Je to dobr? ku?e?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Tiez som chcel vacsie priblizenie ale casom prides nato ze to je blbost mat prilis velke.
Na aku zdialenost chces strielat?
Nezabudaj, ze sip leti oblukom t.j. ak mas prilis velke priblizenie, tak neuvis ciel ak ratas s krivkou letu.
Vacsinou sa predava zvacsenie 4x (pri znackovej optike pre kuse). Excalibur ma Twilight DLX 3-6x.
http://www.excaliburcrossbow.com/catalo ... ilight_dlx_
Zvacsenie 12x sa mi zda nepouzitelne. Pri kupe si daj pozor nato aky ma optika "kriz" a ci sa moze montova napr. na 300/350/400 FPS kuse (podla toho aku mas).
Na aku zdialenost chces strielat?
Nezabudaj, ze sip leti oblukom t.j. ak mas prilis velke priblizenie, tak neuvis ciel ak ratas s krivkou letu.
Vacsinou sa predava zvacsenie 4x (pri znackovej optike pre kuse). Excalibur ma Twilight DLX 3-6x.
http://www.excaliburcrossbow.com/catalo ... ilight_dlx_
Zvacsenie 12x sa mi zda nepouzitelne. Pri kupe si daj pozor nato aky ma optika "kriz" a ci sa moze montova napr. na 300/350/400 FPS kuse (podla toho aku mas).
Re: Je to dobrá kuše?
jj,jak píše brcko-většina kušohledů má zvětšení 4x,ale lze použít i klasický puškohled,nejlíp od prověřených značek-např.fomei řada heavy,nebo meopta,či jiná značka,ale vybírej takový puškohled jako pro kulovnici.ale pak je třeba použít náklopnou montáž,jinak si s tím moc nezastřílíš.já např. střílím s fomei 4x40,ale na větší vzdálenosti je toto opravdu málo na 60-70 metrů to chce něco jiného.pokud mám cíl trefit-musím ho taky vidět.mám v plánu testnout na kuši jeden střep z polska-6-24x50,pokud se robije,nebude mi to tak moc vadit
.

martinT,ahoj,ktore vlakno pouzivas ty na vyrobu tetivy?
Nakupuji v archery.cz, nezkousel jsem nic jineho. Ono spule vyjde na vice ne litr, ale da se z ni udelat mraky tetiv
Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
Air Arms TX200 HC + Falcon Menace 4,5-18x56 SLR MilDot
Crossman 1377 Clasic .177
Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
Toto jsou pouze subjektivni nazory a pocity autora, bez moznosti objektivne hodnotit konsekvence.
aku znacku vlakna pouzivas?poznas vlakno s4 od brownell?
Ahojte, objednavam si sipy a neviem sa rozhodnut medzi moon a flat nock. Ake mate skusenosti, je tam rozdiel v presnosti alebo v niecom inom ?
Dakujem
Dakujem
Zalezi na typu kuse. Nektere vyzaduji velmi specifický nock.
Ja exkalibru se v origo sade prodava pulmesic. Pak to ma tu nevyhodu, ze sip musis zakladat v presnem smeru natoceni. (jedno konkretni kridelko do drazky) jinak by ti z neho sjela tetiva. Pry to ma vliv na opotrebeni sipu trenim, nevim, alsi nestrilim dost, protoze jsem si toho nevsiml.
S plochym nockem muzes sip davat jakymkoli kridelkem do drazky.
Ja sam jsem skoncil u plochejch, ale jen proto, ze se do trubek, ktere si na sve sipy kupuju nedeji sehnat pulmesice.
Plochym na exkalibru nic nezkazis.
Ja exkalibru se v origo sade prodava pulmesic. Pak to ma tu nevyhodu, ze sip musis zakladat v presnem smeru natoceni. (jedno konkretni kridelko do drazky) jinak by ti z neho sjela tetiva. Pry to ma vliv na opotrebeni sipu trenim, nevim, alsi nestrilim dost, protoze jsem si toho nevsiml.
S plochym nockem muzes sip davat jakymkoli kridelkem do drazky.
Ja sam jsem skoncil u plochejch, ale jen proto, ze se do trubek, ktere si na sve sipy kupuju nedeji sehnat pulmesice.
Plochym na exkalibru nic nezkazis.
Excalibur Exomax 225lb + DigitalHunterDN
ahoj,no já mám oba typy končíků a nevšiml jsem si,že by byl některý lepší,příjde mi to stejné.snad jen u plochého nocku si nemusíme dávat pozor na založení šípu,ale zas na druhou stranu šípy s moon nockem mají letku jiné barvy,ta příjde do drážky...
jaké objednáváš? Hledám stále nějaké vhodné.. a jak se znám zase přeberuErkos píše:Ahojte, objednavam si sipy a neviem sa rozhodnut medzi moon a flat nock. Ake mate skusenosti, je tam rozdiel v presnosti alebo v niecom inom ?
Dakujem
Co myslíte, na zábavnou střelbu ? I ta cena je solidní na kladku. http://cs.strobl.cz/pistolova-kuse-royal/
scootr - objednal som si sipy Easton Carbon power bolt. Boli doporucene na tomto fore, ako dobre za slusnu cenu. Prave dnes som mal v schranke oznamenie ze ich mam na poste. V najblizsich dnoch ich otestujem - porovnam s tymi co uz mam / sipy od kuse.cz za 140 Kc/ a dam tu vediet.
kup si raději drahý prak, ten tě nezraníAsot píše:Co myslíte, na zábavnou střelbu ? I ta cena je solidní na kladku. http://cs.strobl.cz/pistolova-kuse-royal/

já právě koukám na sady u jasy - šíp Elastone... tak nevím.. za kolik se dá sehnat ten šíp ?Erkos píše:scootr - objednal som si sipy Easton Carbon power bolt. Boli doporucene na tomto fore, ako dobre za slusnu cenu. Prave dnes som mal v schranke oznamenie ze ich mam na poste. V najblizsich dnoch ich otestujem - porovnam s tymi co uz mam / sipy od kuse.cz za 140 Kc/ a dam tu vediet.
tiez som nejake kusy objednal,som zvedavy na sustrely..hm..Erkos píše:scootr - objednal som si sipy Easton Carbon power bolt. Boli doporucene na tomto fore, ako dobre za slusnu cenu. Prave dnes som mal v schranke oznamenie ze ich mam na poste. V najblizsich dnoch ich otestujem - porovnam s tymi co uz mam / sipy od kuse.cz za 140 Kc/ a dam tu vediet.
Ja som objednal u Pannonijasz, sip tam stal 5,5 EUR, ale objednaval som aj FF, a ten tam maju v dobrej cene. Jasa ma dobre ceny, ale telefonicky mi bolo povedane, ze na Slovensko doporucene neposiela, platba predom ,drahe postovne, proste nezaujem. Najblizsie ich otestujem a dam sem fotky sustrelov.
Rad by som videl aj od vas nejake fotocky, porovnat moznosti sipov, sustrel s QS letkami ap.
Rad by som videl aj od vas nejake fotocky, porovnat moznosti sipov, sustrel s QS letkami ap.