Tak jsem zpět.
Fotky jsou na rajčeti zagrafy konzistence..
Jenom vysvětlení k fotkám nástřelu:
Předem se omlouvám, dost jsem spěchal, tak je něco naškrábané na terčích..
A- První tři obrázky "...Terč č. bez zásoníku". Jan napovídá název, jse to typické nástřely zpolohy na úvodních fotografiích.
Všimněte si naškrábaných popisů propiskou. Je z nich zpravidla poznat tlak, kdy jsem překlikával a kdy se to začalo stěhovat ze strany na stranu. Ty zásahy jsou opravdu ostuda a to je v 22J !
B- Další tři orázky jsou bez zásobníku - nabíjení pinzetou. Už na první pohled je vidět, že došlo ke zlepšení.
C - To zajímavé nastává zhruba v polovině druhého terče (bez zásobníku), kdy poklesl tlak na 150Barů a projevil se propad.
Tak jsem jen pokusně přeladil na 40J a ejhle - začíná to druhou řadou od spodku.
Zvýšní výkonu se projevilo (mimo výšky nástřelu - což je samozřejmé) i stranoě a jak je vidět, tak hodně.
Obě dvě řady jsem mířil na střed, a všechny zásahy jsou vlevo dole, přibližně na stejném místě.
(Těch děr navíc si není potřeba všímat, jenom jsem rováděl kontrolu výstřelem při překlikávání.)
Terč č. 3 bez zásobníku - Prováděl jsem doklikání (jedna půl řady) a pak to šlo až do konce střánky tak, jak by jsem si to představoval.
Jsou tam ještě nepřesnosti, ale to je už jenom mojí vinou - k tomu se klidně přiznám.
Tak nějak jsem si představoval, že to bude střílet v 16J a se zásobníčkem..
Na posledním terčíku vpravo, je už vidět pokles vlivem poklesu tlaku.
Ta větší díra, co je v něm, jsou tři rány.
No a to je asi tak vše..
Když to shrnu, tak:
-Výkon v základu jenom 13,4J
-O konzistenci se moc mluvit nedá.
-Je to žrout vzduchu, v 13 i 22J se dá střílet v rozmezí tlaků 220-140barů.
-Trefit neco při těchto výkonech 13J a 22J, je spíše vyjímka, než pravidlo.
-Zásobník pravděpodobně deformuje diabolky při zasouvání do hlavně.
-Změna úsťové rychlosti se projevuje také stranově.
Teprve při 40J a více, bez používání zásobníku (s ručním podávánim diabolek), střílí tato PCP tak, jak by měla.
A to jsem nedělal konzistenci při této energii.
Výsledek:
Buď mám smůlu na konkrétní výrobek, nebo je to normální, což by u PCP za skoro 26 tisíc, byly vyhozené peníze.
Ač strašně nerad, nechci kolegovi působit zbytečné problémy, jdu zítra FX-ko vrátit.
Co bude dál, to zatím nevím, ale Royale už nechci a už vůbec ne v této ráži.
Navíc mi začína být jasné, proč jsou na You Tube všechna videa (drtivá většina) na kterých je Royale, pouze s velkým výkonem.