Josef Ma??n dostane medaili, ledy prolom? Topol?nek

Vše co se událo v souvislosti se zbraněmi

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět

Bratři Mašínové měli být:

oceněni už dávno.
46
34%
nikdy neocenění.
89
66%

Celkem hlasů: 135
Carloss
Re: Josef Mašín dostane medaili, ledy prolomí Topolánek

Příspěvek od Carloss » 24 bře 2012 16:54

Včetně protikomunistickýho honu na čarodějnice v USA. Taky tam drahnou dobu fungoval Federální úřad pro neamerickou činnost, což nebylo nic jinýho, než obdoba naší II. správy STB. A tím se vracíme k úhlu pohledu, pokrytectví a významu toho, co je správné.

Omlouvám se... špatná formulace: Správně to byl Výbor kongresu pro neamerickou činnost a úkoloval FBI.

ČZ 85, ČZ 50, Walther PPK
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 24 bře 2012 17:41

ovšem, mohli to právě Mašínpvé v r.51 vědět? Takře to je zase alibizmus, proč sedět a držet hubu. Jinde to je horší, nemá cenu nic dělet :mrgreen:
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Beaver

Příspěvek od Beaver » 24 bře 2012 17:43

Nic není dokonalé. Vždycky se najde nějaký úřad nebo instituce, co dělá něco mimo normy (mírně řečeno). Ale to nic nemění na tom, že komunismus byl zlo celkově, z principu to nemůže nikdy fungovat a v každém komunistickém státě se to prokázalo dřív nebo později. Takže je lepší mít demokracii a skřípat zubama, že tu a tam vyplave na povrch nějaká špína, než mít na oko všechno v cajku a nesmět ani otevřít hubu. Mašínové to prostě nehodlali dál snášet a jak už jsem psal, moc jiných možností neměli. Asi z toho taky neměli zrovna radost, že to nejde jiným způsobem.
Alfa 641
Carloss

Příspěvek od Carloss » 24 bře 2012 17:50

Ovšem to, že někdo o něčem neví neznamená, že to neexistuje. Apriory nevědomostí nelze omlouvat zlo. Tím spíš, že známe širší souvislosti tehdejší společnosti ve světě, je zlo mašínů tím spíš zavrženíhodné. Krom toho, ten Výbor pro neamerickou činnost sice nechal odsoudit pár jedinců. Ale špicloval stejně a nelegálně zavíral taky. Tak nevím. Tvrzení, že v případě jedněch jde o vyjímku a u druhých o systém... Systémově to dělali obojí. A tvrdit, že to tak nebylo jen proto, že nám to vyhovuje je pokrytectví.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 24 bře 2012 18:01

A jak to konkrétně souvisí s Mašíny? Oni se na tom podíleli? Jak to ovlivnilo jejich rozhodnutí? Zase nějaká nástavba, ze které se dá kydat, nic víc.
Takže i blbost se stane argumentem.
PS: ke slovu pokrytec, které tu opakuješ stále dokola. Není pokrytectvím to, že soudit činy chce někdo nečinný?
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Sharpshooter CZ200 S

Příspěvek od Sharpshooter CZ200 S » 24 bře 2012 18:06

Beaver píše:Ale to nic nemění na tom, že komunismus byl zlo celkově, z principu to nemůže nikdy fungovat a v každém komunistickém státě se to prokázalo dřív nebo později.
Jako například v Číně, jejíž ekonomika je druhá největší na světě.
Beaver píše: Takže je lepší mít demokracii a skřípat zubama, že tu a tam vyplave na povrch nějaká špína, než mít na oko všechno v cajku a nesmět ani otevřít hubu.
Nazývat systém ve kterém dnes žijeme demokracií je úsměvné. A kdyby na povrch vyplavala všechna špína za posledních 20 let, tak myslím že by opět svištěly policejní obušky vzduchem. A s tím otevíráním huby - máme vládu která údajně bojuje s korupcí, ale zatím každý kdo si dovolil otevřít hubu a upozornit na korupci na vysokých místech se se zlou potázal...

to: edelweiss: Řekl bych že Carloss jen naznačuje, že je nám vládou a médii stále podsouváno jak Mašíni hrdině bojovali za správnou věc a přitom v těch USA kam emigrovali to bylo podobný. Zkrátka byla studená válka a politické procesy se odehrávaly na obou stranách a ani jeden z režimů nemá čisté ruce.
Naposledy upravil(a) Sharpshooter CZ200 S dne 24 bře 2012 18:13, celkem upraveno 1 x.
Dopřej mi,Pane,abych v boji,který jde životem,našel odvahu udeřit a mám-li vyhrát,dej,aby to bylo podle zákonů a aby se pravda a čest udržely vysoko a mám-li prohrát,abych našel sílu a odvahu postavit se u cesty a pozdravit vítěze,když půjde kolem.Amen.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 24 bře 2012 18:09

To- Sharpshooter CZ200 S
Ano to co tu máme, je pouze pokračováním rudé stezky, takže si opět zaděláváme na problémy. Ovšem to už je jiná kapitola.
Carloss

Příspěvek od Carloss » 24 bře 2012 18:16

Souvisí to snadno: Jestlie je vražda vraždou u někoho, pak je i u jiného. Dám jiný příklad: Nějaká situace, honička s poldama. Polda vytáhne zbraň, já vytáhnu zbraň, zastřelím poldu. Nebýt to polda, šlo by o NO. Takle to je při nejmenším zabití. V tom se jistě shodnem. Proč by zabití poldy ve službě Mašínama mělo být hodnoceno jinak? Podle mě MUSÍ prostě platit na všechny stejný metr. Jestliže na čin jednoho pohlížím jedním způsobem, pak na čin druhého musím nutně pohlížet způsobem stejným. Jestliže komunismus byl zlo, pak imperialismus jím musel být taky. Jestliže byl vrahem Lee Harvey Oswald, pak museli být vrahy i Mašínové.

Sharpshooter CZ200 S mě shrnul vcelku dobře.
Sharpshooter CZ200 S

Příspěvek od Sharpshooter CZ200 S » 24 bře 2012 18:16

to: edelweiss: Přesně.
A jde o to, že komunisti kteří svoje myšlení nezměnili jsou v KSČM dodnes.
A ti kteří nám dnes vládnou jenom rudou převlíkli za jinou, lidi je vesele volí a říkají hlavně nevolit komunisty.
Dopřej mi,Pane,abych v boji,který jde životem,našel odvahu udeřit a mám-li vyhrát,dej,aby to bylo podle zákonů a aby se pravda a čest udržely vysoko a mám-li prohrát,abych našel sílu a odvahu postavit se u cesty a pozdravit vítěze,když půjde kolem.Amen.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 24 bře 2012 18:20

To je ono ďábel přesvědčí lidi že není, -) Proto mají hlasy a mají i moc.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 24 bře 2012 18:22

Lee Harvey Oswald se musel prostřílet s nesvobody? Šlo mu o život nebo dlouholetý žalář kvůli nedělnickému původu? Ne on se rozhodl a svobodně, takže tento příklad zase nesedí na dané téma.
Carloss

Příspěvek od Carloss » 24 bře 2012 18:40

Sedí naprosto stejně. Nelíbil se mu systém. Ono je totiž v podstatě fuk, co všechno pod to schovám. Navíc nejspíš nehodlal opustit svou vlast. Mašínové se taky svobodně rozhodli... Nikdo za nimi nebyl, aby udělali tohle, nebo tamto. Navíc Oswald svým činem přecijen něčeho dosáhl. Budu já snad bojovníkem za lid, když půjdu a zabiju pošťáka a budu tvrdit, že bojuju proti ožebračování lidí, tunelování nejen státu, rozprodej národního majetku do (většinou zahraničních) soukromých rukou, kde pak naše nejen kulturní dědictví chátrá, že bojuju proti úpadku naší společnosti pod vedení současné vládnoucí garnitury... atd., atp... Nebudu bojovník. Budu pořád jen vrah. Tak se věci maj.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 24 bře 2012 19:07

Prostě ovce se stříhají, odpor jim nepřísluší. No, a když se postaví tak sou vrazi, zatím co komunisti jsou v parlamentu! Škoda že tady to nebylo třeba jako na Ukrajině, tam Moskaly a Komuňaky kosili kulometem v řadách, takže nikomu odpor nepřišel jako vraždění. Že to bylo prohrané je věc druhá, každopádně nedali Bolšanům nic zadarmo.
Z pohledu třídního boje komunistického lidu proti všem, Mašíni, těchto přisluhovačů sejmuli málo. Kdo chce třídní boj, má se v krvi utopit, no a to je problém naší rádo by revoluce, organizované STB. Protože se nehoupali na klandru, mohli překabátit a škodí dál!
Když si to člověk všechno spojí tak už není proti:-) Mně to taky chvíli trvalo, jednoduše jsem to neřešil a díval se na to dnešním pohledem. Pak jsem si vzpomněl, jak jsme si Kryla přehrávali na půdě pod dekou bojíce se, že nás někdo udá, jak jsme raději nemluvili aby někdo nepráskl že máme jiný názor, otřepalo mně z toho a upamatoval jsem se, jak jsme chtěli ven my a to už jako kluci. To už ale nebyli 50tá léta.
Krátká paměť mně dostihla, ale jsem se upamatoval a řekl bych, že řešit útěk tak minimálně podobně, dav který pomáhá režimu nesvobody, je úplně stejným zlem. Čili kdo chce kam pomožme mu tam. Tak se není nad čím rozčilovat, policajt sloužil a jistě i pomáhal na požádání se vším, co bylo potřeba, na rozkaz by zabil, pomohl sehnat falešná obvinění, nebo mučil vyslýchaného. Mněl smůlu že potkal stejně odhodlaného ozbrojeného soupeře, moment překvapení hrál v jeho neprospěch a z lovce se stala kořist.
Pokladník kdyby neházel machry, byl by tu dodnes, jenomže strana a vláda mu dali pistolku a důvěru, on tasil a nedotáhl to dokonce, takže po něm zbyla nešťastná rodina, nikomu dalšímu se nic nestalo. V rámci svých možností přispěli režimu a konfrontaci s jiným myšlenkovým proudem neustáli.
Třídní boj je svinstvo, kdo se zapojí mněl by bojovat :-)
ferino

Příspěvek od ferino » 24 bře 2012 19:23

Takže vražda č. 1 Kašík

Ctirad Mašín:
"To, jak se píše, že jsme chtěli zbraně a nikomu nic neudělat, tak to je hloupost. Tohle jsou všechno darebáci. Na co potřebujeme zbraně? Ty jsou od toho, aby se s nima stříleli lidi, tak můžeme začít hned s těma, komu ty zbraně bereme," tvrdí o přepadení stanice v Chlumci nad Cidlinou, při které jeden strážník zemřel.

S bratrem prý měli dva plány, jak při přepadení postupovat. "Já jsem říkal, že nejlepší bude esenbáka okecat, pak mu říct ruce vzhůru, odzbrojit ho, svázat, uspat chloroformem a pak ho oddělat."

Jeho bratr Josef chtěl strážníka rovnou praštit po hlavě. "To nevyšlo, i přesto, že ta ocelová tyč byla pěkně těžká. Dal jsem do toho vší sílu, ono ho to nezabilo ani neomráčilo, ale začal se otáčet"
Tak ho zastrelil. http://zpravy.idnes.cz/ctirad-masin-kom ... _domaci_js
Čiže ho plánovali zavraždiť, mali na to 2 plány. Bol to síce policajt, ale nebol to komunista, bol hlboko veriaci, člen Československé strany lidové, viedla na neho spis StB...

Vražda č. 2 - Honzátko
Tentokrát použili Ctiradov plán, ukecali, zviazali a podrezali. Žiadna sebaobrana, žiadne zahladzovanie stôp! Dopredu naplánovaná vražda.

Vystrelenie oka - vraj sebaobrana? Likvidácia svedkov? Ak by si chcel byť istý, že nebude svedčiť, tak mu dá ranu istoty. A aj jeho kolegovi, ktorý ušiel. Im o žiadne zahladzovanie stôp nešlo. V tomto prípade skrátka hneď tasil, niečo trafil, niečo netrafil a šiel ďalej.

Ad vyburcovanie más - Ctirad:
"LN Nekladli jste si za cíl či v to nedoufali, že vaše činnost podnítí i další jedince či skupiny k činnosti?
To je dobrá otázka. Dnes se hodně diskutuje o tom, hlavně mezi našimi kritiky, že se k nám nikdo nepřidal. Ale my jsme takový cíl neměli. Byli jsme sice mladí kluci, ale ambice rozpoutat všelidové povstání jsme neměli, protože bylo zřejmé, že tomu situace a nálady ve společnosti vůbec nepřejí. Podněcovat širší povstání v situaci, kdy neprobíhá standardní horká válka, to je odsouzeno k nezdaru. Státní moc se může plně a nerušeně soustředit na potlačování takového povstání. Snad na Slovensku ve strmějších horách by mohl být nějaký větší potenciál širšího ozbrojeného odporu.
http://www.lidovky.cz/posledni-rozhovor ... _domov_mpr

A ešte niečo k ich "pevnosti v názoroch" a boju proti komunizmu. Aké zaujímavé, že v US Army odslúžili iba minimálne potrebných 5 rokov, aby získali občianstvo. A potom už sa na celý boj proti komunizmu vysrali. Proste ticho podnikali...
Carloss

Příspěvek od Carloss » 24 bře 2012 19:35

Edelweis Už zabředáváš do roviny doměnek a "coby-kdyby...". Nesoudíš vlastní činy, ale názory a postoje (které jak se ukazuje byly spíše účelové) a snažíš se jimi brutality vysvětlovat a dokonce ospravedlňovat. Politika a odboj byl, podle mě, jen jejich záminka a pokus o ospravedlnění jejich činů. Bez ohledu na to, jestli s těmi záminkami souhlasím, či ne. Pokud by to ovšem nebyly bohapusté záminky.
Odpovědět