále jsou tady na některých velkých trzích používanější výrobci.
CzechJoker

Příspěvek od CzechJoker » 01 črc 2012 10:47

sportovec píše:Osobne bych pri koupi na otazku jake strelivo budu pouzivat nedokazal ihned odpovedet. To je vec dlouhodobeho zkouseni a testu. Vubec nevim proc se na to prodavajici ptal :)
Napadá mě jediné vysvětlení: hysterie na tomto fóru :wink:
Ale vážně, pokud to myslí s tím FT vážně a pokud je pro tuto disciplínu opravdu střelivo JSB Exact nejpoužívanější, pak se tímto dotaz asi pouze ujistí, aby předešel problémům. Pro ryze "sportovní" střelbu je ta otázka asi opravdu předčasná.
Naposledy upravil(a) CzechJoker dne 01 črc 2012 10:53, celkem upraveno 1 x.
Nejsou žádné zoufalé situace, jsou jen zoufalí lidé.
newimperial

Příspěvek od newimperial » 01 črc 2012 10:48

...
Naposledy upravil(a) newimperial dne 02 črc 2012 21:37, celkem upraveno 1 x.
Tomayo

Příspěvek od Tomayo » 01 črc 2012 10:49

newimperial ty si uplne mimo :lol: vubec nevis o cem mluvis.....zda se ze si jeden z tech inzenyru o kterych se rika. ..cim veci ING tim..... Fakt se na me nezlob, ale mluvit tady takto jako ty z neznalosti zakladnich veci to jsem tady jeste nevidel :roll:

pise se ze je to puska na FT a HFT a to my tu hodnotime a na to je ta puska znacne nevyhovujici....btw jediny kdo jsem dal neco pouzitelneho je "svejk" on dokaze otestovat pusku na presnost jak asi nikdo jiny tady....ale on neni FT ani HFT strelec a nase pozadavky ohledne nastaveni atd jsou mu ukradene....takze jeste jednou my hodnotime pusku k cemu je urcena. ...a pokud je to takove terno tak se na MS urcite bude tim jsem si jist

to jak tu nekdo pise.... pokud si zakaznik rekne pujdou mu tam exacty automaticky :D to je taky hlaska......bez rikani by to neslo?

asi kdybych poprosil dovedu o to abych si mohl streli nebo se podivat tak by nebyl proti, ale v soucasnem stavu pusky tom nema zadny smysl vubec uvazovat

na plechovky a br asi dobre, ale na hft a hlavne na FT to puska neni......nerikam ze se to neda! ,ale pokud pujses jedno kolo s tau a jedno kolo treba s evem nebo steyerem tak hned poznas kde je zakopany pes......bez techto zkusenosti se prosim uz zdrz jakehokoliv dalsiho hodnoceni a neuvadej lidi v dalsi omyl!
Daystate Grand Prix - Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MD + Bushnell 3200 10x40
KalibrGun Cricket .22 - Delta Titanium 6-24x42

http://www.youtube.com/watch?v=8-ejyHzz3XE
CzechJoker

Příspěvek od CzechJoker » 01 črc 2012 10:55

Tomayo píše:...pokud pujses jedno kolo s tau a jedno kolo treba s evem nebo steyerem tak hned poznas kde je zakopany pes...
Jsem laik, proto by mě zajímalo, v čem je zakopaný pes?
Nejsou žádné zoufalé situace, jsou jen zoufalí lidé.
sportovec

Příspěvek od sportovec » 01 črc 2012 11:03

CzechJoker píše:
sportovec píše:Osobne bych pri koupi na otazku jake strelivo budu pouzivat nedokazal ihned odpovedet. To je vec dlouhodobeho zkouseni a testu. Vubec nevim proc se na to prodavajici ptal :)
Napadá mě jediné vysvětlení: hysterie na tomto fóru :wink:
Ale vážně, pokud to myslí s tím FT vážně a pokud je pro tuto disciplínu opravdu střelivo JSB Exact nejpoužívanější, pak se tímto dotaz asi pouze ujistí, aby předešel problémům. Pro ryze "sportovní" střelbu je ta otázka asi opravdu předčasná.
Anebo, aby zavcasu doupravil komoru :). Zacina to tady byt dobra svejkarna jak se tady bavi dohromady lidi v obraze a bez nej ...
Jirka Z.

Příspěvek od Jirka Z. » 01 črc 2012 11:12

Co jsem se z pohledu potencionálního zákazníka o pušce dozvěděl:

1. Soustřely: Netuším, ale prý jednou dírou, ovšem jak je velká a kolik obsahuje ran, to nevím :D
2. Konzistence: netuším, nikdo neměřil
3. Pažba: Na Ft/Hft to bez úprav není (měl jsem v ruce…)
4. Uchycení optiky: pokud není rybina z jednoho kusu, nikdy nemůže být souosá… moc důvěry to nebudí
5. Spoušť: Ok
6. Komora: Z fabriky nejdou použít exacty: to je šílenost, nechápu jak to mohl výrobce vůbec pustit ven a ne to dávat jako přednost, že není problém předělat…
7. Quickfil, zásobník, nožičky: Na sportovní pušce dle mého názoru nesmysl a zbytečnost, vůbec snaha a úvahy to na pušku dodělat svědčí spíše o tom, že výrobce netuší, do jakého segmentu trhu pušku zařadit, pro FT/HFT dle tohoto ne….
8. Kompenzátor: po zabalení do bužírky nebo čeho prý funguje bezvadně :D … no comment

Já bych za to 21 000,- nedal…
Abych řekl pravdu, ani netuším, pro koho ta puška má být určena, pseudo akční vzhled, a fotky borce na střeše v maskčích (viz stránky výrobce), to je pro mě spíše úsměvné :D
Vůbec bych se do téhle šílené diskuze nezapojoval, ale je blbé, že nějakej demagog, může těmahle pseudo testama pušky zlomit nějakého začátečníka, který pak může po koupi těžce litovat…
Naposledy upravil(a) Jirka Z. dne 01 črc 2012 11:20, celkem upraveno 1 x.
AA Evo2 MkIV, NSD 10-50
newimperial

Příspěvek od newimperial » 01 črc 2012 11:13

...
Naposledy upravil(a) newimperial dne 02 črc 2012 21:38, celkem upraveno 1 x.
JirkaF

Příspěvek od JirkaF » 01 črc 2012 11:49

Tak znova.
Pro Jirku Z.
Tau 300 má ve svém programu hotové dva typy komůrek.
Jedna pro speciál TAU MK-300 Match což je terčový speciál a je na strelivo s plochou hlavou.
Kdy je konstruována tak ,aby v 10ti metrech byla střela co nejpřesnější a měla ideální rychlost.Je to podstatně složitější,ale tohle jsem si zapamatoval.
Druhou pro TAU MK 300 sniper pro ostatní střelivo.
Tygra ti objasní můj příspěvek.Dají Ti tam pokud chceš jiný moderátor.
O zásobníku se vůbec neuvažuje.Plnění celému světu vyhovuje,jen mám ne.
Ty fotky jsou z součástí nabídky pro Čínskou policii.Požadavek čínského společníka.
Jak to dopadlo jsem již napsal.
Takže žádný nedodělek.
Ještě k té díře je velká 5 mm a je z 5ti ran JSB Exact.

A pozor on u nás své zbraně nikomu necpe.Vše je prodáváno - celá produkce dle objednávek pro konkrátního zákazníka.
Nikdy není pozdě začít.
Jirka F. Písek
Mr.Handy

Příspěvek od Mr.Handy » 01 črc 2012 12:07

Lets FLAMEWAR begin.....

To Jirka Z.
1) Na 10 metrů je vše jednou dírou průměru 4.5 mm, počet střel nejde zjistit.
2) konzistenci nikdo neměřil, nebylo potřeba. Zásahy se výškově neposouvají.
3) Pažba... no co k tomu dodat, každý člověk ma jiné proporce, je nemožné udělat univerzální pažbu i když bude plně nastavitelná. Srovnej třeba velikost dlaně co má Alexxxus s někýnm drobnějším.
4) To ale znamená že pokud bude dalekohled uchycen pouze na závěru, tak nikdz nemůže být souosí s hlavní. To znamená že jediný stav, kdz lze zajistit souosost dalekohledu s osou hlavně je uchycení dalekohledu na hlavni.
5) Souhlas, ale dodám že zatím nejlepší co jsem měl možnost porovnat.
6) Exacty jdou použít, p. Kachlíř má toto již dávno vyřešené individuálním přístupem k zákazníkovy.
7)
- a) Quickfil nemají i jiné dražší zbraně, navíc se na něm pracuje.
- b) Nožičky - když je nepotřebuješ tak je nepoužívej.
- c) Zásobník - vzduchu nebo střel?
8 ) Kompenzátor funguje dobře, zabalením do bužírky (to by byla sakra velká bužírka) funguje navíc jako moderátor.

Pro případné zájemce: Pušku konstruoval závodní střelec a konstruktér zbraní dohromady co do zbraní vidí. Všechny detaily jsou maximálně doladěné. Navíc člověk, kterého to baví a nekouká jen na peníze (v dnešní době rarita).

Pro ostatní: Napřed si zkuste z této pušky vystřelit, pak ji můžete kritizovat.

OT: Připomíná mi to diskuze Windows vs. GNU/Linux
A nejlepší IT lidi preferují... však vy víte :lol:

Uživatelé Tau 300: všichni vychvalují
Ostatní : nedodělek, fuj, ...

Čím to je? Že by závist?
Asi tak.
Jirka Z.

Příspěvek od Jirka Z. » 01 črc 2012 12:27

Ok, kompenzátor mi vymění, pokud budu chtít, komoru mi opraví pokud budu chtít.

Pak ještě zjistit, jak funguje regulátor(musel by někdo změřit) a nástřely. Na 80m ve větru dokáže trefit papír A4 to už vím :-) Nevím, zda má vůbec smysl komentovat nástřely na 10m.

Zbývá tedy upravit pažbu, předělat uchycení optiky(úplně žasnu, jak z toho, že na hlaveň byla přidána kostka aby optika vůbec uchytit nějak šla, dokáže někdo udělat přednost :-) ) a neřekl bych proti tomu za 21 000,- ani slovo, ale do té doby to nedodělek pro mě bohužel je...

Info o zásobníku a quickifilu mám z tohoto fora, ale nechce se mi to hledat...
To že jí používají čínští snipeři pro tréning, bude jistě pro většinu FT/HFT střelců velký trumf :-)

Jinak máš pravdu, zavidím.. Zavidím vám ty růžové brýle co máte na očích :-)
Dále pokračovat nebudu, myslim, že argumenty byly uvedeny z obou stran a je na případném zájemci, které si vybere jako objektivní...
AA Evo2 MkIV, NSD 10-50
Odpovědět