TAU 300

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:
Re: TAU 300

Příspěvek od VSCharlie » 30 čer 2012 20:31

Pokud budou lidi mít přístup ve stylu být IN za každou cenu, tak tam žádné TAU nebudou. :roll:
A že takových lidí je (zejména zde) pořád spousta - že ? :lol:
Proč šáhnout po relativně laciné PCP a ještě od nás- vždyť to musí bát zákonitě aušus !!
Stavět TAU na úroveň Hatsana, je podle mě právě takovým projevem.
Zejména pokud hodnotí jenom podle obrázku, nebo jedna paní povídala.
A tak je to i s tebou - není na MS, nebo ji nebá nějaký známý sportovec ? Tak je to "šhit" !

A to je to, co mě i ostatním majitelům této vzduchovky tak vadí.
Ta naprostá absence objektivity !
Pokud jsou připomínky konstruktivní, popřípadě získané z vlastní zkušenosti s touto PCP, jsou samozřejmě vítané.

Přitom nikdo nebere na zřetel, že je ta PCP je prostě jiná - volí jiné výtobní postupy, materiál, konstukci atd...
A proto že je jiná, než je běžné u ostatních výrobců kvalitních PCP, je to zákonitě ...........

I když je pravda, že je na TAU stále co zlepšovat, nebo upravovat, popřípadě něco doplnit, aby byla ještě lepší, popřípadě příjemnějsí na obsluhu a podobně.
Ale o tom taby bylo napsáno už dost
.
:wink:

Takže - toto vlákno vzniklo z následůjících důvodů:
- s úmyslem ddetailně představit MK-300 sniper, aby případní zájemci, věděli do čeho jdou
- vyjádřit se, co by popřípadě přispělo ke zlepšení této vduchovky a o co by byl zájem, aby se na PCP doplnilo
- vyzdvihnout klady nedostatky

A proto, pokud někdo nemá konstruktivní připomínky (nejlépe na základě vlastnch zkušeností MK-300) a jenom si "plácá játra" připomínkami ve stylu zmetek, nedodělek a odobně, ať si jde PROSÍM někam jinam, třeba ...... :mrgreen:

Léčíme nákazu - "Pěkně KULKOU po KULCE".....
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/
caco

Příspěvek od caco » 30 čer 2012 20:44

Osobne som ju mal v ruke a dokonca som z nej aj strielal. A nie jednu dve diabolky.
V lahu z dvojnožky na terče 30 metrov vzdialené. Mnou nastrielaný rozptyl bol cca 40-50mm.
Žiadne jedna babka povedala. Toto bola moja osobná skúsenosť.
Bolo to 16.04.2011 na strelnici v obci Štefanová nedaleko od Trnavy. Spolu so mnou tam bolo ďalších cca 10 strelcov vrátane p. Kachlířa !!! Môj subjektívny pocit, že tá puška neni na FT vôbec O.K. som mu povedal aj priamo na mieste.

to newimperial: neboj nič. neplatí ma nikto (bohužial). Ak je môj dojem/pocit taký že puška neni O.K tak to poviem na hlas. A je mi jedno čo to je za značku. Mal som už asi 20 kúskov PCP-čiek tak môžem trochu porovnávať.
sportovec

Příspěvek od sportovec » 30 čer 2012 21:10

Tak nejak mam dojem, ze uz bylo receno k Tau 300 Sniper FT :) vse. Diskutovat s lidmi, kteri nemaji zkusenosti s vicero vetrovkami je hazeni perel svinim jak se rika. Nemam rad internetovy honibrky, kteri si lzou do vlastni kapsy. Zminenou vec nemam ale pokud se dozvim jasna technicka fakta o flinte, nebudu rikat ze vidim ruzovou kdyz je fakticky modra.. Clovek potom ze sebe dela verejne blbce, rekl bych. Verim, ze je na te flinte vyborny lauf, spoustak znam. Kartuse, manometr, pocet ran a konzistence je asi taky v poho. Ze pazba neni optimalni nebo bipod pouhou parodii na bipod by nevadilo ale ty ostatni konstrukcni nepozitivni anomalnosti ....
newimperial

Příspěvek od newimperial » 30 čer 2012 21:23

...
Naposledy upravil(a) newimperial dne 02 črc 2012 21:36, celkem upraveno 1 x.
palo73

Příspěvek od palo73 » 30 čer 2012 22:54

Len upresnim TAU som drzal v rukach minuly rok,strelil som si z nej len tak propagacne na 10m cca.
Pisem len preto,ze to bola ta ista TAU ako pise caco a preto,ze som pusku nielen videl,ale aj drzal.
Urcite odvtedy doslo k zmenam na tej puske cize sa vylepsila sami tu pisete o problemoch so strelivom.
Podstatne je ze ste spokojni s nou vy co ju teraz mate, urcite aj poznatky z minuleho roka prispeli k tomu.
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VSCharlie » 01 črc 2012 00:17

To "caco"
Jaeště není vhodná pro střelbu na nízko letící cíle, lov žraloků, ničení obrněbé techniky atd.. :lol:
Kdo tady pořád mluví o FT ??
Vždyť je to terčová vzduchovka a ne FT speciál a podle toho je ji potřeba posuzovat.

Jinak nevím, jak byla dělaná před rokem, ale hlavně jsou myslím pořád stejné.
Já trefuji a nemohu za to, že někdo ne.
Asi bych hledal chybu jinde, protože ani Hatsan nemá na 30m takový rozptyl.
Ani TAU s neupravenou komůrkou, neměla na 30m rozptyl 5cm.
Držel jsi to vůbec za správný konec ??? :lol: (jen fór.. :wink: ).

To "sportovec"
Kolik zbraní a vzduchovek jsi už navrhl, nebo popřípadě vyrobil ?
Já jenom že jsi takový odborník na konstrukci zbraní... :roll:
Víš ty vůbec něco o konstrukci a výpočtech, které to doprovázejí ?
(Ptá se jedna z těch "sviní", která to 5 roků studovala na VŠ a má na to diplom...)
I když dodnes mi není jasné, jak se mi to podařilo. :mrgreen:

No myslím, že už bylo řečeno vše a na podobná "odborná hodnocení", přestávám taky reagovat.
Je to zbytečné, viz. ty perly..
ALKAJ

Příspěvek od ALKAJ » 01 črc 2012 00:18

VSCharlie píše:Stavět TAU na úroveň Hatsana, je podle mě právě takovým projevem.
Celkom trefné. :) Hatsanisti sa tiež snažili silou-mocou stavať toho svojho turka na úroveň PCPčiek o úroveň až dve vyšších. Proste taký "trabantový syndróm". :) Presne toto isté vidím aj v tomto vlákne.
VSCharlie píše:Ta naprostá absence objektivity !
Áno, áno, áno. Toto mi tu dosť vadí. Mohli by ste byť trocha objektívnejší.
Proste TAUka je zatiaľ v praxi neoverená zbraň čo sa o v tomto vlákne spomínanom eve nedá napísať ani náhodou. Dúfam že je jasné že Evo je zbraň primárne určená na FT.

newimperial: Keď už dávaš sem nástrel tak by som poprosil nástrel 5 rán na 50m. Tých 30m nie je (pre FTčkára) zaujímavých - podobný výsledok by nemal byť žiaden problém ani pre CZ200. Dokonca na 30m niekedy nevidno rozdiel medzi JSB (ako etalónom kvality) a menej kvalitným strelivom. Na 50m je to už niečo iné...
Jak nazýváš lidi, kteří když jsou ohroženi, tak se nebrání, jen utečou a schovávají se?
Civilizovaní?
ALKAJ

Příspěvek od ALKAJ » 01 črc 2012 00:26

VSCharlie píše:Kolik zbraní a vzduchovek jsi už navrhl, nebo popřípadě vyrobil ?
Doteraz som si myslel že je to tu o strelcoch ktorí vedia čo chcú a nie o konštruktéroch ktorí si myslia že vedia čo chcú strelci. :lol:
Jak nazýváš lidi, kteří když jsou ohroženi, tak se nebrání, jen utečou a schovávají se?
Civilizovaní?
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VSCharlie » 01 črc 2012 00:32

To "alkaj"
Doufám, si nemyslíš, že tím trabant syndromem trpím.. :lol:
Doufám že ne.
Měl jsem už několik PCP, od zmiňovaného Hatsana, pře AA-čko, FX-ka, HW-100 a teď TAU.
Ta flinta (MK-300), je prostě jiná než všechny ostatní a nedá se jen tak hodnotit podle prvního pohledu.
O MK-300 se dá řící, že "je tak škaredá, až je hezká.."
Člověk se s ní jenom musí sžít.
Na první pohled nic moc, ale postupně, jak se sžije, začne oceňovat právě ty odlišnosti od zaužívaných standartů.
Právě ty odlišné konstrukční postupy a "finesy".
Když jsem ji měl pár dní, taky jsem chtěl, aby ta natahovací páka byla trochu větší a měla mírně vybočený konec, jako mají jiné PCP.
Dnes už to nechci !!
Ta páčka je přesně taková, jako má být - praktická a funkční, jinak bych ji nechtěl, ani kdyby to bylo možné.
K té pušce a celému systému prostě přesně sedí - jde jenom o zvyk..
Jediné co bych dnes ještě chtěl, je quickfill a dlouhá šína pro puškohled - třeba něco jako má Styer.
(Můj názor.. :wink: )

Ví vůbec někdo, že ta tolik nechvalně citovaná náb. komora je vícestupňová a při zasouvání diabolky se mimo jiného provádí postupná "kalibrace průměru" diabolky ?
Jedna z vychytávek..
Bohužel právě proto, že JSB EXACTY jsou o něco kratší a mají více utopené dno sukénky, naž jiné diabolky, nedocházelo k jejímu zatlačení do posledního přechodového stupně.
Mimochodem, hlaveň MK-300 se vyráběla ještě před zahájením prodeje JSB EXACT.

Ale jinak souhlasím, že MK-300 na první pohled opravdu nic moc..
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 01 črc 2012 00:59

VSCharlie píše:...
Kdo tady pořád mluví o FT ??
Vždyť je to terčová vzduchovka a ne FT speciál a podle toho je ji potřeba posuzovat.
...
No o FT tady mluví výrobce TAU Brno.
http://www.taubrno.com/product/vetrovky ... -sniper/26

Takže když si to jako zájemce o FT/HFT střelbu přečtu a tu pušku si koupím a nabiju do ní pro tuto disciplínu prakticky jediné použitelné střelivo, které používá 99% FT světa, tak mi pak polezou oči z důlků kam to lítá... Pak bych teda jako měl jít surfovat po internetu a najít tady to fórum, abych si přečetl, že to má blbě udělanou hlaveň a mohl to poslat do Brna, aby to zprovoznili?
V lepším případě si to tady přečtu před koupí a budu si dopisovat s výrobcem a prosit ho, ať mi to pošle už spravené. A to je to, o co tady celou dobu běží.
Dokonce jsi to zjistil i ty sám, tak jsi jim to musel poslat zpátky, aby tu pušku upravili.

Dokud to výrobce nebude upravené prodávat rovnou, tak o té pušce nemá ani cenu mluvit, i když jsou ostatní věci na ní na jakkoliv dobré úrovni. Takže ať v TAU udělají verzi Mk2 nebo ať to prostě upraví v tichosti, ale hlavně ať neprodávají lidem nesmysl s nějakou komůrkou. To ať dělají pro TAU 300 Match, tam proti tomu nikdo nic mít nebude.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
newimperial

Příspěvek od newimperial » 01 črc 2012 08:21

...
Naposledy upravil(a) newimperial dne 02 črc 2012 21:37, celkem upraveno 2 x.
sportovec

Příspěvek od sportovec » 01 črc 2012 08:48

Newimperial : aha, uz rozumim ... Evidentne nejsi teoreticky ani prakticky vzdelan ve svete vzduchovkoveho strileni a jejich zbrani. Az si to pekne vsechno nastudujes a posleze si prectes co si ted napsal uvedes sam sebe v uzas.
JirkaF

Příspěvek od JirkaF » 01 črc 2012 09:08

Jsem jedenáctý čech co si tento rok koupil Tau 300 - já sniperku.
Poprvé v životě jsem měl pocit zákazníka.
Když jsem si ji objednával u p.Kachlíře tak se mi ptal jaký výkon chci nastavit,jaké střelivo budu používat,
jakou chci délku hlavně a kdy si ji přijedu převzít.Objednával jsem ji ve středu a v pátek byla připravena k odběru.
Nástřel na 10 metrů mám dělán exactama.Kdo mne zná ví ,že jsem krapet ukecanější než je zdrávo.Prodej pušky se protáhl na 5 hodin kdy mi byla namontována optika,seřízena spoušť na mou ruku a objasněno pár věcí co dělám blbě.Na každou otázku proč je tam tohle,proč je to tak nebo onak jsem dostal vyčerpávající odpověď.
Tohle není načančaná puška,to je puška na střílení,kde je vše podřízeno funkčnosti a spolehlivosti.
K tomu diskutovanému "Tigrovi" - nápad a požadavek největšího odběratele.Já mám takovou malou hezkou funkční titěrnost o průměru 18.mm a délce cca 90mm.
Nabíjecí páčka - to se musí předvézt.Takže až na srazu.Ta mi dostala.
No a jeho poslední obchodní úspěch.
Čína - jako tréninková zbraň pro policejní odstřelovače byla vybrána jeho TAU 300 sniper.
To mluví za vše.
Nikdy není pozdě začít.
Jirka F. Písek
sportovec

Příspěvek od sportovec » 01 črc 2012 09:14

Osobne bych pri koupi na otazku jake strelivo budu pouzivat nedokazal ihned odpovedet. To je vec dlouhodobeho zkouseni a testu. Vubec nevim proc se na to prodavajici ptal :)
Nastrel na deset metru se dela pro ISSF zbrane. Ft zbrane 50m.
newimperial

Příspěvek od newimperial » 01 črc 2012 10:05

...
Naposledy upravil(a) newimperial dne 02 črc 2012 21:37, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět