Flobertka Spielberg Brno

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Z@nek
Re: Flobertka Spielberg Brno

Příspěvek od Z@nek » 03 úno 2012 09:48

to tonikburbon: Krutá přestavba - klobouk dolů máš můj obdiv, líbí se mi jak klasika tak i takhle povedené moderní kousky.

Novosád je vychc...j jak díra do sněhu, jednoduše zkouší který blbec se na slovensku chytí, jelikož tady už je propálenej.
A dost hřeší na neschopnost lidí při používání netu, že si nedokážou dle toho obrázku a popisu si najít tu Spielbergovku na stránkách rozumných prodejců. Nehledě na ten požadavek platby předem.

Hele jak může ta Spielberg Brno na slovensku stát jen 160€ ??? Nějaká promo akce ??? :-)

HW100 .177/SIII 10x42MMD
Nejde-li o život, jde o hovno.
krabick

Příspěvek od krabick » 03 úno 2012 12:57

Opravdu pěkná přestavba, taky se připojuju a smekám! :wink:
Jedna kapsa prázdná, druhá vysypaná :)
wo3

Příspěvek od wo3 » 05 úno 2012 02:42

hlinomaz píše:Možná Vás bude přátelé zajímat, za kolik peněz tuto flintičku nabízí mnoha uživatelúm fóra známý p. Zbyněk Novosád na slovenském webu, třeba tady: http://sport.bazos.sk/inzerat/12858108/ ... -CHROM.php
Obdobná situace je vice-versa v čechách, kde se TOZ-17 pravidelně inzeruje kolem 6000Kč, přičemž v SR je v obchodě k dostání za ca. 160 Eur.
Zajímavé kurzy, pravda?
Na toho pána pozor! Má ve zvyku vytáhnout z lidí zálohu 100% předem a potom flobertku nepošle a dělá mrtvýho brouka. Těch podvedených je už celá řada...
Z@nek

Příspěvek od Z@nek » 05 úno 2012 20:23

to WO3: Tohle tu o stránku dřív napsal moderátor BlackPowder, máš tam i výpis jeho podrazů a podaných trestních oznámení ...... tečka - tohle je do úplně jiného fóra 8)

To sa tu na fore uz preberalo viac krat, staci hladat.
Zhrnute skusenosti zakaznikov su tu:
http://czblog.cz/category/nesvary/zbyne ... hovky-com/
HW100 .177/SIII 10x42MMD
Nejde-li o život, jde o hovno.
spielbergbrno

Příspěvek od spielbergbrno » 13 úno 2012 21:17

Dobrý den,
rád bych se připojil k Vaší diskuzi. Jsem zaměstnanec firmy Industrial Service, s.r.o., která pod obchodní značkou Spielberg Brno vyrábí zbraně, o kterých se v této diskuzi jedná. Přečetl jsem si Vaše názory a zkušenosti s naší zbraní a rád bych se vyjádřil k těm nejpalčivějším problémům, o kterých se zde zmiňujete:

a) vytahovač - z důvodů úspory výrobních časů jsme zkoušeli variantu s rovným vytahovačem, u prototypového kusu v tomto provedení jsme nastříleli asi 500 ran a nebyl problém s vyhazováním prázdné nábojnice. Proto jsme tuto variantu nasadili i do výroby. Bylo vyrobeno asi 35 ks s rovným vytahovačem(101F - expedice před Vánoci). Kusy jsme před expedicí samozřejmě zastříleli a problémy nenastaly. Nicméně časem jsem dostal zpětnou vazbu, že toto řešení není úplně spolehlivé. Proto jsme se od začátku roku 2012 vrátili k původnímu motýlkovému vytahovači, který funguje bezvadně. Pokud máte variantu rovného vytahovače, a chtěli byste ji vyměnit, prosím kontaktujte mne na mobilu nebo mailu uvedeném níže, a my Vám provedeme výměnu zdarma v nejkratším možném termínu. Nicméně je to poměrně náročná oprava (nutné rozkolíkvat hlaveň s pouzdrem, upravit drážku v hlavni, atp) a nelze to udělat na počkání

b) objímka hlavně ze zinkové slitiny - zde jsme si také vědomi slabšího místa, které se však projevilo až při sériové výrobě. objímka může opravdu v některých případech prasknout, v této fázi připravujeme výrobu obráběním z oceli (vyrábíme potřebné přípravky pro sériovou výrobu) a od zinkových odlitků opustíme.

Každopádně Vám všem děkuji za postřehy, zkušenosti a připomínky, díky nimž můžeme náš produkt dále zlepšovat.

Pokud budete mít jakékoliv další dotazy nebo návrhy, neváhejte mne kontaktovat buď zde (diskuzi budeme sledovat i nadále) nebo na mobilu 774 667 756 či emailu krikava@industrialservice.cz

S pozdravem,

V. Křikava
Fesoj

Příspěvek od Fesoj » 14 úno 2012 23:30

To je dobrý no .....

Tady se konečně ozval někdo z výroby... Teda měli by jste se stydět !!! Jako lidi co dělají pušky nebo se spíše o to snaží a z "časových" úspor dělají ZMRVENCE který si vklidu testujou na lidech... Fakt dobrý....
Takže jako bych já jelikož restauruju hist.vozy z časových úspor opravil jen a pouze 4válce z 6ti a nebo nechal sežranou půlku karoserie jen abych uspořil čas a nechal si tu mou "úsporu" od zákazníka řádně zaplatit !! Docela hnus a v mém případě pracuji tak abych se nemusel za výrobu stydět nebo ji posléze v záruce opravovat... Když to neumim tak to nedělam !!!
A zde pán by chtěl rady ??? Jako jak vyrobit něco funkčního??? pche.. RADY by se měli platit poněvadž firma co si hraje s pistolkama by měla mít vývoj již DÁVNO zasebou....

Pardon ale jste DOBYTCI ! A lituji lidi co Vám sypou peníze. Bohužel firem co jen těží a neodvedou 100% práci je u nás v ČR mnoho a hloupí lidé si dále nechávají chcát na hlavu a nikdo se to ani nesnaží vydávat za déšť....
Arminius HW-4mm"2,5" ,ALFA 420, ALFA 461, Reck Mod.40 Peacemaker 4mm, TOZ 17-01,Slavia 631, Derringer GG .45, GG Eleanor .45, (Dikar)Ardesa Kentucky 45

a stále s ženou....
Artifex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artifex » 15 úno 2012 00:58

Fesoj: Invektivy si nech stranou nebo dostaneš BAN, můžeme být jedině rádi že se tu ozvou výrobci jako p. Libra a i jiní, to že první kusy měly nedostatky je jasné, je to chyba výrobce ale nadávat si můžete nadávat v SZ nebo osobní komunikaci! Diskuse má být věcná a problémy budeme řešit komunikací, a ne urážkami, to, že má zbraň chyby zde víme všichni a i když je nepěkné pouštět nefukční kousky do světa, své problémy měl na začátku i Great Gun s .45 derringery a i ty dopadly pro uživatele příznivě (chyby v odpalování spodní hlavně, naopak odpalování spodní hlavně současně s vrchní atd.), a nyní se jedná o úspěšnou zbraň.

Každopádně jsem zvědav jak vývoj dopadne, pořádná ocelová dlouhá flobertka se tu v ČR s výjimkou asi jednoho nebo dvou malovýrobců nedělá (p. Dressler tuším už s výrobou dlouhých flobertek přestal? a o flobertkách páně Pejčocha značky Torop už jsem nic pořádného dlouho neslyšel). Takže jakmile se vypustí slitinové kusy na objímce hlavně a tuším ještě lučíku?(myslím že není finančně ani technologicky náročné udělat lučík z milimetrového plechu vyztuženého průhybem, podobně jako třeba na Slaviích 620 a 630, kteréžto řešení při použití černění může být i levnější nežli zinkový odlitek s niklovou či černou povrchovou úpravou), pokud vytahovač bude spolehlivě pracovat, tedy půlměsícová varianta a myslím, že spoustu uživatelů by ocenila i variantu s ohnutou klikou a 11mm drážkami na optiku a poté vše bude fungovat spolehlivě, myslím, že pak zbraň budoucnost má.
Ještě tuším se ke mně dostal někde problém s deformacemi a nebo snad i prasknutím pažby kvůli odfukovým otvorům na redukci tlaku flobert náboje na zákonnou hranici, i to by se dalo vyřešit obyčejnou plechovou krabičkou nebo vhodně tvarovanou půlkulatou vložkou zasazenou pod odfukové otvory do pažby, ta by rozložila tlak na větší plochu a usnadnila čištění, ze dřeva se spaliny špatně dostávají a může se bortit pod tlakem plynu.
Ještě bych se vyjádřil k zkoušení prototypů, 500 ran je u kulové zbraně která má vydržet řádově desítky tisíc výstřelů málo při zkoušení, 5-10 tisíc je minimum na ozkoušení funkcí, změření vůlí a případné další ověření a potom následující úpravy prvků mechanismu a případně pak když se konstrukce osvědčí teprve poskytnout k prodeji a "za běhu" řešit pouze drobnosti, ne celou sérii.
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
pavel 54

Příspěvek od pavel 54 » 15 úno 2012 11:12

A kdo jim flobertku do opravy svěří? Když už finální výrobek vyšel zmršen: Já teda ne! Hlavně, že mají penízky jisté a teď se budou kát...
derringer

Příspěvek od derringer » 15 úno 2012 12:15

lidi, asi neumíte číst

výrobce nabízí bezplatnou opravu a vysvětluje, jak k chybě došlo a jedná na rovinu u s tou slitinovou objímkou

je to malá firma a náklady které jí tímto vzniknou hradí ze svého a je k zákazníkům vstřícná

podívejte se třeba na czub a zbraň, kterou dodali armádě, tam je něco špatně
honda

Příspěvek od honda » 15 úno 2012 12:20

Nechci se nějak zastávat Industrial Service, s.r.o., jen se divím tomu, že když se výrobce takto postaví k odstranění výrobních vad tak mu žehráte. Bylo to vaše svobodné rozhodnutí, že si ten "šmejd" taky koupíte a půjdete s dobou, přece to nikomu nevnucovali a zákazníky neodbyli s tím, že s tím zachází nesprávným způsobem a nesnažili se vykrucovat. Ne že bych si sám hovadinu nikdy nekoupil, stalo se to několikrát, ale nadávat můžu za to jen sobě.
Jo, už mlčím.
Artifex
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artifex » 15 úno 2012 12:28

Tak já nevím, já jsem třeba koupil pár zmršených zbraní od CZUB a prostě jsem je reklamoval do té doby dokud nechodily tak jak jsem si to představoval, dokud je to v záruce tak vychytat všechny problémy a nedodělky pokud má zbraň sloužit dlouhá léta. Neříkám, že je to dobrá filosofie ale když jsou výrobci schopni v současnosti bez výjimky pustit ven něco, za co by se jinde styděli, pak nevidím problém jim to vrátit a prostě do měsíce očekávat buď opravu nebo výměnu za něco funkčního v případě že s něčím nejsem spokojen nebo něco nefunguje tak jak má. To, že si tím výrobce sám na sebe ušil bič že se mu výrobky vrací a musí je stále dokola upravovat, není moje věc, pokud se mi něco líbí, má to potenciál aby to fungovalo a stojím o to, nemám prostě problém jim něco vrátit třeba 3x dokud to neudělají pořádně, je to stojí peníze, mne ne, v rámci životnosti zbraně je ten měsíc, kdy ji nemám doma zanedbatelný čas a jakmile se výrobci něco vrátí po opravě tak jedině může bít hlavou o sloup, protože pokud to prostě nefunguje tak to spravit musí. Jak říkám, stejné problémy měly ze začátku i jiné v současnosti zavedené firmy a je jen na tom, jak se k problému postaví, je jisté, že kát se je o ničem, pokud tedy dělají problémy vytahovače tak když je vymění, pokud někomu rupne slitinový díl tak ho bez dotazů vymění, pokud někomu praskne pažba tak ji vymění, takové vidím řešení které se dá pochopit a je snesitelné.
Když bych měl řešit kvalitu CZUB tak tam výrobky mnohdy dopadají stejně takže beru naopak jako pozitivní krok, že sledují diskuse o svých výrobcích a jsou ochotni přistoupit ke zlepšení z uživatelských zkušeností.
Edit: Koukám že derringer se vyjádřil přesně tak jak to myslím těsně přede mnou.
Glock 43, HK USP, CZ 27, 45, 50, 52, 75B, 44/81, 82, Derringer GG .45+9mm,
SVD 63, AKS74u, Brno mod. 4, Optima B12, M870
Sa vz. 26, 58, 61, UK 59, UZI, CQ-A1
Slavia 631, Slavia 634+Nikko Stirling 6x40AO, Crossman 1377
pavel 54

Příspěvek od pavel 54 » 15 úno 2012 15:57

Co je mě platná třeba 3x po sobě jdoucí reklamace, když poštovné není zdarma a čas strávený balením a posíláním poštou čas tím strávený cestováním na poštu atd ? Jinak to tedy asi nepujde a cena se tím vyšplhá řekněme asi zase o cca 1000Kč. A jsme na 7500 Kč! A to můžu být rád, že je to kategorie D. Jinak bych se ujezdil protože zbraň jiné kategorie zasílání poštou zakazuje zákon!
duffioso

Příspěvek od duffioso » 15 úno 2012 16:32

A co to dat prodejci od ktereho jste to koupili?Ten to musi poslat na zarucni opravu a odpada tim postovne ze strany zakaznika.Prodejce ma snad taky nejake povinosti.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Jabberwocky

Příspěvek od Jabberwocky » 15 úno 2012 17:04

Spielberga nemám, tak jen obecně – tu diskusi jsem tady sledoval a moc se mi nelíbí způsob, jakým pustili tu pušku mezi lidi. V tom má Fesoj pravdu. Přijde mi to typicky česky zimprovisované a odfláknuté. Možná je za tím nezkušenost, nevím, nechci hodnotit. 500 zkušebních ran je málo. Na druhou stranu, pokud by zmetky z prvních sérií vyměňovali skutečně bez ptaní, zdarma a s náhradou poštovného, tak na tom už se dá stavět. Budou-li nové kusy skutečně vychytané, samozřejmě.
BSA Lonestar 4,5 mm + NS Nighteater 6-24x56 AG
Slavia 634 4,5 mm + NS Mountmaster 6x40 AO
www.promonarchii.cz
monikash

Příspěvek od monikash » 15 úno 2012 17:47

Dneska o ní vyšel článek ve Zbraních a nábojích. Budu je mít až zítra, tak se mě neptejte, co o ní píší. 8) Ale lze předpokládat, že jim poslali taky tu původní, co poslali do Střelecké revue, aby nedostali negativní reklamu.
Umarex Smith&Wesson M&P R8,
Zoraki M906
Odpovědět