CZ200S
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Stolní olej že není agresivní? Gumu teda leptá velice pěkně a s vlhkostí získává kyselou reakci, takže ani kovy nebudou v bezpečí.
Vždyť je to lisovaná řepka, nebo slunečnice.
Vždyť je to lisovaná řepka, nebo slunečnice.
-
Re: CZ200S
potrebuju radu,mam vetrovku CZ 200 s a zajima me jestli by ji vadilo strilet na co2 misto vzduchu. popripade jestli lze tlakovou lahev na co2 napustit misto toho vzduchem....? diky jestli nekdo vite.
No tak provozovat CZ200 na CO2 by v zásadě jít mělo. Ale dle mého názoru to nepůjde s originální kartuší. Chtělo by to nějaký "sifon" aby ventil neplaval v CO2.
Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
Zkouším rozdělat kontejner na vzduch , ale nejde mi to povolit. Jednu stranu (tu mosaznou )jsem dle doporučení uchytil do svěráku a rukama jsem vší silou chtěl povolit A NIC
. Mám strach , že když ten válec uchytím do blicek , že to poškodím ( nepromáčkne se to ?) Díky za rady

CZ200S/4,5/exact/NikkoStirling 4x32AO/ LÁHEV 7L,200BAR
Kartuše se jen tak nepromáčkne. A jinak je ale vlemi doporučováno udělat si na upínání přípravek s kulatou dírou - něco jako je na gillotině pro krk 

Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
Při povolování dej pozor na:
Při nevhodném uchycení těla poškrábeš povrch kartuše.
Při nevhodném zacházení s mosaznými koncovkami je
můžeš poškodit (ta mosar je měkká "jak máslo"
pád ze stolu na dlažbu má "otřesné" důsledky.
Nehorší je první povolení, pak už to jde jen holou rukou.
Na to první povolení je nejlepší navtívit nebo poslat
někomu kdo na to má udělatka (Altaros, Josef1000).
určitě je takových více ... Moraváci ozvěte se ...
Při nevhodném uchycení těla poškrábeš povrch kartuše.
Při nevhodném zacházení s mosaznými koncovkami je
můžeš poškodit (ta mosar je měkká "jak máslo"
pád ze stolu na dlažbu má "otřesné" důsledky.
Nehorší je první povolení, pak už to jde jen holou rukou.
Na to první povolení je nejlepší navtívit nebo poslat
někomu kdo na to má udělatka (Altaros, Josef1000).
určitě je takových více ... Moraváci ozvěte se ...
S200 HUNTER 5,5mm // E-bay: VECTOR OPTICS (Capricorn) 4,5-14x44 FFP MP reticle//
JSB EXACT RS @ 16J// Altaros: regulator+CHRONO // Josef1000:QF+kompenzator+zasobnik //
Alexxxus: 2l@300bar//pazba.cz: Leapers-TL-BP88// seben.com DKA-2// E-bay: CASIO ZR410//
JSB EXACT RS @ 16J// Altaros: regulator+CHRONO // Josef1000:QF+kompenzator+zasobnik //
Alexxxus: 2l@300bar//pazba.cz: Leapers-TL-BP88// seben.com DKA-2// E-bay: CASIO ZR410//
A ještě je dobré kartuši vypustit.To není ironie,ale jeden známý do toho šel bez vypuštění...naštěstí se nic nestalo!!!!
Už mám trochu v hlavě to "udělátko" na ten manometr tak se o víkendu do toho pustím a pak dám vědět jak jsem dopadl / a mám vypuštěno ( automaticky do druhého dne
)

Naposledy upravil(a) makumar dne 22 bře 2012 13:32, celkem upraveno 1 x.
Pokud se snažíš povolit manometr tak to raději hned nainstaluj QUICK FILL od Josef1000.
S QUICK FILLem se mění celý díl ... možná ti to pomůže vyřešit problém.
Rozdělání ventilu je dobré spojit s instalací regulátoru od Altarose .. regulátor se jen přidá.
S QUICK FILLem se mění celý díl ... možná ti to pomůže vyřešit problém.
Rozdělání ventilu je dobré spojit s instalací regulátoru od Altarose .. regulátor se jen přidá.
S200 HUNTER 5,5mm // E-bay: VECTOR OPTICS (Capricorn) 4,5-14x44 FFP MP reticle//
Z původního dílu zůstane jen mechanický tlakoměr jinak je všechno nové.

Napřed musím něno nastřílet a postupně během roku dvou let (pomalu) vylepšovat. Třeba ta optika 4x32 co mám je pro mě zatím docela super a za ty prachy 1300,- kč si ji docela určitě užiju. Až budu střílet hodně dobře na těh 10,20 možná 30m tak pak se budu těšit na novou optiku. Rychloplnění zatím určitě neřeším , ale časem proč ne . U mě je to o penězích pořídil jsem cz200s+ nikko stirling 4x32 + bomba(dar)celkem za 7900,- mám objednáný 10ti nabíječ a to bude celkem cca 9200,- Jsem rád , že se mi to podařilo tak pořídit , protože 20000,- jsem na to neměl. Mějte se Martin
Věcer budu zkoušet zase povolovat (to zase zrudnu
)
Ale velice mě láká ta koncovka na konec hlavně (zatím tam mám petku)
Věcer budu zkoušet zase povolovat (to zase zrudnu

Ale velice mě láká ta koncovka na konec hlavně (zatím tam mám petku)
Již delší dobu pokukuji po této větrovce ale teď mě docela překvapila odpověď jednoho účastníka fora že má jednu kartuši naladěnou na 16 jau a druhou na tolik že se o tom nemluví. O větrovkách zatím nemám žádnou zkušenost. Výkon se ladí nastavením kartuše?Plnírnu vzduchu mám dvěsta metrů od dílny kde se plní potápěčské lahve na 200 bar na počkání a 300 po domluvě.Je to v Olomouci na Holické ulici firma Lola. Příští týden pojedu do Uherského Brodu do CZUBu se podívat na Huntera.
U Huntera se to ladí přepouštěcí jehlou v kartuši . U CZ200S regulačním roubem + ještě bočním červíkem. A zdravím Olomoučáka . O té firmě LOLA už vím , ale ještě jsem nikdy neplnil , ale možná tam budu jezdit . Naštěstí v Olomouci je víc možností . Čau Martin
Omluva jsem si to popletl s Htsanem, pravdu má KUBA71
Omluva jsem si to popletl s Htsanem, pravdu má KUBA71
Naposledy upravil(a) makumar dne 23 bře 2012 18:00, celkem upraveno 2 x.
Děkuji za odpověď už jsem v obraze.Čau taky Martin.
Dekuji za tip na plnění v Olomouci.
Vyzkouším.
S200 HUNTER ladění:
(s regulátorem od Altarose)
Kartuše:
1) Tlak v regulátoru
2) Objem komůrky
Tělo pušky:
3) Síla pružiny
4) červík = průtok do hlavně.
Pokud si nastavíš max sílu pružiny a max "červíka"
tak 16J doreguluješ tlakem v regulátoru a velikostí komůrky.
No a pak to stačí jen vyměnit za jinou kartuši ...
(samozřejmě seřízenou na 16J)
třeba s vyšším tlakem a menší komůrkou (nebo obráceně = to je ladění).
Samozřejmě vše má jinou konzistenci a jinou spotřebu
Vyzkouším.
S200 HUNTER ladění:
(s regulátorem od Altarose)
Kartuše:
1) Tlak v regulátoru
2) Objem komůrky
Tělo pušky:
3) Síla pružiny
4) červík = průtok do hlavně.
Pokud si nastavíš max sílu pružiny a max "červíka"
tak 16J doreguluješ tlakem v regulátoru a velikostí komůrky.
No a pak to stačí jen vyměnit za jinou kartuši ...
(samozřejmě seřízenou na 16J)
třeba s vyšším tlakem a menší komůrkou (nebo obráceně = to je ladění).
Samozřejmě vše má jinou konzistenci a jinou spotřebu