FX 400 ROYALE
Moderátoři: Moderátoři, GunShop.cz
Re: FX 400 ROYALE
A už jsi zjistil co máš za hlaven..
Jestli LW nebo ST??
By mě zajímalo jestli je dávaj už všude,nebo do vybranejch pušek,nebo jsem vyhrál v tombole
Jestli LW nebo ST??
By mě zajímalo jestli je dávaj už všude,nebo do vybranejch pušek,nebo jsem vyhrál v tombole
177
22
25
22
25
Prej uz to cpou vsude, pac je to aji levnejsi na vyrobu.
Spis zalezi jestli koupil ulezenou skladovku nebo uz novou serii
Spis zalezi jestli koupil ulezenou skladovku nebo uz novou serii
Zdravím Piku, tak jsem na to čučel baterkou a mám pocit že tam nějaký drážkování je.Asi to bude Lothar Walther . Až bude hlaveň dole tak tam půjde vidět líp, no zatím do to nehrabu. No a na tom UK fóru je i porovnání Royalu s HV 100 a Daystate. http://www.fxoc.info/viewtopic.php?f=20&t=1101
Ahoj..
Na žádost jsem přesouvám, co jsem včera napsal jako odpověď na dotaz v jiném vlákně.
.......No já bych řekl, že ůvody jsou náslefující:
1-Ten můj optisan, je asi o dost větší. Hlaveň FX je dlouhá 50cm a ta optika je bude mít taky - srovnej si to podle mých fotek a uvidíš.
2-Má dlouhou okulárovou část
3-pažba FX Royale bude asi kratší a já taky nejsem žádnej mrňous.
Kdyby optika byla ještě o 1-2cm víc vpředu, tak by to (pro mě) ještě lepší.
Takhle mám "žgraňu" na samém kraji lícnice - od zadu (od botky).
Jaké to FX-ko je,zatím pořádně nemůžu říct, kupoval jsem ho včera.
Původně jsem chtěl ořech v .177, ale v Aeronu žádný ořech neměli a už vůbec nevozí ráže .177.
Respektive HODNĚ málo, spíše vyjímečně na objednávku, protože v .177 údajně nikdo nechce, všichni se prý honí po výkonu.
Zatím můžu říci jenom následující:
-I když je to plast, nevydá špatně a i plast má svoje - na fotkách to tak není vidět. (ale ořech je ořech že..)
-Je lehký a velice dobře se drží.
-Připadá mi, že vysoká montáž je pro to FX akorád, u nižších montáží by asi byl problém s "přihubením"
-Dílenské zpracování je perfektní, vše sedí, je čisté, bez otřepů.
-Systém napínání jde velice plynule, lehce - "čistě", nikde nic nedrhne, ale ani nehrká (žádné zbytečné vůle).
-Zasouvací trn je v ose hlavně a přesně do ní sedne. Zpracování trnu u HW, je oproti zpracování trnu u FX jenom chudým příbuzným.
I když na vlastní střelbu o vliv mít nebude, ale potěší to, už jenom pro tu jistotu, že diabolka bude tlačna v ose hlavně.
-Spoušť je lehká, s dobře nastaveným a "čitelným" krokem. Dokonce mi připadá, že je o fous lepší, než se mi podařilo nastavit na HW.
Opravdu je spoušť velice dobrá a to jsem do ní nešahal a asi nešáhnu, mě sedí perfektně.
-Pojistka spouštění jde velice lehce, oproti HW takřka "na fouknutí" a funguje bezchybně.
-Pažba je ke zbrani připevněna jedním šroubem, odmontovat ho je dílem okamžiku a hned je přístupná "zátka" předpínání pružiny úderníku. Protože nemám verzi z regulátorem, je předpínání pružiny úderníku jediná možnost, jak seřídit výkon FX-ka. Uvidím, jakou to bude mít konzistenci bez regulátoru.
To moje FX-ko je verze s přepínačm výkonu (kolečko na fotkách), který pokud není blokovaný (týká se FX-ka, prodávaného vzhledem výkonu pouze na "zbroják"), umožňuje přepínat výkon ve třech krocích 16 - 24 - 48J.
Osazení regulátorem údajně omezí výkon pouze na 24J.
-Hlavěň by měla být Smooth Twist, zatím jsem to nekontroloval.
No a to je asi tak vše, co zatím můžu říci.
Střílet budu až v So-Ne, pak budu vědět víc..
Na žádost jsem přesouvám, co jsem včera napsal jako odpověď na dotaz v jiném vlákně.
.......No já bych řekl, že ůvody jsou náslefující:
1-Ten můj optisan, je asi o dost větší. Hlaveň FX je dlouhá 50cm a ta optika je bude mít taky - srovnej si to podle mých fotek a uvidíš.
2-Má dlouhou okulárovou část
3-pažba FX Royale bude asi kratší a já taky nejsem žádnej mrňous.
Kdyby optika byla ještě o 1-2cm víc vpředu, tak by to (pro mě) ještě lepší.
Takhle mám "žgraňu" na samém kraji lícnice - od zadu (od botky).
Jaké to FX-ko je,zatím pořádně nemůžu říct, kupoval jsem ho včera.
Původně jsem chtěl ořech v .177, ale v Aeronu žádný ořech neměli a už vůbec nevozí ráže .177.
Respektive HODNĚ málo, spíše vyjímečně na objednávku, protože v .177 údajně nikdo nechce, všichni se prý honí po výkonu.
Zatím můžu říci jenom následující:
-I když je to plast, nevydá špatně a i plast má svoje - na fotkách to tak není vidět. (ale ořech je ořech že..)
-Je lehký a velice dobře se drží.
-Připadá mi, že vysoká montáž je pro to FX akorád, u nižších montáží by asi byl problém s "přihubením"
-Dílenské zpracování je perfektní, vše sedí, je čisté, bez otřepů.
-Systém napínání jde velice plynule, lehce - "čistě", nikde nic nedrhne, ale ani nehrká (žádné zbytečné vůle).
-Zasouvací trn je v ose hlavně a přesně do ní sedne. Zpracování trnu u HW, je oproti zpracování trnu u FX jenom chudým příbuzným.
I když na vlastní střelbu o vliv mít nebude, ale potěší to, už jenom pro tu jistotu, že diabolka bude tlačna v ose hlavně.
-Spoušť je lehká, s dobře nastaveným a "čitelným" krokem. Dokonce mi připadá, že je o fous lepší, než se mi podařilo nastavit na HW.
Opravdu je spoušť velice dobrá a to jsem do ní nešahal a asi nešáhnu, mě sedí perfektně.
-Pojistka spouštění jde velice lehce, oproti HW takřka "na fouknutí" a funguje bezchybně.
-Pažba je ke zbrani připevněna jedním šroubem, odmontovat ho je dílem okamžiku a hned je přístupná "zátka" předpínání pružiny úderníku. Protože nemám verzi z regulátorem, je předpínání pružiny úderníku jediná možnost, jak seřídit výkon FX-ka. Uvidím, jakou to bude mít konzistenci bez regulátoru.
To moje FX-ko je verze s přepínačm výkonu (kolečko na fotkách), který pokud není blokovaný (týká se FX-ka, prodávaného vzhledem výkonu pouze na "zbroják"), umožňuje přepínat výkon ve třech krocích 16 - 24 - 48J.
Osazení regulátorem údajně omezí výkon pouze na 24J.
-Hlavěň by měla být Smooth Twist, zatím jsem to nekontroloval.
No a to je asi tak vše, co zatím můžu říci.
Střílet budu až v So-Ne, pak budu vědět víc..
Léčíme nákazu - "Pěkně KULKOU po KULCE".....
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/
Dobrý
Pak ještě nějakej nástřel až bude a a a a...
Já o ní pořád uvažuju,dokonce sem se dvakrát přistihnul že mám vypsanou objednávku ale zatím neklik na DOKONČIT-ODESLAT
Zase jestli to bude střílet jako Cutlas,což by mělo tak ......
Pak ještě nějakej nástřel až bude a a a a...
Já o ní pořád uvažuju,dokonce sem se dvakrát přistihnul že mám vypsanou objednávku ale zatím neklik na DOKONČIT-ODESLAT
Zase jestli to bude střílet jako Cutlas,což by mělo tak ......
177
22
25
22
25
V orechuuuuuuuuuu je to paraaada Dal by som si povedat, keby som nato mal...alebo Edguna??
Weihrauch HW100S .177 + Discovery VT-Z 4-16x50 FFP
KalibrGun Cricket WST .22 + Hawke Sidewinder 30 Tactical 6.5-20x42
Taipan Veteran std .22 + Element Helix 6-24x50 SFP
Powered by YONG HENG compressor
KalibrGun Cricket WST .22 + Hawke Sidewinder 30 Tactical 6.5-20x42
Taipan Veteran std .22 + Element Helix 6-24x50 SFP
Powered by YONG HENG compressor
Edguna ..... to je tem pravy MORDOR
Daystate Grand Prix - Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MD + Bushnell 3200 10x40
KalibrGun Cricket .22 - Delta Titanium 6-24x42
http://www.youtube.com/watch?v=8-ejyHzz3XE
KalibrGun Cricket .22 - Delta Titanium 6-24x42
http://www.youtube.com/watch?v=8-ejyHzz3XE
V mrazech to bude určitě mordor, hlavně na hubě http://www.alexxxus.cz/sites/default/fi ... 06_web.jpg
CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
]
Takže u mě jedině FX
ED mánie je mimo mě...
A v BR pažbě vypadá nádherně
I mordor muší bej přesnej
Takže u mě jedině FX
ED mánie je mimo mě...
A v BR pažbě vypadá nádherně
177
22
25
22
25
No, já osobně zatím nevím..
V každém případě mám buď nehoráznou smůlu, nebo jsem oslepl a rozklepaly se mi ruce.
Dnes jsem se celý den pokoušel (bezúspěšně) nastřelit moje nové FX Royale 400 v řáži 5,5mm.
V úvodu chci říct, že na všem, co jsem napsal o zpracování Royale, trvám a můj názor se nemění.
Na druhou stranu, důlžité je, jak to střílí a teď se dostávám k té své smůle.
Zjednodušeně řečeno, trefit s tím korunu na 29m, je spíše náhoda, než pravidlo a já zatím nevím proč..
Střílel jsem diabolkami Exact Jumbo Express 5,52 (0,930g), puška v předu harrisky a vzadu bag, aby jsem co nejvíce vyloučil chybu střelce.
Ale popořadě:
1-Pažba je pro moji 182cm vysokou potavu krátká a o to dost.
2-FX-ko je nastaveno na cca 13,4J a víc se z toho vytáhnout nedá - pružina úderníku už je utažená nadoraz.
To znamená, že průměrná Vú je kolem 170 m/s s dibolkami o hmotnosti 0,930g.
Ve zkutečnsti měla Vú stoupající tendenci a kolísala v rozmezí až 5m/s.
Honil jsem to po terči, jako "nadmutou kozu" a byl jsem rád, když mi to nevyletělo zkruhu o rozměru "online terče".
(rozměry terčíků na které střílím, jsou stejné-včetně mezikruží, jako zde ukazuje "piku", akorád jsou jinak kreslené čáry a doplněny čísla)
2-3 rány na jednu stranu, pak to samé nahoru, nebo dolu a pak zase jinam.
Vystřílel jsem 500ks diabolek (0,930g) a jestli jsem trefil střed terče 6x, tak je to moc a o nějakm soustřelu se už vůbec nedalo mluvit..
Jako by se při téhle malé enrgii projevila každá změna Vú - i ta nejmenší, velku změnou nástřelu - minomet hadra !
Bohužel mi to i hodně rozhazovalo do tran, tak tato teorie padá - aspoň částečně určitě.
Pak mi došly diabolky (0,930g)
Přeladil jsem na 24J (jak zde nebudu uvádět), tedy 24J by to bylo, kdyby bylo možné v dosáhnout základu 16J.
Takhle jsem dosáhl jen kolem 22,2J a začal střílet novou krabičku JSB 1,03g.
No nebudu to rozepisovat - výsledek v terči stejný - co rána, to někam jinam !!
Pak jsem musel končíït a jít domů, tak jsem jenom narychlo vytáhl HW a parkrát pro konrolu vystřelil, jestli jsem nezapoměl střílet.
I když to nebylo nejlepší, bylo to doopravdy narychlo a byl jsem vzteklej jak ..... , tak to aspoň trochu ušlo.
(viz. poslední obrázek alba na rajčeti.)
O takovém nýstřelu jako s HW, se mi u FX-ka ani nezdá..
Hodnoty a grafy jsou zde - viz.
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/FX_Roya ... af_-_1.jpg
Schválně jsem tam nedal terč s nástřelem FX-ka, protože s takovými výsledky nástřelu bych si ani nevytřel pr..l, natož je ukazoval.
Zítra ještě vyzkouším přehodit optiku z HW a jestli se to nezlepší, tak puška poputuje zpátky k prodejci.
Možná je chyba u mě, možná v optice, možná v pušce,to zatím nevím.
Ale už jenom to že nejde na 16J, ale v základu jenom na 13J z ní dělá minomet.
Ať tak, nebo jinak, zlatá ,177 - ráži 0,22 nechci ani vidět !!
V každém případě mám buď nehoráznou smůlu, nebo jsem oslepl a rozklepaly se mi ruce.
Dnes jsem se celý den pokoušel (bezúspěšně) nastřelit moje nové FX Royale 400 v řáži 5,5mm.
V úvodu chci říct, že na všem, co jsem napsal o zpracování Royale, trvám a můj názor se nemění.
Na druhou stranu, důlžité je, jak to střílí a teď se dostávám k té své smůle.
Zjednodušeně řečeno, trefit s tím korunu na 29m, je spíše náhoda, než pravidlo a já zatím nevím proč..
Střílel jsem diabolkami Exact Jumbo Express 5,52 (0,930g), puška v předu harrisky a vzadu bag, aby jsem co nejvíce vyloučil chybu střelce.
Ale popořadě:
1-Pažba je pro moji 182cm vysokou potavu krátká a o to dost.
2-FX-ko je nastaveno na cca 13,4J a víc se z toho vytáhnout nedá - pružina úderníku už je utažená nadoraz.
To znamená, že průměrná Vú je kolem 170 m/s s dibolkami o hmotnosti 0,930g.
Ve zkutečnsti měla Vú stoupající tendenci a kolísala v rozmezí až 5m/s.
Honil jsem to po terči, jako "nadmutou kozu" a byl jsem rád, když mi to nevyletělo zkruhu o rozměru "online terče".
(rozměry terčíků na které střílím, jsou stejné-včetně mezikruží, jako zde ukazuje "piku", akorád jsou jinak kreslené čáry a doplněny čísla)
2-3 rány na jednu stranu, pak to samé nahoru, nebo dolu a pak zase jinam.
Vystřílel jsem 500ks diabolek (0,930g) a jestli jsem trefil střed terče 6x, tak je to moc a o nějakm soustřelu se už vůbec nedalo mluvit..
Jako by se při téhle malé enrgii projevila každá změna Vú - i ta nejmenší, velku změnou nástřelu - minomet hadra !
Bohužel mi to i hodně rozhazovalo do tran, tak tato teorie padá - aspoň částečně určitě.
Pak mi došly diabolky (0,930g)
Přeladil jsem na 24J (jak zde nebudu uvádět), tedy 24J by to bylo, kdyby bylo možné v dosáhnout základu 16J.
Takhle jsem dosáhl jen kolem 22,2J a začal střílet novou krabičku JSB 1,03g.
No nebudu to rozepisovat - výsledek v terči stejný - co rána, to někam jinam !!
Pak jsem musel končíït a jít domů, tak jsem jenom narychlo vytáhl HW a parkrát pro konrolu vystřelil, jestli jsem nezapoměl střílet.
I když to nebylo nejlepší, bylo to doopravdy narychlo a byl jsem vzteklej jak ..... , tak to aspoň trochu ušlo.
(viz. poslední obrázek alba na rajčeti.)
O takovém nýstřelu jako s HW, se mi u FX-ka ani nezdá..
Hodnoty a grafy jsou zde - viz.
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/FX_Roya ... af_-_1.jpg
Schválně jsem tam nedal terč s nástřelem FX-ka, protože s takovými výsledky nástřelu bych si ani nevytřel pr..l, natož je ukazoval.
Zítra ještě vyzkouším přehodit optiku z HW a jestli se to nezlepší, tak puška poputuje zpátky k prodejci.
Možná je chyba u mě, možná v optice, možná v pušce,to zatím nevím.
Ale už jenom to že nejde na 16J, ale v základu jenom na 13J z ní dělá minomet.
Ať tak, nebo jinak, zlatá ,177 - ráži 0,22 nechci ani vidět !!
Léčíme nákazu - "Pěkně KULKOU po KULCE".....
Tak to je dost smůla a naštve to. Konzistence mizerná a přesnost asi taky jak píšeš. Už jsi se díval co tam máš za hlaveň? Taky bych to hned reklamoval.
Raz som potreboval nastrelit moju AT44 v 5,5 no tiez sa to spravalo podobne,kedze som vedel ako to AT44 striela tak som sa dopatral k prasknutemu tesneniu na ihle v kartusi, takze mozes mat jednoducho smolu na kus,vratit zobrat druhu ,alebo
peniaze ,povodne som ju chcel aj ja dnes som rad,ze mam AR20
peniaze ,povodne som ju chcel aj ja dnes som rad,ze mam AR20
A co zásobníček?Diabolky to nějak nemačká,nedeformuje?
Ale zase co jsem zkoušel tady tak já nevím.
Co ten originál moderátor?Zkoušel si ho sundat?
A střílel sem z 5,5 v hladký,z několika pušek..
Výsledek vždy podobný tomu co mám s Cutlasem v 4,5.
Někdy v 5,5 ce horší někdy i lepší,žáleží jak to sedne.
Takže chyba někde musí být...
Ale zase co jsem zkoušel tady tak já nevím.
Co ten originál moderátor?Zkoušel si ho sundat?
A střílel sem z 5,5 v hladký,z několika pušek..
Výsledek vždy podobný tomu co mám s Cutlasem v 4,5.
Někdy v 5,5 ce horší někdy i lepší,žáleží jak to sedne.
Takže chyba někde musí být...
Naposledy upravil(a) piku dne 05 úno 2012 11:10, celkem upraveno 1 x.
177
22
25
22
25
Sundat kompenzátor a zkusit vkládat diabolky po jedné.Třeba pinzetou,pokud se nedostane prstem.Pokud i tak,tak je v háji puška.
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......