Jak se ubranit medvedovi?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Zajímalo by mě jak zjistil těch 750J ?? Viděl jsem hodně tabulek a tam to lítalo od 500 až do 900J. Jo kdybych měl tak 5" hlaven tak pak by to mohlo mít ten Max ale kdo ví.Jinak střelba z .357 není rozhodně příjemná,ale dá se ustát.Když jsem ji někomu pučil tak z ní vystřelil 20 ran a to už každýmu brněla pěkně ruka 

Ano, prohnal jsem to přes hradla a energii si spočítal. Pokud jde o brnění ruky, nevím, nejvíc jsem zatím vystřílel naráz 50 ran a fakt jsem necítil žádný rozdíl oproti čezetě v 9 mm Luger. Ona ta gumová pažbička asi udělá dost, nezkoušel jsem dřevěnou, tam by se ty rázy asi přenášely na ruku víc... Nebo v tom bude hrát roli i správný úchop 

Ekonomické hľadisko - hlavne čo sa týka streliva - ma pri obrane proti šelme, ktorá si 9mm Luger nevšíma, absolútne nezaujíma ...Finson píše:KENY: Z ekonomického hlediska není dobrá volba jiná ráže než 9 mm Luger - pokud si sám nepřebíjíš, a pak je to u krátkých zbraní víceméně jedno.
Z mého Smith & Wessona v .357 Mag. lítají střely se 750 J a problém s tím nemám, takže silnější ráže se tolik nebojím...
aaa
Souhlasím.
bman píše:to Richi: taky to nechápu! Nechápu co je to za hrdinství, jak se někdo může cítit jako nevím co, když sedí pěkně na posedu a střílí zvěř. Prostě jelen se de napít k vodě a prásk ho , sem borec ....
Zajímavý bude, až někdo začne lovit tyto tzv.lovce
Uznávám, sklouzl jsem trochu do OT, když jsem začal řešit střelivo samo o sobě. Nicméně dotáhněme tvoje tvrzení pěkně ad finitum - nejvhodnější ráží tedy bude .50 BMG, případně .700 Nitro Express, viď?buchar píše: Ekonomické hľadisko - hlavne čo sa týka streliva - ma pri obrane proti šelme, ktorá si 9mm Luger nevšíma, absolútne nezaujíma ...

FREAK: To bezpochyby
Jinak takhle vypadá střelba ráží .500 Wyoming Express ze 4" hlavně:
http://www.gunblast.com/images/Freedom_ ... /FA500.mpg

Jinak takhle vypadá střelba ráží .500 Wyoming Express ze 4" hlavně:
http://www.gunblast.com/images/Freedom_ ... /FA500.mpg
- Karl Třaskavina
Pokusím se nadhodit praktické téma.
Co si vzít sebou do slovenských hor na obranu před medvědem.
Uvažoval jsem takto:
1) legálně přes hranice převedu asi max perkusní derringer. Ovšem derringer má pro toto použití samé nevýhody – jen dvě rány a ještě slabé, nízká spolehlivost.
2) pepřový sprej – asi bude potřeba nějaké velké baleni.
Co doporučujete vy? Opatrnost je samozřejmě to hlavní.
Uvažoval jsem takto:
1) legálně přes hranice převedu asi max perkusní derringer. Ovšem derringer má pro toto použití samé nevýhody – jen dvě rány a ještě slabé, nízká spolehlivost.
2) pepřový sprej – asi bude potřeba nějaké velké baleni.
-
Nic. Medvědovi patří les, já to respektuju a budu trávit čas v hospodě. On zase respektuje lidský teritorium a do krčmy nepoleze.Karl Třaskavina píše:Pokusím se nadhodit praktické téma.
-
- Odborník na zbraně
- Kontaktovat uživatele:
Omyl! Sice velká rána, ale minimální ranivost - guĺa preletí, škody nenarobíjozsp111 píše:Tak na medveďa vzor 58 a plný zásobník ...

Zkušenost zkušených - na batoh dvě rolničky (zvonečky). Medvěd nijak zvlášť po setkání s lidmi netouží (výjimka. zmlsaní medvědi v parcích USA).
Když je Walther 7,65 dobrý pro J.Bonda, je dobrý i pro mne :D !