a)chujoviny píšeš ty, já se tě vždy jen snažím opravit, aby jsi neuváděl v omyl ostatní ( případně ti odpovídám na tvé otázky a ty to považuješ za provokaci ) např: " kolik bylo sklopek loni na MS " , " bude tam spousta anglánů a holanďanů " , " nikko mi změnilo na sluníčku při 30st nástřel " atd.
b)základní principy roztažnosti materiálů sice nechápu, ale nikdo mi nevymluví, že při 30 - 40 stupních se bude něco roztahovat, možná tak žvejkačka, ale ne nějaký kov.
c)steyr mi v mrazech střílí jinak než při teplotách nad nulou, ale není to tím, že by se mi nějak roztahoval případně stahoval, protože je z kovu, ale kvůli rozpínání vzduchu v kartuši, regulátoru atd.
d)všude se do tebe nejebu, občas s tebou i souhlasím, většinou se ozvu pouze tam, kde napíšeš nějakou blbost. a dělám to nejen u tebe... tím, že ti to napíšu do SZ nic nevyřešíme, nebo by jsi to snad potom smazal?

e)založil jsem toto vlákno, protože si myslím, že to není tak úplně marný téma.
f)a puškohled jsem si skoro upekl, protože od začátku ( čubirkova4 ) byla řeč o paralaxe a o tom, že mám udělat test paralaxy, tak na co nástřel?
mimochodem, jestli sis toho všimnul tak na těch fotkách mají 3x cejchovanou zrovna právě paralaxu, nikoliv komínek výškové korekce. a od začátku tvrdím, že o Schmidt & Bender je známo, že se jedná o jeden z nejdražších teploměrů. ale u nikka jsem se s tím ještě nesetkal, nebo vyhrabeš snad někde fotku big nikka který je takto třikrát ocejchovaný? znovu opakuju, pokud mě o tom přesvědčíš, tak se ti omluvím a uznám, že jsi měl pravdu. do té doby ne