Benjamin Marauder
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
s prvým regulátorom od Al.boli nejaké problémy pri plnení,ale to vyriešil a všetko je OK.
Konzistentných rán, dám 75,ale strely sú plnotučné....
Konzistentných rán, dám 75,ale strely sú plnotučné....
-
Re: Benjamin Marauder
koliko joulíků
a kalibr 

Kaliber 177 a J
ako nastavím....

-
no na těch 75 ran by to dalo 

Jak píše Warthog to plnění je záležitost cz 200 bez qick fillu, ale obecně doporučuju plnit relativně pomalu tak 30s, jelikož do té kartuše dostanete víc vzduchu díky průběžnému chlazení.
Občas i s qick fillme má první výstřel po plnění trochu jiné hodnoty než ty ostatní, jelikož regulační pochod probíhal jinak než při výstřelu.
Co se týče energie, tak já vám klidně udělám regulátor s komůrkou přes celou délku kartuše. Běžně pro větší výkony dávám přídavek 100mm trubičku o objemu 7,8ml což se základní komůrkou a komorou v maraduerovi dělá okolo 16ml.
Když si někdo změří hloubku od toho vnitřního válečku co drží manometr po část, kde je konec zátky qick filu tak prodloužením udělám takhle dlouhé, aby se tam akorát vešlo. Případně je pro ladiče možné dodat víc komůrek s odstupňovanými délkami a můžou to vyzkoušet. Výstupní tlak max 150-160bar.
Bohužel není v mých silách si s každou puškou (zvlášť ty které nevlastním a těch je většina) protestovat s nastavením pro 16J, 25J, 35 , 50J a max, navíc to ani není legální
.
Značek a druhá je prostě příliš hodně a každý chce něco jiného.
Občas i s qick fillme má první výstřel po plnění trochu jiné hodnoty než ty ostatní, jelikož regulační pochod probíhal jinak než při výstřelu.
Co se týče energie, tak já vám klidně udělám regulátor s komůrkou přes celou délku kartuše. Běžně pro větší výkony dávám přídavek 100mm trubičku o objemu 7,8ml což se základní komůrkou a komorou v maraduerovi dělá okolo 16ml.
Když si někdo změří hloubku od toho vnitřního válečku co drží manometr po část, kde je konec zátky qick filu tak prodloužením udělám takhle dlouhé, aby se tam akorát vešlo. Případně je pro ladiče možné dodat víc komůrek s odstupňovanými délkami a můžou to vyzkoušet. Výstupní tlak max 150-160bar.
Bohužel není v mých silách si s každou puškou (zvlášť ty které nevlastním a těch je většina) protestovat s nastavením pro 16J, 25J, 35 , 50J a max, navíc to ani není legální

Značek a druhá je prostě příliš hodně a každý chce něco jiného.
Altaros: Aha, já jsem to v tom manuálu na tvých stránkách pochopil tak, že když nebudu plnit dost pomalu, ten regulátor by se mi vysunul a já ho tam mohl montovat znova. Takže to nehrozí, ok. Tak to ti v další pětiletce přibyde zákazník
Jinak musím nakonec dát zapravdu AntonCechov s tou optikou. 9x je pro mé oči málo, na 30m stěží vidím terčíky; chce to alespoň to 12x jako onehdá u Warthoga. Takže jsem zaivestoval už teď a odkoupil NS gameking 6-24x50. O weekendu to namontuju a uvidím, oč se mi bude střílet lépe.

Jinak musím nakonec dát zapravdu AntonCechov s tou optikou. 9x je pro mé oči málo, na 30m stěží vidím terčíky; chce to alespoň to 12x jako onehdá u Warthoga. Takže jsem zaivestoval už teď a odkoupil NS gameking 6-24x50. O weekendu to namontuju a uvidím, oč se mi bude střílet lépe.
Zvětšení není všechno. Ta dvanáctka, se kterou sis hrál u nás, je výborná i tím, že má velké zorné pole a velmi tenký kříž. Ale ta 6-24 x 50 by měla být také velmi použitelná. Uvidíme za necelý měsíc v Milovicích 

Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
U toho maraudera je úchyt zastrčený v tom válečku který drží manometr, takže se zvětšujícím tlakem je pouze regulátor stále větší silou přitlačován do toho válečku. I bez rozdílů tlaku je díky předpětí o-kroužku úchyt zajištění, ale při hodně velké komoře ( větší váha) bych s tlakem v kartuši pod regulovanou hodnotou moc nedával pušku hlavní směrem dolů. To je asi jediný případ kdy by regulátor mohl vypadnout, ale to je spíš teorie, kterou mi v praxi ještě nikdo nepsal.
Jediná chyba při inastalaci jaká může nastat je, že se poškodí o-kroužek na úchytu při zasouvání právě o díru pro manometru a pak není těsně oddělený neregulovaný tlak od regulovaného a z pohledu uživatele to vypadá jako by regulátor nefungoval. On sice reguluje tlak stále, jenže když tlak prochází i jinudy než je přes ventil regulátoru, tak s tím prostě nic neudělá. Proto je lepší manometr demontovat a při zasouvání úchytu regulátoru a tou dírou po manometru tlačit na o-kroužek aby se o to hranu díry neříznul. Vhodné je ho také stříknout silikonovým sprejem nebo jinak namazat.
Jinak s 12x50 jsem stále spokojený (cca 6 let) ale už bych potřeboval větší zvětšení, ale určitě si ji nechám na druhou pušku. Sice mám trochu poškrábaná skla, ale příjde mi, že se mi zhoršil obraz, což je ale s větší pravděpodobností tím, že se mi zhoršil zrak (teď mám cca 3 dioptrie - měřeno před pár lety od té doby nic)
Jediná chyba při inastalaci jaká může nastat je, že se poškodí o-kroužek na úchytu při zasouvání právě o díru pro manometru a pak není těsně oddělený neregulovaný tlak od regulovaného a z pohledu uživatele to vypadá jako by regulátor nefungoval. On sice reguluje tlak stále, jenže když tlak prochází i jinudy než je přes ventil regulátoru, tak s tím prostě nic neudělá. Proto je lepší manometr demontovat a při zasouvání úchytu regulátoru a tou dírou po manometru tlačit na o-kroužek aby se o to hranu díry neříznul. Vhodné je ho také stříknout silikonovým sprejem nebo jinak namazat.
Jinak s 12x50 jsem stále spokojený (cca 6 let) ale už bych potřeboval větší zvětšení, ale určitě si ji nechám na druhou pušku. Sice mám trochu poškrábaná skla, ale příjde mi, že se mi zhoršil obraz, což je ale s větší pravděpodobností tím, že se mi zhoršil zrak (teď mám cca 3 dioptrie - měřeno před pár lety od té doby nic)
Tak regulátor od Altarose je doma. Na výsledky bude třeba chvíli počkat, neboť jsem se inspiroval u VS Charlieho jak má pěkně zpracované výsledky před osazením regulátoru a po instalaci. Já vlastně souvislá měření (abych měřil rychlost u každého výstřelu) nemám. Tak to chci ještě dohnat, ale nemám Exacty.
Poslední měsíc jsem Maraudera (tedy spíš optiku) přeladil ze střeliva Crosman Ultra Magnum na Exacty 1,03 g. Exacty mohou být přesnější, ale jsou více náchylné na optimální rychlost (v současné době se tato odvíjí od tlaku v kartuši). Přikládám odkaz na terč, rychlosti jsem neměřil, ale předpokládám ze zkušenosti že rychlost každým výstřelem klesala o 1-2 m/s. Je zde vidět jak se mění soustřel.
http://karel65.rajce.idnes.cz/Marauder# ... 1,03_g.jpg
Poslední měsíc jsem Maraudera (tedy spíš optiku) přeladil ze střeliva Crosman Ultra Magnum na Exacty 1,03 g. Exacty mohou být přesnější, ale jsou více náchylné na optimální rychlost (v současné době se tato odvíjí od tlaku v kartuši). Přikládám odkaz na terč, rychlosti jsem neměřil, ale předpokládám ze zkušenosti že rychlost každým výstřelem klesala o 1-2 m/s. Je zde vidět jak se mění soustřel.
http://karel65.rajce.idnes.cz/Marauder# ... 1,03_g.jpg
HW 100S 4,5 mm + Falcon Menace 4,5-18x56
-
dost hrozný 

- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Jedna moje recenzička na Benjamínka co se jako Banjamínek nechoval aneb dost masakr.
http://www.alexxxus.cz/Benjamin_marauder_cal_25
http://www.alexxxus.cz/Benjamin_marauder_cal_25
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Hezký počtení...
Teď jsem dočetl a nejvíc mě překvapilo, že v základu byly dva zásobníky... Já dostal k pušce jen jeden
Jinak se vším souhlasím
Možna až na ten max. výkon...
Maraudera .25 považuju za nejuniverzálnější větrovku co jsem kdy měl
Jak řekl můj bratr: " Když nevýš na co můžeš narazit, tak si vem marouše .25!"
Nejlepší je samozdřejmě King
Ovšem Predator a HN Baracuda jsou taky dobrý.
Horší přesnost byla u HN Crow Magnum a Euan Jin 36 gr a 43 gr. Disponují ovšem jinými kvalitami...

Teď jsem dočetl a nejvíc mě překvapilo, že v základu byly dva zásobníky... Já dostal k pušce jen jeden

Jinak se vším souhlasím

Maraudera .25 považuju za nejuniverzálnější větrovku co jsem kdy měl

Jak řekl můj bratr: " Když nevýš na co můžeš narazit, tak si vem marouše .25!"
Nejlepší je samozdřejmě King

Horší přesnost byla u HN Crow Magnum a Euan Jin 36 gr a 43 gr. Disponují ovšem jinými kvalitami...
...střeliva není nikdy dost!!!
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmně jsem myslel King ale je to tvar Exactu tak jsem na terč napsal Exact ...
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
-
HDD Hammmer Debounce Device nevim přesně co to je, ale je to dobrý
viz. Teds holdower nemohli by ste to tady trochu rozvést, popř. de to někde přikoupit a co ten pin kde ho seženu 

To je divné, Alexxusi. Já jsem na tom měl normální quickfill a jen jeden zásobník. A i ten jednotný tray není problém zakoupit: