Flobertka Spielberg Brno

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:
Re: Flobertka Spielberg Brno

Příspěvek od Alexxxus » 14 bře 2012 20:11

Změny budou ale nejsem oprávněn je prozrazovat. A tečka.
Do Špilberka by se rád namontoval jeden umělec kterej ví vše lépe než Já a jak známo nejlépe vím vše Já :-) .... toto je ironicky psáno.

Měl jsem v ruce flobertku pušku, snad to vzniklo na koleni, pažba perfektní, ovšem pro vodáky když jim uplave veslo ... tak s touto pažbou jde naprosto v pohodě veslovat, něco podobného jsem naposled viděl na schpuntowce .... i na Diana model I je hezčí. Prej to někdo vyrobil v čechách.
Naposledy upravil(a) Alexxxus dne 15 bře 2012 10:12, celkem upraveno 1 x.

Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
anonim

Příspěvek od anonim » 14 bře 2012 20:31

Dva v jednom 8)
Tobbi

Příspěvek od Tobbi » 15 bře 2012 08:41

Do divočiny... :lol:
...střeliva není nikdy dost!!!
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 15 bře 2012 14:04

Tak, první pušku jsem měl v top sestavě a myslel jsem si že je vyladěná.
Tuhle co teď mám, mně složily na dílně před očima bez jakýchkoliv dalších úprav, pušku jsem jen vzal do pracek a odvezl domů. Dneska jsem na chvilku vyběhl do křovin tady co bydlím a pical na 10-15 metrů, a musím řící že jediný rozdíl mezi oběma puška je tento ... Tahle je brynýrovaná. Funguje ... trefuje .... vyhazuje hilzničky ... a přitahuje pohledy pejskařů.

Na vlastní oči jsem se v kompletovně pušek přesvědčil, že vše je plně zaměnitelné, bez velkého zásahu puškaře.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
pavel 54

Příspěvek od pavel 54 » 15 bře 2012 15:37

No sláva, jen tak dál!
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 15 bře 2012 23:32

Shodou okolností jsem měl v ruce právě tu recenzovanou pušku a celkem se mi líbila.
Na omak působí docela poctivě - dřevo a kov, to mám rád.
Ovšem na začátku hlavně kolem komory byly hluboké rýhy, které jsem neviděl ani na čínských vzduchovkách (zřejmě tupý nůž nebo nevhodně zvolená rychlost obrábění nebo moc velká špona). Dále vzhledem k tomu, že ta flobertka byla stará několik dní, tak bych nečekal, že ten nikl se z ní bude odlupovat... A křížové šrouby patří na prkna na plot a ne na střelné zbraně, to mi nikdo nevymluví. Lučík je hrubý odlitek, ani designér při návrhu zřejmě neměl svůj den, i čínská QB78 ho má zpracovaný líp.
Celkově to působí spíš jako hračka než zbraň, hlavně kvůli své velikosti (malosti).
Další výhrady se netýkají Spielberga, ale flobertek jako kategorie zbraní obecně. Dodnes jsem nepochopil k čemu to je. :D
Jinak plechovku jsem s tím na 10 metrů trefil. :wink:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Beaver

Příspěvek od Beaver » 16 bře 2012 00:22

Kubajzz píše:Další výhrady se netýkají Spielberga, ale flobertek jako kategorie zbraní obecně. Dodnes jsem nepochopil k čemu to je.
No a k čemu jsou vzduchovky ? A k čemu větrovky ? A luky ? Kuše ? Praky ? :D A k čemu seš ty ? :lol: Je to prostě o preferencích. Mě sebepřesnější vzduchovka prostě nepobaví, neudělá to (správnou) ránu a nejde od toho obláček smradu, nevypadávají z toho nábojnice... :wink:
Alfa 641
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 16 bře 2012 00:51

No tak pro tebe je asi nejlepší si koupit poplašňák. :lol: Ránu, smrad i vypadlou nábojnici si užiješ taky...

Ale vážně, pokud se někomu flobertky líbí, tak proti tomu nic nemám. Akorát jsem chtěl říct, že ten Spielberg mě zpracováním moc nepřesvědčil.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Beaver

Příspěvek od Beaver » 16 bře 2012 00:55

Poplašňákem zas dírku do pixly neuděláš. Jinak Spielberg pro mě osobně taky není, já ty jednoranný pušky nějak moc nemusím a vypadá to fakt nějak "nedospěle", oproti tomu třeba upravené TOZky jsou přece jenom poctivej kus železa. Třeba se to ještě doladí.
Alfa 641
pavel 54

Příspěvek od pavel 54 » 16 bře 2012 07:43

Kubajz: Chceš snad říci, že kdyby jsi recenze dělal Ty, dopadla by jinak?
JERY

Příspěvek od JERY » 16 bře 2012 08:51

Flobertka je na střelbu dobrá, jen kdyby nemusel být omezen výkon.Po omezení výkonu je to sranda střelba, protože se člověk raduje, že to udělá v alu plechovce dirku.Zkoušel jsem ocel plech a udělá menší důlek než vzduchovka :roll:
Warthog

Příspěvek od Warthog » 16 bře 2012 09:45

A opravdu by měl vyšší výkon u flobertky nějaký zásadní význam? Nepřijde mi, že by střely měly nějakou oslnivou aerodynamiku a na konsistenci bych si taky nevsadil. Plošší dráhu by to určitě mělo, ale k čemu je mi větší dostřel, když si to bude lítat, jak chce? Tím samozřejmě onen zákonný limit neobhajuji.

V civilisovanějších zemích/časech se tam, kde už nestačií flobertka, používá/používala volně prodejná malorážka. Dokonce ani skopčáci to za války nekonfiskovali...

Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
Jabberwocky

Příspěvek od Jabberwocky » 16 bře 2012 10:13

Mám teď zrovna v ruce Výroční zprávu c. k. českého státního gymnasia na Malé Straně v Praze za školní rok 1902/03.
Str. 59 (Některá důležitá vynesení úřední ve šk. r. 1902-03): „Ze dne 6. listopadu 1902 č. 39869 Zemské školní rady: Žactvo budiž poučováno o nebezpečenství, jež vzniká a) neobratným i neopatrným zacházením se střelnou zbraní a třaskavinami; b) při přecházení drach železničních a elektrických na křižovatkách; c) při dotýkání se vodičů elektrických.“

:-)
BSA Lonestar 4,5 mm + NS Nighteater 6-24x56 AG
Slavia 634 4,5 mm + NS Mountmaster 6x40 AO
www.promonarchii.cz
Beaver

Příspěvek od Beaver » 16 bře 2012 10:15

No to je bohužel naše pseudodemokracie. Význam mi poněkud uniká - kdo chce někoho zabíjet, pytlačit apod., ten si legálně stejně pořizovat nic nebude a tak to nakonec jen omezuje ty ostatní. Ona ta totalita zdaleka neskončila tak, jak si mnozí myslí. Ale tak to sem až tak nepatří... Je teda fakt, že na 40J flobertu co by byl prodejný od 18ti let bych osobně taky neviděl nic špatnýho, ale na druhou stranu, při debilitě našich zákonodárců by se s tím asi potom stejně dalo střílet jen na střelnici. Aspoň by to teda mohli zvednout na těch 16J... :|
Alfa 641
Warthog

Příspěvek od Warthog » 16 bře 2012 10:29

Omlouvám se, že jsem sem zatáhl politiku.

Každopádně by mě celkem zajímaly výsledky nepřiškrcené flobertky třeba na 30 nebo 40 metrů. Třeba by se mohl podělit p. Křikava, když už i tohle provedení vyrábějí.

Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
Odpovědět