H?mmerli Hunter Force 900 Combo
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Nie je problém. Iba zo Slávií.
Hämmerli Hunter Force 900 Combo
Re: Hämmerli Hunter Force 900 Combo
Wexelo, ospravedlňujem sa, že sa pletiem medzi vás, nikto sa ma na nič nepýtal, ale aspoň za seba - po HHF900 som kúpil aj HW77 a nedávno AA TX200. Tie druhé dve sú krajšie a lepšie už na pohľad, ale nemôžem povedať, že by sa mi Hämmerli zhnusilo, stále s ňou rád strieľam a nehanbím sa za tú vzduchovku... 

HW 50S (7,5 J)
chlapi ahoj,taky mám nějaké zkušenosti s HF900 a rozhodl jsem se přijít s troškou do mlýna: jen se vrátím k tomu úrazu,co utrpěl ten polák,-flinta spustila,když zrovna ládoval diabolku do laufu. nemuselo k tomu vůbec dojít. je jednoduchý,až primitivní způsob,jak tomu předejít a týká se to všech vzduchovek podobné konstrukce jako HF 900. stačí jen natahovací pákou posunout píst o cca 10 cm,pak dát diabolku do laufu a vzdůšu natáhnout až pak,nemůže se nic stát a kdyby snad i nějakým zázrakem flinta spustila,tak úder pístu do prstů nebude mít tak příšerné následky.opravdu se divím,že to ještě nikoho nenapadlo. jen jsem chtěl trochu pomoci,případní zájemci o tuto vzdůšu se opravdu nemusí bát o prsty. a jinak ta flinta docela ujde,na 30m se dají v klidu střílet vajgly,oříšky a podobné blbinky,na to je přesnost dostačující,samozřejmě i na odstřel drobných škůdců,prostě tam,kde není nutno střílet "jednou dírou".já ji samozřejmě nechci srovnávat s větrovkama,to je jiný level střelby.padlo tu srovnání s auty-s fabií bych se na závodní dráze taky nepostavil proti ferrari
.

Myslel si asi 10 mm. To ma nenapadlo vyskúšať, ale je to možno riešenie. Ja som si zvykol držať páku napätú keď nabíjam, tak ako to doporučuje aj Air Arms pri svojich vzduchovkách.
Pri tomto druhu vzduchoviek je nabíjanie bez istenia podobné ako liesť pod auto keď je na ručnom zdviháku.
Pri tomto druhu vzduchoviek je nabíjanie bez istenia podobné ako liesť pod auto keď je na ručnom zdviháku.
Myslel 10cm, jak bys nacpal prsty diabolu do 10mm mezery 

10 cm je úplne natiahnutý piest, či? 10mm je málo ale 15-20 mm otvor by hádam stačil.
pánové,těch 10 cm jsem plácnul v tom znění jako "zhruba",jinak ten otvor před laufem má něco přes 5 cm,stačí píst posunout na těch 5 cm a vložit diabolku do laufu,úplně natáhnout a v pohodě střílet.je fakt,že se i tak ta vzdůša blbě nabíjí,mám taky trochu větší pracky a dělá mi to problémy,ale dá se to.jen škoda,že nemá regulovatelný odpor spouště,to je poměrně velký nedostatek.
no myslim, ze kdyby te to po tech prstech placlo, tak i tech 5cm by ti bohate stacilo
a podrzet paku natazenou pri nabijeni funguje jen do doby nez ti uleti cep
ale bezpecnost se alespon trochu zlepsi
a podrzet paku natazenou pri nabijeni funguje jen do doby nez ti uleti cep

Tam ti čep neuletí.tu páku stlačíš asi tak do pravého úhlu od hlavně a píst zajede na kraj a ta síla kterou musíš vyvinout na tu páku je dost malá,tak si myslím že jak tu Thor napsal,jde o dobrý způsob nabíjení a taky bezpečný.
-
Nejde len o prsty. V tomto vlákne sú popísané prípady, že vzduchovka samovoľne vystrelila po nabití. Pre mňa osobne je to zásadná vec. To sa stať jednoducho nesmie.
Názory skúsených vzduchovkárov sú cenné, aj keď pre nás, čo máme radi aj lacné vzduchovky, je to často studená sprcha.
Názory skúsených vzduchovkárov sú cenné, aj keď pre nás, čo máme radi aj lacné vzduchovky, je to často studená sprcha.
QB78 DL, 0.22" + Nikko Stirling GK 4-16x44AO
HW 57, 0.22" + Delta Optical 6x32AO
Air Arms S400 Classic 0.22" + Delta Titanium 6-24x44AO
S.P.A CP-1M
HW 57, 0.22" + Delta Optical 6x32AO
Air Arms S400 Classic 0.22" + Delta Titanium 6-24x44AO
S.P.A CP-1M
To nabíjanie bez úplného natiahnutia som praktizoval, keď som chcel mať vzduchovku v pohotovosti, aby nebolo treba hľadať a ládovať diabolku, keď "škodca" unikal. 

HW 50S (7,5 J)
A víte v čem je problém,že to samovolně vystřelí?Ve spoušti!Je nedostatečně řešená a z materiálu,který se rychle opotřebovává.Vím o čem mluvím.Jednu takovou jsem měl (vzduchovku) a stalo se mi,že samovolně vystřelila.Po mnoha probdělých nocích jsem na to přišel.Udělat důležité neli všechny části spouště z pořádné oceli,uložení vyvařit tvrdokovem a vybrousit nové díry.Bohužel v domácích podmínkách je to neproveditelné. 

Naposledy upravil(a) RZ CZ dne 29 led 2012 21:46, celkem upraveno 1 x.
Trošku tě opravím.Vzduchovku aspoň za 25000,- ,puškohled za 10000,- a baterku za 3000,-.Taky jsem začínal s levnýma vzduchovkama a stále mě baví.Ovšem s jídlem roste chuť.Tak jdeš stále za svým snem.Ty na to časem pokud ti vydrží elán taky přijdeš.peters gekon píše:Ještě jsem dám dneska dvě fotky ,ale ono to stejně bude asi jedno, jelikož jsem z jistil že jak nemáš vzduchovku za 8000,-,puškohled aspon za 5000,-,BATERKU 2500,-,tak tady stejně budeš za pohádkáře.
Nestrieľa sama, na to je tam tá poistka. Strieľa sama po odistení, keď ju niekto rozoberie a nah*** zloží. Ináč s tým nikto problém nemal.31CJ190133 píše:Nejde len o prsty. V tomto vlákne sú popísané prípady, že vzduchovka samovoľne vystrelila po nabití. Pre mňa osobne je to zásadná vec. To sa stať jednoducho nesmie.
JSP070 píše:Nestrieľa sama, na to je tam tá poistka. Strieľa sama po odistení, keď ju niekto rozoberie a nah*** zloží. Ináč s tým nikto problém nemal.31CJ190133 píše:Nejde len o prsty. V tomto vlákne sú popísané prípady, že vzduchovka samovoľne vystrelila po nabití. Pre mňa osobne je to zásadná vec. To sa stať jednoducho nesmie.
No asi máš pravdu. Mi se to taky nestalo,vlastně když se nad tím zamyslím tak se mi to nikdy u žádné vzduchovky nestalo.
A to jsme měli doma nějaké ty slavky,pak jsme s bráchou měli H125camo v 177 a teď přibyla ta HH900. A to jsem kromě tehle HH900 měl rozebrané asi všechno.

Asi jsem to správně složil