Vyb?r?m lep?? v?trovku
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- Jabberwocky
No, nic těžšího než slávku nechci, to je pro mě fakt tak na hraně. Tzn. s optikou kolem 3,5 kg (ještě si ji pro kontrolu doma zvážím). Leccos by sice mohl vyřešit popruh, ale nechci dráždit svoje záda – tahat během závodu pět kilo, to si koleduju o polízanici s ploténkami. To by nešlo. Nicméně trochu jsem se zmýlil – slávka váží sama o sobě 3 kg, ne 2,1 kg, jak jsem si nějak vsugeroval. Takže se mi do limitu přece jen vejdou i jiné zbraně než FX plasťáky. Škoda jen, že ta hranatá FX pažba mi sedne do ruky jak ulitá, zatímco oblé AA se mi drží všelijak.
BSA Lonestar 4,5 mm + NS Nighteater 6-24x56 AG
Slavia 634 4,5 mm + NS Mountmaster 6x40 AO
www.promonarchii.cz
www.promonarchii.cz
Re: Vybírám lepší větrovku
2kg nevazi snad ani slavia 620
To by musela byt papierova.
Ked pidis po vahe tak az tak na vyber moc nemas.

Weihrauch HW100S .177 + Discovery VT-Z 4-16x50 FFP
KalibrGun Cricket WST .22 + Hawke Sidewinder 30 Tactical 6.5-20x42
Taipan Veteran std .22 + Element Helix 6-24x50 SFP
Powered by YONG HENG compressor
KalibrGun Cricket WST .22 + Hawke Sidewinder 30 Tactical 6.5-20x42
Taipan Veteran std .22 + Element Helix 6-24x50 SFP
Powered by YONG HENG compressor
(2,9 kg holá zbraň).Tomayo píše: 2,9kg je hodne malo ! to na tercovou strelbu (sklopky) moc neni, vyssi vaha je jednoznacne plus nebo jen pro me ?![]()
Ano, pro většinu lidí může být větší hmotnost pro co nejpřesnější střelbu výhodou (záleží hodně i na vyvážení sestavy a na typu střelby). Mě se po delší době střílení s těžší vzduchovkou chvějí více ruce, což má zcela obrácený efekt na přesnost zásahů. Neřeším střelbu typu, párkrát vystřelím-položím, stolek-židle (BR).
Používám BKL300 vysokou montáž pro svoji FX a nemám v žádném případě problém se správným postojem (nebo s postojem, který mé 170 cm vysoké postavě vyhovuje - "puškový postoj").Tomayo píše: porovnaval jsem FX vs AA vs daystate pri trecove strelbe a strelbe na sklopky a FX se vrkla uplne nejvic, clovek je u toho schrbenej, strelba ve stoje bez opory neni temer mozna, kdyz ma clovek zaujmout dobry postoj, v sede to same (je to spis na lov a blbnuti kde ekceluje dalo by se rict .. nez na zavodeni...
Moderátor na ústí hlavně dokáže při celkově nízké hmotnosti sestavy a dlouhé hlavni chvění znatelně utlumit!
Záleží na každém z nás, pro jaký účel vzduchovku či větrovku vybíráme, stejně jako při výběru puškohledu. Osobně využívám větrovku nejvíce na plinking (pro zábavu), nemám ambice se zúčastňovat nějakých soutěží, či střílet BR. Z toho jsem částečně při výběru větrovky i puškohledu vycházel.
Pažba mi vyhovuje, podobně jako např. při držení AA S410 a jejich klonů. Lépe se mi držela snad jen Daystate Merlyn.
Grand Prix je samozřejmě držením (přizpůsobením střelcově postavě) jinde, ovšem je jinde i cenou a je navržena pro odlišné použití ve střelbě, stejně jako AA EV2.
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
kesi nekdy mi to ukazes jak strilis na 30m, ve stoje bez opory s FX
! Neni to jen o vysce montazi. Na me je ta pazba nizka - tudiz ze stoje mi hlaven miri porad dolu a muzu si strilet tak akorat na spicky nebo do vzdalenosti max 15m jinak ,, na pazbu nedosahnu,, musim ji mit na spickach prstu a to moc stabilni neni, navic jsem u toho shrbenej a to s dobrym uvolnenym postojem nema nic spolecneho !
tlumic na konci hlavne ma na stabilitu uplne minimalni vliv...lepsi je treba bipod, protoze je bliz k tezisti zbrane a taky ma vyssi vahu..............vyvazeni by melo byt na podepirajici ruce a ne hnat vahu na konec laufu
Myslim si, ze ruce se ti chveji uplne z jinych duvodu, nez vahou zbrane ....
Daystate se ti drzela dobre hlavne kvuli tomu, ze ma vysokou pazbu a taky ze je velice dobre vyvazena a ta hmotnost tam pak neni tolik znat a to napomaha ke stabilite....nikoliv morerator! Nebo jedine v pripade, ze je zbran lehka na predek coz FX co mas rozhodne neni. Vcera jsem ji mel v ruce a nebyl to jen muj nazor, ale i majitele
Jinak proti FX nic,ale on to chce na zavody a trening na ne. A to FX dle meho nazoru neni dobra volba. Asi ne jen dle meho, ale napr. na MS v FT a HFT z toho nikdo nestrilel...duvody jsem popsal vyse......pod 4kg bych rozhodne nesel atd
Ptal se vsech na nazor - ja svuj rekl...co si z toho vezme nebo co si koupi je jeho vec...za moje penize to nebude

tlumic na konci hlavne ma na stabilitu uplne minimalni vliv...lepsi je treba bipod, protoze je bliz k tezisti zbrane a taky ma vyssi vahu..............vyvazeni by melo byt na podepirajici ruce a ne hnat vahu na konec laufu
Myslim si, ze ruce se ti chveji uplne z jinych duvodu, nez vahou zbrane ....
Daystate se ti drzela dobre hlavne kvuli tomu, ze ma vysokou pazbu a taky ze je velice dobre vyvazena a ta hmotnost tam pak neni tolik znat a to napomaha ke stabilite....nikoliv morerator! Nebo jedine v pripade, ze je zbran lehka na predek coz FX co mas rozhodne neni. Vcera jsem ji mel v ruce a nebyl to jen muj nazor, ale i majitele

Jinak proti FX nic,ale on to chce na zavody a trening na ne. A to FX dle meho nazoru neni dobra volba. Asi ne jen dle meho, ale napr. na MS v FT a HFT z toho nikdo nestrilel...duvody jsem popsal vyse......pod 4kg bych rozhodne nesel atd
Ptal se vsech na nazor - ja svuj rekl...co si z toho vezme nebo co si koupi je jeho vec...za moje penize to nebude

Daystate Grand Prix - Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MD + Bushnell 3200 10x40
KalibrGun Cricket .22 - Delta Titanium 6-24x42
http://www.youtube.com/watch?v=8-ejyHzz3XE
Tvým závěrům rozumím. K lepšímu přilícení hodně pomáhá posuvná gumová botka (+ jsem drobnější postavy):

a za tím, že moderátor mi u T12 pomáhá ke zmenšení chvění, si stojím!! Vyzkoušeno, při zvětšení 16x je to dobře rozpoznatelné.
Jestli to bude mít i pozitivní vliv na přesnost zatím nedokážu říci, těžiště mám nyní drobet posunuto, což mi více vyhovuje.
Každopádně se v mém případě jedná o low-end mezi PCP.

a za tím, že moderátor mi u T12 pomáhá ke zmenšení chvění, si stojím!! Vyzkoušeno, při zvětšení 16x je to dobře rozpoznatelné.
Jestli to bude mít i pozitivní vliv na přesnost zatím nedokážu říci, těžiště mám nyní drobet posunuto, což mi více vyhovuje.

Každopádně se v mém případě jedná o low-end mezi PCP.
Já na něm, ale mám delší a silnější hlaveň + prodloužení kartuše, což je ve předu opravdu znát!Tomayo píše:Vcera jsem ji mel v ruce a nebyl to jen muj nazor, ale i majitele
Standartní T-12 rozhodně, tak dopředu netáhne...
...střeliva není nikdy dost!!!
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
- Jabberwocky
Tak ona se ta FX dají koupit i ve dřevě, pak jsou těžší a asi i stabilnější... Jinak debatu pozorně sleduju (i v ostatních vláknech). Zrovna Daystate GP se mi kupodovu drží blbě - měl jsem dojem, že mám v ruce kus šutru, a to i ergonomicky, nejen vahou... V rukou nemám ani nijak extra sílu, ani výdrž a s těžkou puškou se mi klepou, takže 4 kg holá puška je prostě moc.
www.promonarchii.cz
www.promonarchii.cz
myslel jsem 4kg i s puskohledem
vcera jsem dal na GP BIG nikko + bipod a ted jsem sel s nim na vahu 6,6kg ma ten muj mazlik
a porad se kamaradime 
vcera jsem dal na GP BIG nikko + bipod a ted jsem sel s nim na vahu 6,6kg ma ten muj mazlik

Naposledy upravil(a) Tomayo dne 08 úno 2012 00:20, celkem upraveno 1 x.
ono pri vyberu lepsi vzduchovky, jsem si ustanovil jinaci pravidla
. a sice strileni ve stoje bez nozicek a nejake podpory.
co mam z toho, kdyz si vzduchovku polozim do nejakych vankusu a perinek. zamerim target a bum. kdyz zastreluju dalekoheld , zkousim diabolky anebo natacim video - vse ok.
ale ukazuje to opravdu kvalitu strelce? a proto rikam - na stojaka -
.
bimHObim alias Vinetou
zdravim
rene

co mam z toho, kdyz si vzduchovku polozim do nejakych vankusu a perinek. zamerim target a bum. kdyz zastreluju dalekoheld , zkousim diabolky anebo natacim video - vse ok.
ale ukazuje to opravdu kvalitu strelce? a proto rikam - na stojaka -

bimHObim alias Vinetou

zdravim
rene
HW35, HW40, HW45, HW70
HW97 K - Nikko Stirling Gold Crown Airking 4-12x42
HW100T Carbine - Hawke Sidewinder Tactical 8.5-25x42
HW97 K - Nikko Stirling Gold Crown Airking 4-12x42
HW100T Carbine - Hawke Sidewinder Tactical 8.5-25x42
Jasně: http://www.fxairguns.com/product.asp?id=t12 (ten plast už se dělá jinak, viz. moje foto).Jabberwocky píše:Tak ona se ta FX dají koupit i ve dřevě, pak jsou těžší a asi i stabilnější...
- Jabberwocky
Ještě se chci zeptat, AAčka kupovaná od JSB nemají antitamper. Jak jsou na tom AAčka kupovaná z Aeronu?
www.promonarchii.cz
www.promonarchii.cz
v JSB nemaji zadny tyhle blbosti a Aeron nevim zalezi zda je kupuji od JSB:-)) nebo odjinud
od ted prosim osloveni kníže pekel :-)
...kdyz jednou pohar pretece....aneb kdyz nemusim tak nechci
...tak to jsem ja ... https://www.youtube.com/watch?v=CZdiGRlRerw
...kdyz jednou pohar pretece....aneb kdyz nemusim tak nechci
...tak to jsem ja ... https://www.youtube.com/watch?v=CZdiGRlRerw
jo to jsem videl a taky tu packu co tam hapruje
a ty soustrely...no co jineho ti da kazdy vyrobce do sveho videa....me se to zatim se zadnou FX nepovedlo, ani s tou tvou...........nejlepsi soustrely jsem mel zatim s daystatema, ale ne ze jednou nastrilim dobry soustrel,ale malo kdy se dostanu nad 7-8mm z deseti ran na 30m z nozicek a zadni podpery....je to trochu nuda
proto radeji strilim do sklopek z FT a HFT pozic
T72 pred urad vlady by nebyla spatna
ale ty ceny nafty
jj na tu hlaven co na tom ma Tobbi jsem zapomel no
Synthetic 2,2 kg
Walnut ME 2,7 kg...........to je proste malo.....na blbnuti dejme tomu, na FT a HFT malo...i na tercovou strelbu ze stoje,sedu nebo kleku bez opory ...zkus a uvidis
zrovna jedu zastrilet nikko....ale stavim se pred tim na obed, at se mi neklepou rucicky ze to ma o par gramu vic

T72 pred urad vlady by nebyla spatna

jj na tu hlaven co na tom ma Tobbi jsem zapomel no

Synthetic 2,2 kg
Walnut ME 2,7 kg...........to je proste malo.....na blbnuti dejme tomu, na FT a HFT malo...i na tercovou strelbu ze stoje,sedu nebo kleku bez opory ...zkus a uvidis
zrovna jedu zastrilet nikko....ale stavim se pred tim na obed, at se mi neklepou rucicky ze to ma o par gramu vic

se ani nehneHellboy píše:2kesi
tim uz by tu sklopku trefit mohl ne?? a vahu to ma taky tak to bude drzet))

Aha, tak to jsou potom např. AA S400/410 Carbine 2.48 kg*, Classic 2,72 kg* a všechny ty variace na téma Superlight dobré jen na blbnutí, že?Tomayo píše: Synthetic 2,2 kg
(S200 2,65 kg*, TDR 2,6 kg*).
Ale vlastně proč ne, já to mám taky jen na blbnutí (pro zábavu).
Moje T12 má hmotnost +- stejnou, jako Cutlas. 2,2 kg má T12 Synthetic možná s menším tlakovým zásobníkem, se 180cc zásobníkem má 2,4 kg.
Začíná mi to připomínat debaty o délce hlavně nebo výběru ráže. Samozřejmě nijak nepopírám fakt, že závodní větrovky mají poměrně vysokou hmotnost, která v kombinaci se střeleckým oblečením a rukavicemi poskytuje střelci nejlepší stabilitu. Na druhou stranu do lesa se to moc nehodí.

*info ze stránek Air Arms: http://www.air-arms.co.uk/HOME.html