NO A JE TO TADY!!! PRVN? EVANIX V ?R....
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Sanyo uz akumulatory nevyraba, diviziu predali firme Matsushita (Panasonic).
NiCd trpia pametovym efektom a samovybijanim.
NiMH maju velke samovybijanie pri typoch s velkou kapacitou.
Byvale Sanyo Eneloop 2000mAh a ich verzie predavane teraz pod inymi znackami
budu najlepsie. Mam to odskusane na Daystate GP, kde v pohode vydrzia 3 mesiace. (AAA 800mAh).
P.S mikiki, az ta ta puska omrzi, kupim ju do zbierky...
NiCd trpia pametovym efektom a samovybijanim.
NiMH maju velke samovybijanie pri typoch s velkou kapacitou.
Byvale Sanyo Eneloop 2000mAh a ich verzie predavane teraz pod inymi znackami
budu najlepsie. Mam to odskusane na Daystate GP, kde v pohode vydrzia 3 mesiace. (AAA 800mAh).
P.S mikiki, az ta ta puska omrzi, kupim ju do zbierky...
Daystate GP, Anschutz 9003, Ripley AR5s, Drulov DU-10, HW97K, HW100TK+LW, UMAREX 850 Hunter, Evanix Blizzard S10 rear bolt, Evanix AR6 a k tomu 4 kila skla. Ardesa Evolution v dreve - kurniksopa, ved ja som vlastne zberatel :-)
Re: NO A JE TO TADY!!! PRVNÍ EVANIX V ČR....
4mzprx:
jj, beru na vědomí
Ale pravděpodobně neprodám a zůstane ve sbírce stejně jako Daystate GP, Giffard 8mm, ...
jj, beru na vědomí

Ale pravděpodobně neprodám a zůstane ve sbírce stejně jako Daystate GP, Giffard 8mm, ...
Je mi jedno, kdo co vyrábí, důležité je, že se ještě dají sehnat a jejich kvalita..
Aby jsem nebyl moc OT, doporučuji neznalým, pro úvod do problematiy, přečíst následující odkaz.
- viz. http://www.mojehobby.cz/magazin/detail.php?idclanku=25
Je sice trochu starší, ale obecné věci, týkající se NimHi a NiCd, jsou platné stále.
Pokud nechceš NiCd, můžeš i NiMh, ale rozhodně bych nebral "tužkovky" !!
Nezvládají větší vybíjecí proudy, obecně nad 2C.
Tedy krátkodobě je zvládnou, ale s dopadem na kapacitu, tvrdost a celkovou životnost.
Nevím sice jak má dělaný systém pohonu tento nový Evanix, ale rozhodně to není jednoduchý elektroventil.
Spíše bych to typoval na pohon elektromotorem - něco na pricipu "zbraní" pro Airsoft.
Pokud ano tak tam budou proudy o HODNĚ vyžší, než u ventilu na Daystate, řekl bych možná až v řádu desítek ampér.
A to už tužkovky rozhodně nezvládnou.
Ale opravdu nevím, jak to mají poháněné - to by jsi mohl nafotit ty..
Pokud tedy NimHi, tak doporučuji GP, mělo by stačit 2200mA viz. - http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=35843
Pokud je neseženeš, tak už je to v podstatě jedno, můžeš si vybrat v následujícím odkazu které chceš, hlavně aby se tam vešly.
- viz. http://eshop.reichard.cz/akumulatory/aku-sady-nimh?p=2
LRP, nebo Nosram - je to v podstatě jedno..
Pak už zbývají jenom Li-Pol ky, ale to je opravdu trochu složitější.
Hlídat nabíjení, vybíjení, minimální napětí na článek, ochrana proti podvybití, nebo přebití, skladování, kvalitní nabíječka a podobně.
Při nedodržení, nebo spíše hrubém porušení některého z pravidel, se odvděčí tím že prostě "odejdou" - v lepším případě.
V horším případě, dokáží hořet krásným a intenzivním plamenem..
viz. -
Jsou tam příklady, co se může stát a za polovinou jsou ukázky z hoření LiPolek.
Podle mě, kdo nemá z lipolek respekt (většinou vinou valstní neznalosti), je nezodpovědný Xy@#! - sprosté slovo si každý doplní sám..
Tak a v diskusi na téma baterky končím - každý strůjcem svého štěstí...
P.S:
Do vyžšího napětí bych asi zatím nešel, možná to snese, ale na jak dlouho.
Nemáš přece kulomet s kadencí 750 výstřelů/minutu, ani Gatling s kadencí až 120-180 r/sec., ale obyčejnu PCP.

Aby jsem nebyl moc OT, doporučuji neznalým, pro úvod do problematiy, přečíst následující odkaz.
- viz. http://www.mojehobby.cz/magazin/detail.php?idclanku=25
Je sice trochu starší, ale obecné věci, týkající se NimHi a NiCd, jsou platné stále.
Pokud nechceš NiCd, můžeš i NiMh, ale rozhodně bych nebral "tužkovky" !!
Nezvládají větší vybíjecí proudy, obecně nad 2C.
Tedy krátkodobě je zvládnou, ale s dopadem na kapacitu, tvrdost a celkovou životnost.
Nevím sice jak má dělaný systém pohonu tento nový Evanix, ale rozhodně to není jednoduchý elektroventil.
Spíše bych to typoval na pohon elektromotorem - něco na pricipu "zbraní" pro Airsoft.
Pokud ano tak tam budou proudy o HODNĚ vyžší, než u ventilu na Daystate, řekl bych možná až v řádu desítek ampér.
A to už tužkovky rozhodně nezvládnou.
Ale opravdu nevím, jak to mají poháněné - to by jsi mohl nafotit ty..

Pokud tedy NimHi, tak doporučuji GP, mělo by stačit 2200mA viz. - http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=35843
Pokud je neseženeš, tak už je to v podstatě jedno, můžeš si vybrat v následujícím odkazu které chceš, hlavně aby se tam vešly.
- viz. http://eshop.reichard.cz/akumulatory/aku-sady-nimh?p=2
LRP, nebo Nosram - je to v podstatě jedno..
Pak už zbývají jenom Li-Pol ky, ale to je opravdu trochu složitější.
Hlídat nabíjení, vybíjení, minimální napětí na článek, ochrana proti podvybití, nebo přebití, skladování, kvalitní nabíječka a podobně.
Při nedodržení, nebo spíše hrubém porušení některého z pravidel, se odvděčí tím že prostě "odejdou" - v lepším případě.
V horším případě, dokáží hořet krásným a intenzivním plamenem..

viz. -
Jsou tam příklady, co se může stát a za polovinou jsou ukázky z hoření LiPolek.
Podle mě, kdo nemá z lipolek respekt (většinou vinou valstní neznalosti), je nezodpovědný Xy@#! - sprosté slovo si každý doplní sám..

Tak a v diskusi na téma baterky končím - každý strůjcem svého štěstí...

P.S:
Do vyžšího napětí bych asi zatím nešel, možná to snese, ale na jak dlouho.
Nemáš přece kulomet s kadencí 750 výstřelů/minutu, ani Gatling s kadencí až 120-180 r/sec., ale obyčejnu PCP.

Léčíme nákazu - "Pěkně KULKOU po KULCE".....
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/
zase tak úplně obyčejná neníVSCharlie píše:ale obyčejnu PCP.

VSCharlie podla mna tie LiPol-ky prilis dramatizujes, ked si kupi tebou navrhovanu nabijacku tak s nou bez problemov nabije aj tie LiPol akumulatory, ma balancer takze tam problem nevidim.
Ak ma po tych videach strach z poziaru kupi si ochranny pytlik na nabijanie (aj ked na to, aby ta lipolka zacala horiet musi byt v kontakte s extremnym blbcom)
A co sa tyka ochrany proti prilisnemu vybitiu, staci kupit primitivny lipo protector so zvukovou signalizaciou a nema co riesit.
Skor by ma zaujimalo ci ta puska ma nejaky "standby" odber
Ak ma po tych videach strach z poziaru kupi si ochranny pytlik na nabijanie (aj ked na to, aby ta lipolka zacala horiet musi byt v kontakte s extremnym blbcom)
A co sa tyka ochrany proti prilisnemu vybitiu, staci kupit primitivny lipo protector so zvukovou signalizaciou a nema co riesit.
Skor by ma zaujimalo ci ta puska ma nejaky "standby" odber
Tak první výstřel byl 87m/s - diabolka JSB Jumbo 5,5 (1,03gr)
Vím že je to málo
a proto jsem si připravil nářadí a musíl poladit na 16J.
Mám cca 10 x A4 s obrázky montáže (na každé A4 je cca je 9 fotek)
Samozřejmě jsem byl prodejcem upozorněn, že je výkon hodně snížen.
A dostal m.j. i radu ohledně problematické pružiny
---
no ... buď dnes začnu ...a nebo se posilním a začnu zítra.
Dle fotek je to skoro jako nějaká maturita z mechaniky
---
Asi si taky pořídím svoji dokumentaci demontáže a montáže.
Vím že je to málo

Mám cca 10 x A4 s obrázky montáže (na každé A4 je cca je 9 fotek)
Samozřejmě jsem byl prodejcem upozorněn, že je výkon hodně snížen.
A dostal m.j. i radu ohledně problematické pružiny

---
no ... buď dnes začnu ...a nebo se posilním a začnu zítra.
Dle fotek je to skoro jako nějaká maturita z mechaniky

---
Asi si taky pořídím svoji dokumentaci demontáže a montáže.
Firma JR - Models si ty akumulátory chválí
co na to říkáš VSCharlie?
Jsou to ty samé co mám já.
---
Chtěl bych ten blok 8,4V, NiCD SANYO 1700mAh SCE, ale ten momentálně u Pelikána nemají jen SCR
Zatím jsem narazil, tady na P7 mi to v prodejně RC modelů z jednotlivých článků neudělají

Jsou to ty samé co mám já.
---
Chtěl bych ten blok 8,4V, NiCD SANYO 1700mAh SCE, ale ten momentálně u Pelikána nemají jen SCR

Zatím jsem narazil, tady na P7 mi to v prodejně RC modelů z jednotlivých článků neudělají

to "mikiki"..
Až se k tomu dostanu, napíšu ti SZ.
Tady to je OT..
Až se k tomu dostanu, napíšu ti SZ.
Tady to je OT..

Léčíme nákazu - "Pěkně KULKOU po KULCE".....
VSCharli O.K.
Zde je malý náhled na stůl co se nyní děje s Evanixem
Zde je malý náhled na stůl co se nyní děje s Evanixem

Vzhledem k rychlosti diabolky (cca pod 4J) se snad dnes dostanu k nastavení větší rychlosti.
Jinak je to celé postavené na "principu Airsoftu"
Jen je to daleko kvalitněji zpracované i dimenzované.
Má to různé vychytávky - např. bicí mechanismu funguje podobně jako část klikové hřídele
.
Žádný elektrický/magnetický ventil tam není, napájí se jen motorek co otáčí mechanismem.
Jinak je to celé postavené na "principu Airsoftu"
Jen je to daleko kvalitněji zpracované i dimenzované.
Má to různé vychytávky - např. bicí mechanismu funguje podobně jako část klikové hřídele

Žádný elektrický/magnetický ventil tam není, napájí se jen motorek co otáčí mechanismem.
- HonzaH83
- Kontaktovat uživatele:
Tak něco k baterkám. Lipo v pohodě, v chině kde to objednávám jsou věci kvalitní stejně jako u nás, akorát je na stejné věci rabat 300% na servisní konektor nasadíš hlídač napětí, koupíš nabíječku za pár šupů. Jinak jsem před nedávnem odpájel konektory z lipol 6S 5000mAh a taky jsem to přežil.
Mikki: Vem ty SRC, jsou to myslím ty modré, ty dávají strašné proudy. Měl jsem je než jsem přešel na Lipo a byla to nejlepší a nejtvrdší baterka. Jinak koukni na www.ges.cz a tam ti udělají cokoliv.
Ale jestli můžu doporučit, jdi do lipo, stejně u nás dáš za nabíječku min 400kč.
Mikki: Vem ty SRC, jsou to myslím ty modré, ty dávají strašné proudy. Měl jsem je než jsem přešel na Lipo a byla to nejlepší a nejtvrdší baterka. Jinak koukni na www.ges.cz a tam ti udělají cokoliv.
Ale jestli můžu doporučit, jdi do lipo, stejně u nás dáš za nabíječku min 400kč.
No když vidím ty střeva EVANIXE říkám si v duchu zlatý můj EDGUN Matador ....... v jednoduchosti je síla .I když na druhou stranu když vidím Evanixe složeného taky se mi šíleně líbí .Ale už to nemá s klasickou zbraní moc společného.Jsem zvědav jak se to bude po čase jevit se závadovostí.Každopádně gratuluju k pěknému dárku
.A nechtěl by jsem být v kůži případného opeřence který bude mít s Evanixem co do činění
.

Spoust je tedy mikrospinac ktery sepne motorek? Je stelovatelna? Pripadne k cemu bys ji prirovnal? To vis, ja zhyckan Airwolfem... ale to ti myslim s GP nemusim vysvetlovat... 

Zatím jsem nepřišel jak by se spoušť mohla štělovat.
Je tam táhlo, které je jen zalisováno - vidět na těch fotkách nahoře.
Prvně když jsem vzal spoušť, tak sem měl pocit, že na ní nedošáhnu (jakoby by byla moc vepředu) ale je to v pohodě.
Samozřejmě spušťí jen tlačíš (přes táhlo) na nějaký mikrospínač - tzn. je lehká
Je tam táhlo, které je jen zalisováno - vidět na těch fotkách nahoře.
Prvně když jsem vzal spoušť, tak sem měl pocit, že na ní nedošáhnu (jakoby by byla moc vepředu) ale je to v pohodě.
Samozřejmě spušťí jen tlačíš (přes táhlo) na nějaký mikrospínač - tzn. je lehká
Hmmm, to soudruhy nenapadlo dat ten mikrospinac do spoustaku jak u Daystate misto nejakyho tahla?
No uvidime, uz se tesim az to uvidim nazivo.
Ted se divam ze spoust je ve specifikacich nestelovatelna.
Co nejaky nastrely?

No uvidime, uz se tesim az to uvidim nazivo.
Ted se divam ze spoust je ve specifikacich nestelovatelna.
Co nejaky nastrely?