Pište prosím, jaké zajímavé vizuální a akustické efekty se vám podařilo nezáměrně vygenerovat při běžné střelbě ze vzduchových a CO2 zbraní.
Začínám:
- v hustém dešti jsem střílel z pergoly do terče vzdáleného 10 metrů. Při jednom výstřelu se objevil v dráze střely asi 4 metry ode mně ve vzduchu obláček kouře (páry?). Zajímavý efekt, asi zásah kapky vody, ale zopakovat se mi to nepovedlo. Drulov Condor.
- odražená diabolka od smrkového hranolu dlouhým obloukem ke mně letěla asi tak jednu vteřinu, přitom vydávala "filmový" zvuk odražené kulky, skučení, hvízdání a dopadla mi před nohy a ještě chvíli na zemi rotovala. Condor, na 10 m.
- v dopoledním bezvětří střelba do cca 100 m vzdáleného pařezu, nadsadil jsem odhadem, po výstřelu evidentně slyším syčení vzdalující se diabolky, asi po vteřině opět dlouhé skučení odražené střely. AA Prosport.
- dnes při plinkingu do olověného kolečka při jednom zásahu se objevil výrazný tmavě červený plamen, asi tak 2 cm dlouhý, zřejmě zažehnutí nějaké nečistoty na olovu, musím to vyzkoušet se zápalkami. Večerní šero, AA Prosport. Opět se nepovedlo zopakovat.
Hlavně ty zvuky letících diabolek, sranda