Pěkné fotky. To je vždycky příjemná změna podívat se do přírody, byť jen takhle z pohodlí domova, než "jen" číst psaný text.Kubajzz píše:V sobotu proběhl další závod.
Více zde:
http://www.fieldtarget.cz/2012/milovice-19-5-2012.html
Field Target, Hunter Field Target a ?esk? sklopka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Re: Field target
Zdravím.
Nedávno jsem se dočetl o této jistě zajímavé disciplíně a jelikož mám zkušenosti hlavne z klasické vzduchovkové terčové střelby a par i z AS v roli snipera chtěl bych proniknout i do tajů této disciplíny.
Na začátek bych měl pár otázek a byl byhc vděčen za nějaké postřehy.
1) Která ráže je dle vašeho názoru "zlatý střed" protože je mi jasný že ideální ráže neexistuje
2) jaký typ vzduchovky je nejideálnější CO2 nebo pružinová ( neovlivňuje počasí hlavně zima výkon CO2?)
3) Nějaké praktické rady do začátku ( trénink, puškohledy, teoretické znalosti, náměry atd..) ohledně specifičnosti této disciplíny.
Budu rád za jakékoliv praktické postřehy.
Mockrát děkuji
Nedávno jsem se dočetl o této jistě zajímavé disciplíně a jelikož mám zkušenosti hlavne z klasické vzduchovkové terčové střelby a par i z AS v roli snipera chtěl bych proniknout i do tajů této disciplíny.
Na začátek bych měl pár otázek a byl byhc vděčen za nějaké postřehy.
1) Která ráže je dle vašeho názoru "zlatý střed" protože je mi jasný že ideální ráže neexistuje
2) jaký typ vzduchovky je nejideálnější CO2 nebo pružinová ( neovlivňuje počasí hlavně zima výkon CO2?)
3) Nějaké praktické rady do začátku ( trénink, puškohledy, teoretické znalosti, náměry atd..) ohledně specifičnosti této disciplíny.
Budu rád za jakékoliv praktické postřehy.
Mockrát děkuji

Haenel 312 .177
Slavia 631 .177
Mraky řezacích nástrojů všeho druhu ...
Slavia 631 .177
O víkendu se konala zatím největší akce jakou jsme kdy uspořádali. Přečíst si o ní můžete tady: http://www.fieldtarget.cz/2012/bohumin-23-5-2012.html
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Na FT a HFT jednoznačně vede 4,5 mm i když jsou lidé, kteří střílí 5 mm a 5,5 mmDarken01 píše: 1) Která ráže je dle vašeho názoru "zlatý střed" protože je mi jasný že ideální ráže neexistuje
PCP - tj. větrovka. CO2 je hodně závislé na teplotě, pružinovky většinou kopou, ty s kompensací zpětného rázu zase mívají jen 7,5 J atd.2) jaký typ vzduchovky je nejideálnější CO2 nebo pružinová ( neovlivňuje počasí hlavně zima výkon CO2?)
Pořádně si přečti forum a přijeď se podívata na nějakou akci. Třeba za necelý měsíc do Milovic.3) Nějaké praktické rady do začátku ( trénink, puškohledy, teoretické znalosti, náměry atd..) ohledně specifičnosti této disciplíny.
Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
Děkuji za rady.Ještě něco praktického.
Uz mam v oku akci na hadačce sem z plzenska tak to mam i blizko.Mam zatim jen starou zavodni vzduchovku samozrejme lamacku, ale nemam na to optiku pusti me zavodit jen s dioptrem ?Je mi jasny ze budu posledni ale o to mi nejde, spíš jako oto skusit to a potom investuju do neceho poradnyho.
Uz mam v oku akci na hadačce sem z plzenska tak to mam i blizko.Mam zatim jen starou zavodni vzduchovku samozrejme lamacku, ale nemam na to optiku pusti me zavodit jen s dioptrem ?Je mi jasny ze budu posledni ale o to mi nejde, spíš jako oto skusit to a potom investuju do neceho poradnyho.
Haenel 312 .177
Slavia 631 .177
Slavia 631 .177
to Darken01, Warthog -
do Milovic bych v tom červenci nejezdil, bo by jsi tam byl nejspíš sám : http://www.fieldtarget.cz/2012/hadacka-21-7-2012.html
jedině za 14 dní na Alexxxus HFT :
http://www.alexxxus.cz/2-druhy-hft-zavo ... venec-2012
ze své zkušenosti ti můžu říct, že jeden takový závod ti dá mnohem víc než přečtení celého fóra
a ještě k tý ráži: jedině 4,5. větší ráži používají 2 lidé ze 100
. vím pouze o Petanusovi a teď s tím střílel v Bohumíně Štěpán.
do Milovic bych v tom červenci nejezdil, bo by jsi tam byl nejspíš sám : http://www.fieldtarget.cz/2012/hadacka-21-7-2012.html
jedině za 14 dní na Alexxxus HFT :
http://www.alexxxus.cz/2-druhy-hft-zavo ... venec-2012
ze své zkušenosti ti můžu říct, že jeden takový závod ti dá mnohem víc než přečtení celého fóra

a ještě k tý ráži: jedině 4,5. větší ráži používají 2 lidé ze 100

pustí tě střílet s čímkoliv. czech field target je v podstatě ohraničená pouze výkonem- do 16 JDarken01 píše:Děkuji za rady.Ještě něco praktického.
pravidla: http://www.fieldtarget.cz/pravidla/prav ... arget.html
pravidla mam nastudovany jen skusenosti s tema modernima kverama vaznou a to hodne, tak snad na hadacce nasbiram nejaky postrehy, neco uz vytipovanyho mam.
Tak jeste jednou dekuju za vase rady a postrehy.
Kdyby jeste nekdo mel neco dolplnujiciho rad to uvitam.
PS: Neni na facebooku nejaka komunita ohledne FT ???Nasel sem jen zahranicni
Tak jeste jednou dekuju za vase rady a postrehy.
Kdyby jeste nekdo mel neco dolplnujiciho rad to uvitam.
PS: Neni na facebooku nejaka komunita ohledne FT ???Nasel sem jen zahranicni
Haenel 312 .177
Slavia 631 .177
Slavia 631 .177
na FB o ničem takovém nevím, řekl bych, že určitě ne. všichni se slejzáme zde 

OK. ono je to asi jenom dobře
Jen se chci zeptat, jestli je spatnej postup ted ne tutu sezonu si koupit lamacku za nejakej rozumnej peniz ( okolo 3k ) a na dalksi si koupit uz neco lepsiho ( vetrovku ).
Jako otec od dvou dcer neoplývám penězi

Jen se chci zeptat, jestli je spatnej postup ted ne tutu sezonu si koupit lamacku za nejakej rozumnej peniz ( okolo 3k ) a na dalksi si koupit uz neco lepsiho ( vetrovku ).
Jako otec od dvou dcer neoplývám penězi

Haenel 312 .177
Slavia 631 .177
Slavia 631 .177
Jestli chceš, tak na tu červencovou akci Ti klidně něco z našeho arsenálu půjčím. Můžeš volit mezi CZ200 a Steyrem LG 110 

Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
já bych řekl, že ano. pokud tě to chytne, tak tu lámačku prodáš a proděláš maximálně tisícovku a koupíš větrovku, která bude několikanásobně dražší
. pokud tě to nechytne, můžeš s lámačkou střílet na zahradě do plechovek
já taky začínal u lámačky za 3,500 a přes tuším 6 různých větrovek jsem se dostal až k té co mám teď a u té už zůstanu, protože nic mimořádně lepšího nevidím

já taky začínal u lámačky za 3,500 a přes tuším 6 různých větrovek jsem se dostal až k té co mám teď a u té už zůstanu, protože nic mimořádně lepšího nevidím

Nebo myslíte ze se da sehnat kvalitni vetrovka do 6k ?Co semtak projizdel treba aukro tak sem tam narazil na zajimavy pusky s prijetelnou cenou ( okolo5k).
Jinak v jinejch kverech uz mam tolik penez ze by zato byl novej autak takze o tom neco vim a uz si nemuzu do toho tolik vrazit metodou pokus omyl
Jinak v jinejch kverech uz mam tolik penez ze by zato byl novej autak takze o tom neco vim a uz si nemuzu do toho tolik vrazit metodou pokus omyl
Haenel 312 .177
Slavia 631 .177
Slavia 631 .177
draken...
ideálne je prísť na zraz alebo pretek a tam o tom nielen pokecať ale aj si to hlavne chytiť do ruky... nie každá flinta každému sadne... a treba si to vyskúšať na živo... že či ísť do pružiny za podstatne menej penazí alebo sa zblázniť z PCPčka a investovať hafo peňez...
na začiatok určite bude stačiť aj pružinovka... tú kedykolvek nabiješ a strielaš... ale ak chceš niečo solidnejšie a presnejšie, tak asi z pevnou hlavnou a nabíjacou pákou a v podstate kvalitná výbava sa dá poriešiť do 500 - 600 € aj s puškohladom ono u PCP a zvlášť kvalitnejších už to lezie dosť do peňazí, tam treba rátať minimálne 1000 € za flintu a vybavenie (potapačská bomba, pumpa, hadice, ...) + puškohlad pre potreby FT to začína tak pri 300 € ako minimum
ideálna zostava v pomere cena výkon by sa mohla na "začiatok" a zároveň aj koniec javiť napr. Weihrauch HW97K + Hawke Eclipse 6-24x50 SF spolu cca 600 € a to je solídna vzduchovka ktorá majitela prežije...
alebo teda také ekonomické riešenie, ktoré by sa dalo do budúcna relatívne dobre predať Weihrauch 57 za 240 € a Hawke Varmint 4-16x44 SF s 1/2 mildotom za 200 a bude to taká zostavička na HFT...
ideálne je prísť na zraz alebo pretek a tam o tom nielen pokecať ale aj si to hlavne chytiť do ruky... nie každá flinta každému sadne... a treba si to vyskúšať na živo... že či ísť do pružiny za podstatne menej penazí alebo sa zblázniť z PCPčka a investovať hafo peňez...
na začiatok určite bude stačiť aj pružinovka... tú kedykolvek nabiješ a strielaš... ale ak chceš niečo solidnejšie a presnejšie, tak asi z pevnou hlavnou a nabíjacou pákou a v podstate kvalitná výbava sa dá poriešiť do 500 - 600 € aj s puškohladom ono u PCP a zvlášť kvalitnejších už to lezie dosť do peňazí, tam treba rátať minimálne 1000 € za flintu a vybavenie (potapačská bomba, pumpa, hadice, ...) + puškohlad pre potreby FT to začína tak pri 300 € ako minimum
ideálna zostava v pomere cena výkon by sa mohla na "začiatok" a zároveň aj koniec javiť napr. Weihrauch HW97K + Hawke Eclipse 6-24x50 SF spolu cca 600 € a to je solídna vzduchovka ktorá majitela prežije...
alebo teda také ekonomické riešenie, ktoré by sa dalo do budúcna relatívne dobre predať Weihrauch 57 za 240 € a Hawke Varmint 4-16x44 SF s 1/2 mildotom za 200 a bude to taká zostavička na HFT...
- - - = = = (( as mad as possible )) = = = - - -
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)
- Jabberwocky
Fakt je nejlepší přijet. Pušku Ti každý rád půjčí na otlapkání, pokecás, zastřílíš si… A pak uvidíš. Já začínal se slávií a neumísťoval jsem se v pružinovkách špatně. Na seriózní závodění to není, na občasné srazy do začátku klidně (ale koukni do vlákna o s634, jsou tam z poslední doby dost negativní zkušenosti s touhle puškou). Později můžeš koupit něco lepšího. Vyplatí se sledovat zdejší bazar, já takhle za dobrou cenu koupil z druhé ruky větrovku s veškerou výbavou.
BSA Lonestar 4,5 mm + NS Nighteater 6-24x56 AG
Slavia 634 4,5 mm + NS Mountmaster 6x40 AO
www.promonarchii.cz
Slavia 634 4,5 mm + NS Mountmaster 6x40 AO
www.promonarchii.cz