Mal som to stastie, ze sa mi podarilo ziskat jeden z prvych seriovych Trampov, Dokonca pri objednavani som si mohol vybrat aj vyrobne cislo. A padla volba na "007" - ci niekto uhadne preco ?

Podme sa pozriet na tohto krasavca:
Material - vsetko poctiva ocel, len strienky su zhotovene z orechoveho dreva s peknou kresbou.
Hlaven ma dlzku 100 mm s vyvrvtom s dvanastimi drazkami (ked som dobre bez okuliarov pocital ...). Mieridla su pevne na desat metrov (neviem potvrdit, lebo z nedostatku casu som z neho vystrelil len zopar ran a aj to na rozne vzdialenosti).
Ocelovy valec je na 6 flobertovych nabojov s gulickou. Mimochodom, na boku ramu je vyrazene, ze tento revolver je urceny prave pre flobertove 6 mm naboje s gulickou. Valec sa otaca natiahnutim udernika, takze sa nemusim zdrziavat jeho pretacanim. Pri nabijani a jeho vybijani sa valec musi vybrat z ramu a to sa robi tak, ze sa najprv musi udernik zdvihnut do "parkovacej" polohy (cca 5 mm), vytiahne sa oska a nakoniec aj valec. Ta oska ma zaroven sluzit aj na vytahovanie prazdnych nabojnic. Pri tomto revolverovi to vsak nie je nutne, lebo nabojnice vypadavaju z valca same, po jemnom klepnuti do dlane druhej ruky. Medzera medzi valcom a hlavnou je skutocne minimalna a do valca nie su vyvrtane ziadne diery na znizenie vykonu na 7,5J ako to maju urobene niektore ine flobertky. Tuna v tomto pripade je vykon znizeny tak, ze cast spalin po vystreleni predbehne naboj a unikne z vnutorneho priestoru hlavnou smerom dopredu.
Vyhotovenie - toto je moja prva "hracka" od pana Dresslera a som z nej nadseny. Vsetko pekne licuje, zapada do seba, vsetko so vsetkym funguje ako svajciarske hodinky. Slovom - vyborne.
Presnost - a tu je "kamen urazu". Presnost v spojeni so mnou je - ani nechcite vediet. Ale pozicial som ju na par vystrelov kamaratovi a hoci on tiez prvy krat strielal s takymto revolverom, tak jemu sa darilo vyrazne lepsie. Takze silne verim, ze toto je len otazka treningu a k tomuto bodu sa este vratim

Zaver - som nadseny a ako to vypada, tak z tohto revolvera nadseny budem este hodne dlho.
Dakujem pan Dressler.