Vyb?r?m lep?? v?trovku

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Jabberwocky
Re: Vybírám lepší větrovku

Příspěvek od Jabberwocky » 01 úno 2012 11:27

No, nic těžšího než slávku nechci, to je pro mě fakt tak na hraně. Tzn. s optikou kolem 3,5 kg (ještě si ji pro kontrolu doma zvážím). Leccos by sice mohl vyřešit popruh, ale nechci dráždit svoje záda – tahat během závodu pět kilo, to si koleduju o polízanici s ploténkami. To by nešlo. Nicméně trochu jsem se zmýlil – slávka váží sama o sobě 3 kg, ne 2,1 kg, jak jsem si nějak vsugeroval. Takže se mi do limitu přece jen vejdou i jiné zbraně než FX plasťáky. Škoda jen, že ta hranatá FX pažba mi sedne do ruky jak ulitá, zatímco oblé AA se mi drží všelijak.

BSA Lonestar 4,5 mm + NS Nighteater 6-24x56 AG
Slavia 634 4,5 mm + NS Mountmaster 6x40 AO
www.promonarchii.cz
Blue_L

Příspěvek od Blue_L » 01 úno 2012 13:25

2kg nevazi snad ani slavia 620 :roll: To by musela byt papierova. :D Ked pidis po vahe tak az tak na vyber moc nemas.
Weihrauch HW100S .177 + Discovery VT-Z 4-16x50 FFP
KalibrGun Cricket WST .22 + Hawke Sidewinder 30 Tactical 6.5-20x42
Taipan Veteran std .22 + Element Helix 6-24x50 SFP
Powered by YONG HENG compressor
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 07 úno 2012 16:48

Tomayo píše: 2,9kg je hodne malo ! to na tercovou strelbu (sklopky) moc neni, vyssi vaha je jednoznacne plus nebo jen pro me ? :shock:
(2,9 kg holá zbraň).

Ano, pro většinu lidí může být větší hmotnost pro co nejpřesnější střelbu výhodou (záleží hodně i na vyvážení sestavy a na typu střelby). Mě se po delší době střílení s těžší vzduchovkou chvějí více ruce, což má zcela obrácený efekt na přesnost zásahů. Neřeším střelbu typu, párkrát vystřelím-položím, stolek-židle (BR).
Tomayo píše: porovnaval jsem FX vs AA vs daystate pri trecove strelbe a strelbe na sklopky a FX se vrkla uplne nejvic, clovek je u toho schrbenej, strelba ve stoje bez opory neni temer mozna, kdyz ma clovek zaujmout dobry postoj, v sede to same (je to spis na lov a blbnuti kde ekceluje dalo by se rict .. nez na zavodeni...
Používám BKL300 vysokou montáž pro svoji FX a nemám v žádném případě problém se správným postojem (nebo s postojem, který mé 170 cm vysoké postavě vyhovuje - "puškový postoj").
Moderátor na ústí hlavně dokáže při celkově nízké hmotnosti sestavy a dlouhé hlavni chvění znatelně utlumit!
Záleží na každém z nás, pro jaký účel vzduchovku či větrovku vybíráme, stejně jako při výběru puškohledu. Osobně využívám větrovku nejvíce na plinking (pro zábavu), nemám ambice se zúčastňovat nějakých soutěží, či střílet BR. Z toho jsem částečně při výběru větrovky i puškohledu vycházel.
Pažba mi vyhovuje, podobně jako např. při držení AA S410 a jejich klonů. Lépe se mi držela snad jen Daystate Merlyn.
Grand Prix je samozřejmě držením (přizpůsobením střelcově postavě) jinde, ovšem je jinde i cenou a je navržena pro odlišné použití ve střelbě, stejně jako AA EV2.
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Tomayo

Příspěvek od Tomayo » 07 úno 2012 19:00

kesi nekdy mi to ukazes jak strilis na 30m, ve stoje bez opory s FX :wink: ! Neni to jen o vysce montazi. Na me je ta pazba nizka - tudiz ze stoje mi hlaven miri porad dolu a muzu si strilet tak akorat na spicky nebo do vzdalenosti max 15m jinak ,, na pazbu nedosahnu,, musim ji mit na spickach prstu a to moc stabilni neni, navic jsem u toho shrbenej a to s dobrym uvolnenym postojem nema nic spolecneho !

tlumic na konci hlavne ma na stabilitu uplne minimalni vliv...lepsi je treba bipod, protoze je bliz k tezisti zbrane a taky ma vyssi vahu..............vyvazeni by melo byt na podepirajici ruce a ne hnat vahu na konec laufu

Myslim si, ze ruce se ti chveji uplne z jinych duvodu, nez vahou zbrane ....

Daystate se ti drzela dobre hlavne kvuli tomu, ze ma vysokou pazbu a taky ze je velice dobre vyvazena a ta hmotnost tam pak neni tolik znat a to napomaha ke stabilite....nikoliv morerator! Nebo jedine v pripade, ze je zbran lehka na predek coz FX co mas rozhodne neni. Vcera jsem ji mel v ruce a nebyl to jen muj nazor, ale i majitele :wink:

Jinak proti FX nic,ale on to chce na zavody a trening na ne. A to FX dle meho nazoru neni dobra volba. Asi ne jen dle meho, ale napr. na MS v FT a HFT z toho nikdo nestrilel...duvody jsem popsal vyse......pod 4kg bych rozhodne nesel atd

Ptal se vsech na nazor - ja svuj rekl...co si z toho vezme nebo co si koupi je jeho vec...za moje penize to nebude :)
Daystate Grand Prix - Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MD + Bushnell 3200 10x40
KalibrGun Cricket .22 - Delta Titanium 6-24x42

http://www.youtube.com/watch?v=8-ejyHzz3XE
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 07 úno 2012 20:27

Tvým závěrům rozumím. K lepšímu přilícení hodně pomáhá posuvná gumová botka (+ jsem drobnější postavy):

Obrázek

a za tím, že moderátor mi u T12 pomáhá ke zmenšení chvění, si stojím!! Vyzkoušeno, při zvětšení 16x je to dobře rozpoznatelné.
Jestli to bude mít i pozitivní vliv na přesnost zatím nedokážu říci, těžiště mám nyní drobet posunuto, což mi více vyhovuje. :)

Každopádně se v mém případě jedná o low-end mezi PCP.
Tobbi

Příspěvek od Tobbi » 07 úno 2012 23:43

Tomayo píše:Vcera jsem ji mel v ruce a nebyl to jen muj nazor, ale i majitele :wink:
Já na něm, ale mám delší a silnější hlaveň + prodloužení kartuše, což je ve předu opravdu znát!
Standartní T-12 rozhodně, tak dopředu netáhne...
...střeliva není nikdy dost!!!
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Jabberwocky

Příspěvek od Jabberwocky » 07 úno 2012 23:43

Tak ona se ta FX dají koupit i ve dřevě, pak jsou těžší a asi i stabilnější... Jinak debatu pozorně sleduju (i v ostatních vláknech). Zrovna Daystate GP se mi kupodovu drží blbě - měl jsem dojem, že mám v ruce kus šutru, a to i ergonomicky, nejen vahou... V rukou nemám ani nijak extra sílu, ani výdrž a s těžkou puškou se mi klepou, takže 4 kg holá puška je prostě moc.
www.promonarchii.cz
Tomayo

Příspěvek od Tomayo » 08 úno 2012 00:04

myslel jsem 4kg i s puskohledem

vcera jsem dal na GP BIG nikko + bipod a ted jsem sel s nim na vahu 6,6kg ma ten muj mazlik :) a porad se kamaradime :wink:
Naposledy upravil(a) Tomayo dne 08 úno 2012 00:20, celkem upraveno 1 x.

bimHObim

Příspěvek od bimHObim » 08 úno 2012 00:11

ono pri vyberu lepsi vzduchovky, jsem si ustanovil jinaci pravidla :D . a sice strileni ve stoje bez nozicek a nejake podpory.
co mam z toho, kdyz si vzduchovku polozim do nejakych vankusu a perinek. zamerim target a bum. kdyz zastreluju dalekoheld , zkousim diabolky anebo natacim video - vse ok.

ale ukazuje to opravdu kvalitu strelce? a proto rikam - na stojaka - :D .

bimHObim alias Vinetou :D

zdravim
rene
HW35, HW40, HW45, HW70
HW97 K - Nikko Stirling Gold Crown Airking 4-12x42
HW100T Carbine - Hawke Sidewinder Tactical 8.5-25x42
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 08 úno 2012 10:35

Jabberwocky píše:Tak ona se ta FX dají koupit i ve dřevě, pak jsou těžší a asi i stabilnější...
Jasně: http://www.fxairguns.com/product.asp?id=t12 (ten plast už se dělá jinak, viz. moje foto).
piku

Příspěvek od piku » 08 úno 2012 10:48

od 15 MINUTY...
177
22
25
Jabberwocky

Příspěvek od Jabberwocky » 08 úno 2012 11:01

Ještě se chci zeptat, AAčka kupovaná od JSB nemají antitamper. Jak jsou na tom AAčka kupovaná z Aeronu?
www.promonarchii.cz
Hellboy

Příspěvek od Hellboy » 08 úno 2012 11:02

v JSB nemaji zadny tyhle blbosti a Aeron nevim zalezi zda je kupuji od JSB:-)) nebo odjinud
od ted prosim osloveni kníže pekel :-)
...kdyz jednou pohar pretece....aneb kdyz nemusim tak nechci
...tak to jsem ja ... https://www.youtube.com/watch?v=CZdiGRlRerw
Tomayo

Příspěvek od Tomayo » 08 úno 2012 11:22

jo to jsem videl a taky tu packu co tam hapruje :) a ty soustrely...no co jineho ti da kazdy vyrobce do sveho videa....me se to zatim se zadnou FX nepovedlo, ani s tou tvou...........nejlepsi soustrely jsem mel zatim s daystatema, ale ne ze jednou nastrilim dobry soustrel,ale malo kdy se dostanu nad 7-8mm z deseti ran na 30m z nozicek a zadni podpery....je to trochu nuda :) proto radeji strilim do sklopek z FT a HFT pozic

T72 pred urad vlady by nebyla spatna :D ale ty ceny nafty

jj na tu hlaven co na tom ma Tobbi jsem zapomel no :oops:
Synthetic 2,2 kg
Walnut ME 2,7 kg...........to je proste malo.....na blbnuti dejme tomu, na FT a HFT malo...i na tercovou strelbu ze stoje,sedu nebo kleku bez opory ...zkus a uvidis

zrovna jedu zastrilet nikko....ale stavim se pred tim na obed, at se mi neklepou rucicky ze to ma o par gramu vic :roll:
Hellboy píše:2kesi
tim uz by tu sklopku trefit mohl ne?? a vahu to ma taky tak to bude drzet :-)))
se ani nehne :lol:

kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 08 úno 2012 11:54

Tomayo píše: Synthetic 2,2 kg
Walnut ME 2,7 kg...........to je proste malo.....na blbnuti dejme tomu, na FT a HFT malo...i na tercovou strelbu ze stoje,sedu nebo kleku bez opory ...zkus a uvidis
Aha, tak to jsou potom např. AA S400/410 Carbine 2.48 kg*, Classic 2,72 kg* a všechny ty variace na téma Superlight dobré jen na blbnutí, že?
(S200 2,65 kg*, TDR 2,6 kg*).
Ale vlastně proč ne, já to mám taky jen na blbnutí (pro zábavu).

Moje T12 má hmotnost +- stejnou, jako Cutlas. 2,2 kg má T12 Synthetic možná s menším tlakovým zásobníkem, se 180cc zásobníkem má 2,4 kg.

Začíná mi to připomínat debaty o délce hlavně nebo výběru ráže. Samozřejmě nijak nepopírám fakt, že závodní větrovky mají poměrně vysokou hmotnost, která v kombinaci se střeleckým oblečením a rukavicemi poskytuje střelci nejlepší stabilitu. Na druhou stranu do lesa se to moc nehodí. :)

*info ze stránek Air Arms: http://www.air-arms.co.uk/HOME.html
Odpovědět