CZ200S
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
trochu OT
ta optika 24x50 to není překlep (zvětšení 24x )
Zrovna cenově je to dost nízko, ale něco v tomto formátu bych celkem bral k mé 12x50 ale cenově bych to spíš viděl okolo 6-10k.
Neříkám že za 1500 přes to nejde koukat, ale sklem bych si asi moc nepomohl když ta moje 12x50 stále tenkrát 4k Kč.
Rád bych fix a ne variabl což je dost omezený výběr.
ta optika 24x50 to není překlep (zvětšení 24x )
Zrovna cenově je to dost nízko, ale něco v tomto formátu bych celkem bral k mé 12x50 ale cenově bych to spíš viděl okolo 6-10k.
Neříkám že za 1500 přes to nejde koukat, ale sklem bych si asi moc nepomohl když ta moje 12x50 stále tenkrát 4k Kč.
Rád bych fix a ne variabl což je dost omezený výběr.
Re: CZ200S
Puškohledy okolo 3000:
Nikko Stirling GameKing
Nikko Stirling GameKing
S200 HUNTER 5,5mm // E-bay: VECTOR OPTICS (Capricorn) 4,5-14x44 FFP MP reticle//
JSB EXACT RS @ 16J// Altaros: regulator+CHRONO // Josef1000:QF+kompenzator+zasobnik //
Alexxxus: 2l@300bar//pazba.cz: Leapers-TL-BP88// seben.com DKA-2// E-bay: CASIO ZR410//
JSB EXACT RS @ 16J// Altaros: regulator+CHRONO // Josef1000:QF+kompenzator+zasobnik //
Alexxxus: 2l@300bar//pazba.cz: Leapers-TL-BP88// seben.com DKA-2// E-bay: CASIO ZR410//
No jelikož mám řadu platinum, tak pod ní určitě nepůjdu a spíš hledám něco v podobné či vyšší řadě ale s dvojnásobným zvětšením. Ale toto je mimo vlákno, tak bych to raději již ukončil a také jsem už dostal pár typů.
- DrobasMirek
přidám svojí trošku do mlýna, více info v pažbách pro dlouhý..

to je nikko stirling mountmaster ne ??? (3-9x50-tuším) tedy alesoň dle fotky - ukopal jsem ji na HW 97k 

HW100 .177/SIII 10x42MMD
Nejde-li o život, jde o hovno.
Prosím o radu: měl jsem v ruce optiku Diana 4-16x42AO za cca 3290,-a docela mi padla do oka. Má paralaxu (označenou příjemně v m) , MILDOT kříž. Dále pak ještě dostanou asi v úterý model 3-9x40OA ZA CCA 2290,- Asi víc jak 3000,- za optiku v současnosti dát nemohu a pevné zvětšení 4x32 od Nikka , které tu mají za 1290,- mi moc nesedí a jiné modely nemají. Může mi to někdo doporučit??
CZ200S/4,5/exact/NikkoStirling 4x32AO/ LÁHEV 7L,200BAR
Tohle ti nikdo nedoporučí.Diana není výrobcem optik,stejně jako CZUB.Jsou to šmejdovní číny s potiskem firmy.Já bych si taky nekoupil automobil značky ETA.
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
dělám 20 let v obchodě s elekto zbožím , vím jak to chodí tam. Chtěl jsem jen vědět zda to někdo nemá vyzkoušené. Jsem z Olomouce (docela velké město) , ale ten výběr a rady prodejců jsou docela žalostný a mě se nechce jezdit nakupovat někde mimo.
Zkus Nikko stirling gold crown airking 3-9x42 mildot
http://www.versandhaus-schneider.de/pro ... 996c0a41a3
cena je cca 75€ + 10€ doprava (asi 2.200,- Kč) a máš slušný a odolný puškohled i na pružinovku s tenkým mildotem
sám mám tuto verzi jen s většími parametry a jsem spokojený
Dost byl probírán na fóru v optice na vzduchovku a dopručován
....jen ta jednodílná montáž co je v balení ti bude (možná) na CZ200 asi na pytel
http://www.versandhaus-schneider.de/pro ... 996c0a41a3
cena je cca 75€ + 10€ doprava (asi 2.200,- Kč) a máš slušný a odolný puškohled i na pružinovku s tenkým mildotem
sám mám tuto verzi jen s většími parametry a jsem spokojený
Dost byl probírán na fóru v optice na vzduchovku a dopručován
....jen ta jednodílná montáž co je v balení ti bude (možná) na CZ200 asi na pytel
HW100 .177/SIII 10x42MMD
Tohle sklo ti pravděpodobně nikdo nedoporučí, milius má pravdu předsedo.makumar píše:měl jsem v ruce optiku Diana 4-16x42AO za cca 3290,-a docela mi padla do oka...může mi to někdo doporučit??

Edit: více v SZ.
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
tak asi půjdu do toho Nikko Stirling . Jinak všem díky za rady a doporučení ( super fórum) na rozdíl od obchodů.
CZ200S a......
CZ200S a......
Ja mam Nikko Stirling GAME KING s LRX. Zvětšení 4-16x, teď pokukuji po větším zvětšení 8-24x
Pokud nebudeš lovit (a to nebudeš) tak moc nepotebuješ nízké zvětšení se širokým zorným úhlem.
napak čím větší tím lepší. Při zvětšení 16x na 50 metrů už není "10" na vzduchovkovém terči již moc dobře vidět.
Vyber si "cokoliv" co má zvětšení více jak 10x čím víc tím líp. Velmi důležitý je obrazec "jakýkoliv" na kterém můžeš
měřit v celém zorném poli ... většinou označován FT... má stunici "od středu až dolů"
Můj LRX není špatný
jde o vkus a zkušenost,
nefunguje na něm MILDOT
příklad MILDOT vs FT ... s FT zamíříš "dál"

kompromis je HALF MIL DOT

Přes týden jsem v Olomouci tak mužeme zajít na LAZCE a udělat SNIPER PARTY.
Pokud nebudeš lovit (a to nebudeš) tak moc nepotebuješ nízké zvětšení se širokým zorným úhlem.
napak čím větší tím lepší. Při zvětšení 16x na 50 metrů už není "10" na vzduchovkovém terči již moc dobře vidět.
Vyber si "cokoliv" co má zvětšení více jak 10x čím víc tím líp. Velmi důležitý je obrazec "jakýkoliv" na kterém můžeš
měřit v celém zorném poli ... většinou označován FT... má stunici "od středu až dolů"
Můj LRX není špatný
jde o vkus a zkušenost,
nefunguje na něm MILDOT

příklad MILDOT vs FT ... s FT zamíříš "dál"

kompromis je HALF MIL DOT

Přes týden jsem v Olomouci tak mužeme zajít na LAZCE a udělat SNIPER PARTY.
S200 HUNTER 5,5mm // E-bay: VECTOR OPTICS (Capricorn) 4,5-14x44 FFP MP reticle//
"čím větší tím lepší"? Pokud tedy nechci do nějaké rozumné vzdálenosti přesněji měřit pomocí paralaxy, tak bych to takhle asi nenapsal. Terče jsem střílel na 30 m (délka zahrady) při zvětšení 15x, ale ani na delší vzdálenost by neměl být problém dosáhnout podobné či stejné soustřely při stejném zvětšení, terč je symetrický. Nedávno jsem trochu sondoval přes SZ, kdo používá jaké zvětšení při HFT a téměř každý používal jiná zvětšení. Jeden 10x, druhý 20x, třetí 25x... (samozřejmě dotaz nesměřoval na ty, co používají pevná zvětšení
).

AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Souhlasím,
na vzdálenosti 20-30m stačí zvětšení v rozmezí 10-16x
jsou hezky vidět zásahy a jednoduchá oprava.
Nad 30m (50m) je podle mne 16x již málo.
Zásahy (i 5.5mm) nejsou vidět skoro vůbec a
velikost a střed rozptylu se dá jen odhadovat.
Opravu dělám už jen metodou víc-méně "citem"
podrobnosti z terče již nelze pořádně rozeznat.
(tento nedostatek napravuji spotting dalekohledem s velkým zvětšením)
na vzdálenosti 20-30m stačí zvětšení v rozmezí 10-16x
jsou hezky vidět zásahy a jednoduchá oprava.
Nad 30m (50m) je podle mne 16x již málo.
Zásahy (i 5.5mm) nejsou vidět skoro vůbec a
velikost a střed rozptylu se dá jen odhadovat.
Opravu dělám už jen metodou víc-méně "citem"
podrobnosti z terče již nelze pořádně rozeznat.
(tento nedostatek napravuji spotting dalekohledem s velkým zvětšením)
IMHO je to velmi individuální. Některé lidi při větších zvětšeních velmi znervozňuje to, že je více vidět pohyb záměrné osnovy po terči a svádí je to k chybám jak se to snaží za každou cenu kompensovat. Vím o lidech, kteří i na 100 metrů používají zvětšení 9 nebo 12. Já mám maximální 30 x ale tam už se dost blbě "loví obraz", takže používám jen ca 24 x. Nicméně nejlepší výsledek na 100 metrů mám s pevnou dvanáctkou (a aby toho nebylo málo, tak ještě v 16 Joulech).
Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht