Flobertka Spielberg Brno
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Nevim,mozna jsem to spatne pochopil,ale myslim ze spielberg udava rychlost strely z pusky bez odfuku.To znamena plny vykon flobert naboje.Ale mozna jsem jen tupej a nepochopil jsem o co jde.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Re: Flobertka Spielberg Brno
Při 240m/s je to 30J
při 305m/s už 53J
Není to zrovna protitanková puška, málo to také není.
40J je tuším tabulkově na usmrcení člověka
Galileo pronesl : Měřit vše co jest měřitelné,
neměřitelné měřitelným učinit !!!
při 305m/s už 53J
Není to zrovna protitanková puška, málo to také není.
40J je tuším tabulkově na usmrcení člověka

Galileo pronesl : Měřit vše co jest měřitelné,
neměřitelné měřitelným učinit !!!
V tom 1. odkaze (flobert spicaky) je pisane 39J a rychlost 260 m/s - ale to plati pri 20 cm dlhej hlavni !!! Ale ak je ta hlaven napr. 50 cm (ako pri merani s .22 SHORT - Pb), tak ta rychlost bude vacsia aj u tych flobert spicakoch. Takze ten Spielberg bez odfukov by tych cca 300 m/s snad aj mohol mat.Kubajzz píše:Ani ty špičaté těch 360m/s nedají.
http://www.sellier-bellot.cz/cesky/nabo ... &rimfire=2
http://www.sellier-bellot.cz/cesky/nabo ... 6&view=all
na zaciatku bola Slavia 630, 4,5mm ...
Zajímavé.... to je v těch Shortech tak málo prachu ? Hmotnost střely je vyšší jen o málo oproti .22 flobert, takže ta jeho slož musí být skutečně značně třaskavá.
Alfa 641
Ta sloz ve dnu nabojnice neni sama,je tam i trochu prachu.Ale nic vyraznyho.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
No podle toho co už jsem se (možná někde tady) dočetl, tak .22 flobert mají dosypáno trochu prachu jen tehdy, když S&B zrovna používá nějakou slabší třaskavou slož, která by sama o sobě nestačila na dosažení deklarovaného výkonu náboje. Nevím, jestli to tak skutečně je, teoreticky by tak měli v určitých případech zřejmě dosypávat i 6mm ME, ale zatím myslím nikdo v těchto nábojích prach neviděl. Možné taky je, že zasazení kuličky oproti CB střele nevyžaduje tolik energie k jejímu vymetení a proto ten prach není potřeba. Ostatně nikde se nikdy neuvádělo, co za prach tam vlastně teda je, černý prach to určitě podle mě nebude
Každopádně to nemění nic na tom, že samotný .22 flobert by měl mít teoreticky menší výkon než prachobyčejný Short. V praxi to možná holt vypadá jinak.

Každopádně to nemění nic na tom, že samotný .22 flobert by měl mít teoreticky menší výkon než prachobyčejný Short. V praxi to možná holt vypadá jinak.
Alfa 641
Kulička a špička jsou dva odlišné typy nábojů.
Kulička se zesílenou zápalkou, jak chtěl pan Flobert.
Špička, standartní zápalka plus trocha prachu.
Při délce hlavně asi 20cm zhruba totožný výkon.
V delších hlavních diky různé rychlosti hoření náplně
se však chovají již dost rozdílně.
Kulička se zesílenou zápalkou, jak chtěl pan Flobert.
Špička, standartní zápalka plus trocha prachu.
Při délce hlavně asi 20cm zhruba totožný výkon.
V delších hlavních diky různé rychlosti hoření náplně
se však chovají již dost rozdílně.
Nooo, mě z toho tedy v podstatě vychází toto:
Flobertky u nás jsou (snad skoro všechny) prodávané jako kalibr 6mm ME, tj. "BB cap" v US terminologii. Nicméně jde do toho nabít .22 flobert a výrobce tak musí zbraň upravit tak, aby "výstupní výkon" byl nejvýš 7.5J při použití náboje .22 flobert. Takže s nábojem 6mm ME není zřejmě nejmenší šance se k tomu výkonu 7.5J ani přiblížit
Flobertky u nás jsou (snad skoro všechny) prodávané jako kalibr 6mm ME, tj. "BB cap" v US terminologii. Nicméně jde do toho nabít .22 flobert a výrobce tak musí zbraň upravit tak, aby "výstupní výkon" byl nejvýš 7.5J při použití náboje .22 flobert. Takže s nábojem 6mm ME není zřejmě nejmenší šance se k tomu výkonu 7.5J ani přiblížit

Alfa 641
Přesného měření nábojů .22 Flobert jsme se od Spielberga nedočkali (asi je to pro ně nepřekonatelný problém
), tak jsem to změřil sám :
22 FLOBERT Sellier a Bellot (náboje se špičatou střelou)
Hlaveň dlouhá 600 mm...............265 m/s..............40 Joule
Hlaveň dlouhá 200 mm...............250 m/s..............36 Joule
Hlaveň dlouhá 100 mm...............180 m/s..............19 Joule
(Hlaveň drážkovaná plný výkon)
Je zřejmé, že do 200 mm délky hlavně rychlost slušně narůstá, potom již velmi zvolna takže co se týče výkonu již delší hlaveň u flobertky nemá valný význam. To se dalo u tohoto náboje očekávat.

22 FLOBERT Sellier a Bellot (náboje se špičatou střelou)
Hlaveň dlouhá 600 mm...............265 m/s..............40 Joule
Hlaveň dlouhá 200 mm...............250 m/s..............36 Joule
Hlaveň dlouhá 100 mm...............180 m/s..............19 Joule
(Hlaveň drážkovaná plný výkon)
Je zřejmé, že do 200 mm délky hlavně rychlost slušně narůstá, potom již velmi zvolna takže co se týče výkonu již delší hlaveň u flobertky nemá valný význam. To se dalo u tohoto náboje očekávat.
víceméně nikdo z nás asi nemá zakoupenou tuto flobertku bez sníženého výkonu, takže odpověď od výrobce musíme brát jako závěrečnou. Proč by psal jiné údaje než naměřil? Ta hodnota by mohla souhlasit
pane Křikavo, můžete prosím uveřejnit foto Flobertky nebo lépe jen pažby s rybinou? Nebo jestli již máte fungující stránky a fotky tam jsou, uveřejnit web stránku kde to najdu? Děkuji
Odkaz máš na str. 33.
Přečti si ty jeho příspěvky pořádně, napřed napsal nějaké ryclosti pro ráži .22 FLOBERT, pak to dementoval a napsal že to platí pro 6 mm ME FLOBERT a také napsal že nemůže .22 FLOBERT měřit, protože tyto náboje nemá k dispozici.JERY píše:víceméně nikdo z nás asi nemá zakoupenou tuto flobertku bez sníženého výkonu, takže odpověď od výrobce musíme brát jako závěrečnou. Proč by psal jiné údaje než naměřil? Ta hodnota by mohla souhlasit
Naposledy upravil(a) wo3 dne 13 bře 2012 22:20, celkem upraveno 1 x.
Má asi jiné starosti než se zabejvat dávno změřeným a zjištěním co už je dáno.
kde je ofiko stránka výrobce a už funguje? Už jsem ji nenašel, naposled co si vzpomínám tam bylo nějaké přání do nováho roku nebo co.