NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
Daho11 krásně napsaný náklady. ted vidim že 100% nepujdu do PCP. jasně při pár tisících výstřelech se to vyplatí, ale pro mě je snazší si obstarávat kyvety, které mám takříkajíc za bukem. jen je potřeba to doladit.
Re: NORCONIA CO 2 puška QB 78 ráže: 4,5mm (.177)
To je asi nedorozumění, ty paintbalový flašky jsou taky na oxid, navíc čistší a mnohem bezpečnější, k tomu hasičák a redukci, ta je asi běžně k dostání a je vystaráno. Návratnost zaručená.
paintbalový snesou i vzduch, pouštěl sem tam asi 120 na střelbu v zimě, do pušky pak cca 60bar.
Zatímco aisystem co máš asi na mysli tam máš vstupní náklady ještě vyšší, navíc tlakovka a omezenější kapacita, tam je ta cena na výstřel mnohem závislejší na počtu výstřelů. já střílim radši COčkem i když vzduch mam
paintbalový snesou i vzduch, pouštěl sem tam asi 120 na střelbu v zimě, do pušky pak cca 60bar.
Zatímco aisystem co máš asi na mysli tam máš vstupní náklady ještě vyšší, navíc tlakovka a omezenější kapacita, tam je ta cena na výstřel mnohem závislejší na počtu výstřelů. já střílim radši COčkem i když vzduch mam
Nejde!Prostě NNe
Kdybych dnes kompletně pořizoval CO2 , vzal bych paintball.
Šroubení na hasičák+na flintu+flaška vyjdou podobně jako stejné věci na plnění paintball...
Kyvety jsou v pohodě pokud jí přeplněnou nenecháš na sluníčku v kufru v autě.Mě dosud žádná nebouchla,nejspíš proto že vím co to umí udělat.
Ale u tebe je situace zcela jiná,ty máš možnost výměny kyvet.Jestli to je v M.A.T. ,tak ti ale nikdo nezaručí co bude za půl roku. U nás je měli měnit,ale nikdy k tomu nedošlo.
Každá kyveta je plná hromádky koroze. Když budeš mít svoje,rozebereš,vyčistíš,vyfoukáš,vystříkáš olejem a máš na dlouho pokoj. Takhle ti vždy vrazí jinou,plnou bordelu.
Šroubení na hasičák+na flintu+flaška vyjdou podobně jako stejné věci na plnění paintball...
Kyvety jsou v pohodě pokud jí přeplněnou nenecháš na sluníčku v kufru v autě.Mě dosud žádná nebouchla,nejspíš proto že vím co to umí udělat.
Ale u tebe je situace zcela jiná,ty máš možnost výměny kyvet.Jestli to je v M.A.T. ,tak ti ale nikdo nezaručí co bude za půl roku. U nás je měli měnit,ale nikdy k tomu nedošlo.
Každá kyveta je plná hromádky koroze. Když budeš mít svoje,rozebereš,vyčistíš,vyfoukáš,vystříkáš olejem a máš na dlouho pokoj. Takhle ti vždy vrazí jinou,plnou bordelu.
mr. nobody:
těsním to odjakživa kouskem tvrdší PVC hadičky7x1,5, stejně těsní i QBzávěr se zásobníkem od JRA, prostě si člověk ustříhne kolik potřebuje:
http://david_holub.sweb.cz/ruzne/zaver_qb_zasobnik.jpg
v závěru udělám zahloubení pro tu hadičku:
http://david_holub.sweb.cz/index.php?dir=.%2F.%2F.%2FQB_guns%2FQB_79%2F
pvc hadičkou 9x2 jsem nahradil transfer port i v BSA ultra i scorpion a funguje to OK a snadněji se to skládá.
těsním to odjakživa kouskem tvrdší PVC hadičky7x1,5, stejně těsní i QBzávěr se zásobníkem od JRA, prostě si člověk ustříhne kolik potřebuje:
http://david_holub.sweb.cz/ruzne/zaver_qb_zasobnik.jpg
v závěru udělám zahloubení pro tu hadičku:
http://david_holub.sweb.cz/index.php?dir=.%2F.%2F.%2FQB_guns%2FQB_79%2F
pvc hadičkou 9x2 jsem nahradil transfer port i v BSA ultra i scorpion a funguje to OK a snadněji se to skládá.
http://david_holub.sweb.cz/
Daho 11 OK díky moc 

Včerejší průměrný terč.
Stříleno venku, za mírného větru v cca 19 hod, 10× zoom. Stříleno za lavicí v sedě,předpažbí opřeno o váleček na klečáka. JSB Exact Heavy, 16 J.
Lepší soustřel je na 30 m. První rána byla jako záměrná, poté jich je pět vedle ní, puška nebyla optimálně nastřelena.
Druhý terč je na 45 m. První rána dole na 6. hodině je také záměrná (zkouška kolik musím přenést na dotech ). Po správném přenesení pět ran ( v kruhu ).
Stříleno venku, za mírného větru v cca 19 hod, 10× zoom. Stříleno za lavicí v sedě,předpažbí opřeno o váleček na klečáka. JSB Exact Heavy, 16 J.
Lepší soustřel je na 30 m. První rána byla jako záměrná, poté jich je pět vedle ní, puška nebyla optimálně nastřelena.
Druhý terč je na 45 m. První rána dole na 6. hodině je také záměrná (zkouška kolik musím přenést na dotech ). Po správném přenesení pět ran ( v kruhu ).
Moc hezké....
To je QB79 (+custom pažba), že?
Pažba pěkná. Vyráběl jsi, nebo je na zakázku? V případě výroby kolik času to zabralo???? Dík.

To je QB79 (+custom pažba), že?
Pažba pěkná. Vyráběl jsi, nebo je na zakázku? V případě výroby kolik času to zabralo???? Dík.
CZ200 Green (tuned), QB78/79 4,5mm (tuned), S.P.A 700W, QB79 5,5mm, LOV 21 (CO2), Crossman W357 (CO2), Umarex Long Lever (CO2), Umarex Colt SAA (CO2)
Je to 79 s uprvama dle Daha, za coz mu dekuji. Plus nejake dalsi upravy dle sebe na ktere jsem prisel behem casu.
Pazbu jsem delal komplet ruco, pouze s vrtackou. Cas nevim, odhaduji tak +/- 80 hodin. Byla to prvni pazba tohoto typu, kterou jsem delal a nemel jsem bohuzel zadny muster, delal jsem ji spis podle fantazie a hlavne aby sedela, proto to zabralo trochu vic casu.
Pazbu jsem delal komplet ruco, pouze s vrtackou. Cas nevim, odhaduji tak +/- 80 hodin. Byla to prvni pazba tohoto typu, kterou jsem delal a nemel jsem bohuzel zadny muster, delal jsem ji spis podle fantazie a hlavne aby sedela, proto to zabralo trochu vic casu.
Mari: fakt paráda, až bude trochu času musím něco podobnýho udělat.
co je to za dřevo dík.
co je to za dřevo dík.
Díky.
Je to Meranti, celkem meke drevo z indonesie. Bezny prumyslovy material.
Je to Meranti, celkem meke drevo z indonesie. Bezny prumyslovy material.
čau mari, ta pazba se ti fakt povedla a s tou kratší hlavní je to moc pěkná puška, kompaktní mám rád. V létě chci taky zkusit pazbu, na bullpup, ale zatím ty moje pokusy byly žalostný.
http://david_holub.sweb.cz/
Kratsi hlaven byla nutna,jelikoz byl ohla ze to temer nestrilelo,tak jsem ji zarizl 
Stale ale zvazuji nad hlavni lepsi, ale zatim me tato staci co se rozptylu tyka.
Na 30 metru jsou rozptyly az vyborny,ale na 50m uz je to horsi, viz. vysledek na 45m.
Tady je treba terc na 25 metru pri testovani konzistence. Je tam vystreleno 30 ran a dira o prumeru cca 10mm, az jsem se divil kdyz jsem pro nej sel.
Je to mobilem,tak kvalita nic moc.
Myslim ze casem dam hlaven z CZ200 a bude vysledek jeste lepsi, jelikoz konzistence je vyborna.
Pazby byla uz jen kosmeticky doplnek,aby se z toho dalo strilet.

Stale ale zvazuji nad hlavni lepsi, ale zatim me tato staci co se rozptylu tyka.
Na 30 metru jsou rozptyly az vyborny,ale na 50m uz je to horsi, viz. vysledek na 45m.
Tady je treba terc na 25 metru pri testovani konzistence. Je tam vystreleno 30 ran a dira o prumeru cca 10mm, az jsem se divil kdyz jsem pro nej sel.
Je to mobilem,tak kvalita nic moc.
Myslim ze casem dam hlaven z CZ200 a bude vysledek jeste lepsi, jelikoz konzistence je vyborna.
Pazby byla uz jen kosmeticky doplnek,aby se z toho dalo strilet.
Utorok mi dojde QB78 tak len dufam ze som neprehlupol, lebo tato diskusia ma presvecila o jej kupe tak uvidim. Uz som si aj kupil optiku ZOS 3/7 krat 28.
na tu dálku co uvidí ta optika bys měl být i s Qbčkem spokojený.
Zdravím. Co se týče hlavní na QB tak ta první orig. mě těžce potrápila. Byla rovná, jen ta dírka se jim jaksi nepovedla. Asi křivý vrták.Než jsem na to přišel.... Tak jsem dal hlaveň ze slávky 631 a už to jde.Pak jsem koupil synkovi tady z bazaru uplně novou AR 2079 a když jsem si zakoulel hlavní na stole málem jsem spadl smíchy pod stůl.Parádní luk. Flinta dostala 30 let starou 32cm hlaveň z 620 a nádhera...Střílí líp než ta moje.A ještě něco. Nechal jsem udělat ty hlavně natěsno bez o kroužků. Drží to nástřel i po převozu, ani vzduch neutíká. Odzkoušeno mydlinkama.... Perfektní flinta, levná, nekonečná možnost úprav,taková hračka pro kutily...