Steyr LG 110 Field Target

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
igi_79
Kontaktovat uživatele:
Re: Steyr LG 110 Field Target

Příspěvek od igi_79 » 19 říj 2011 08:45

Jenže manometr na flašce bude vždycky ukazovat menší tlak, jelikož se vstupní tlak do kartuše zmenší při průchodu zpětného ventilu.
:?: Tak toto asi nie je pravda - rozdiel tlakov existuje len pri prudeni plynov - trocha teorie: http://oei.fme.vutbr.cz/jskorpik/skrcen ... a-par.html
V pripade ak pripojim kartus na zavit ventilu s manomerom s tym ze ventil necham zatvoreny (z flase do kartuse neprudi vzduch), tak obidva manometre by mali ukazovat rovnaku hodnotu - su to "spojene nadoby" - tlaky sa vyrovnaju.

Rozdiel je tam len pred pripojenim a po, co su ale sraty v priechodzom ventile, ci qf hadici. Po ustaleni uz nemaju dovod ukazovat rozdiel. Moja skusenost je taka, ze manometre na kartusiach su skor len orientacne a nesluzia na presne zobrazovanie tlaku. Manometer, kde na presnej hodnote zalezi ludsky zivot stoji o cosi viac ako polovica ceny kartuse a aj tie maju odchylku 1-2.5%

Altaros, cisto nahodou, neukazuje tvoj manometer na flasi viac ako by mal a preto mas skusenost ze manometre na kartusiach ukazuju menej.... ;-)

Jiřin

Příspěvek od Jiřin » 19 říj 2011 10:20

Dovolim si trosku oponovat.

Uzaviraci qf ventil je do sveho sedla tlacen pruzinou + vnitrnim tlakem vzduchu v kartusi. Kdyz budu plnit kartusi z lahve, musi tento tlak prekonat silu pruziny + silu danou plochou vstupniho otvoru ventilu (nebo rozdil prumeru pred tesnicim O krouzkem a prumer O krouzku - to zalezi na konstrukci uzaviraciho ventilu) * tlak v kartusi. Takze i kdyz to vypada jako spojene nadoby, tak vstupujici tlak musi byt vetsi nez tlak v kartusi.
igi_79
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od igi_79 » 19 říj 2011 10:29

Lenze tu sa nebavime o QF - standardna kartus na LG110 predsa ziaden nema!

Ked pripojim kartus na ventil flase tak sa otvori a manometer na flasi zmeria tlak v katusi, aj bez toho aby bol na druhej strane tlak! Jednosmerny ventil na kartusi sa neotvara tlakom ale trnom - ako to ma aj Anschutz a Walther...

Edit: Prvykrat ked som pripojil kartus na flasu, tak som zabudol ze mam otvoreny odfuk a tak som z nepozornosti vypustil tlak z kartuse... (ventil na flasi bol stale zavrety)
Jiřin

Příspěvek od Jiřin » 19 říj 2011 11:56

:) :) :) :) no jo, ty o koze, ja o voze.

Hlavne, ze uz v tom mam(e) jasno :)
Altaros

Příspěvek od Altaros » 19 říj 2011 13:40

S tím manometrem jsem tam měl samozřejmě překlep a měl jsem na mysli, že manometr na pušce ukazuje menší tlak než manometr na ventilu láhve a je to jak píše Jiřin s tou pružinou a poměrem tlaků. Také jsem to vztahoval především ke klasickým qick fillum, který je možné mít i u steyra. Ohledně těch manometru nevycházím z jednoho mého manometru ale ze zkušenosti s manometry od různých typů pušek v různém počtu.

Máš ale pravdu, že u klasické kartuše stayra bez vytvoření qick fiillu by měli ukazovat stejně.
piku

Příspěvek od piku » 19 říj 2011 18:31

Ohledně zahřívání,nebo ochlazování hlavně a následném vlivu na přesnost toto.
Já pozoruji,když vezmu pušku z tepla ven a rozdíl teplot je větší než 10stupnu,možná víc možná mín,nemám přesně zjištěno a chci něco nastřílet,to znamená něco kloudného na terči,tak to hned nejde.
A-bud musím vystřílet cca dva-tři zásobníky a pak se přesnost zlepšuje..
B-nechat flintu v klidu a jít střílet až za chvíli..
Což by znamenalo,že se musí hlaven zahřát,nebo ochladit (vyrovnat teptoty)nebo jak to nazvat.
Pak taky otázka teploty diabolek a teplota hlavně.
Možná to taky dělá své :?:
Viz dnes.
Puška doma,teplota doma 22stupnu,diabolky na balkoně tam teplota 3stupně.Vezmu vše a du.
Popojedu cca 1,5km,vyndám z auta odnesu do dílny.V dílně teplota cca 10stupnu.
Du ke stolu a hned střílet a je zle.Vystřílím 2-3 zásobníky a je to dobrý.
Takže to nějaký vliv asi bude mít.
Toto jsem nespozoroval jen dnes.
Nebo jedno z vysvětlení je,že sem lepl a potřebuju se rozstřílet,něco jako sportovci když se rozcvičují :)
177
22
25
igi_79
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od igi_79 » 19 říj 2011 18:54

piku, asi si offtopic ("cca dva-tři zásobníky") - so Steyrom takuto skusenost nemam...
Ja som posleny vikend prvykrat strielal so Steyrom v chlade +3 az +4C, na ligovej FT sutazi. Pusku som doniesol z vyhriatej hotelovej izby a cca po 10minutach som nabil, rovnako vyhriate (ci vychladene) diabolky. Prvy vystrel na 20m z FT polohy - "absolutna" desiatka (mam aj svedka) - maximalna spokojnost, pretoze: bol to prvy vystrel po viac ako 3 tyzdnoch a taktiez to bol celkom prvy vystrel v takom chlade - predtym som strielal pri minimalne 15C, tocitka paralaxy a zoomu sli o poznanie tazsie ako za tepla.
Co ma naozaj potesilo, tak ani ked sa puska ochladila, vratane optiky (BigNikko), tak sa POI nepohol. Paralaxu som ciachoval pri cca +15C.
piku

Příspěvek od piku » 19 říj 2011 19:01

No jooooo no...
Byl to příklad,takže cca 21 ran :wink:
Tady de spíš o ty teploty.Optikou to není,tak čím?
Tak to někdo zkuste,vzít z tepla třeba do 3 stupnu a hned střílet.
By mě zajímalo jak to dopadne :roll:
Jasný je,že změnou teplot se nástřel mění,ale jen výškově nikoli stranově.

Jo a jinak sem střílel i za hodně velkého mrazu a dobrý,přesnost stejná,tady de o rychlou změnu teplot..
177
22
25
igi_79
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od igi_79 » 19 říj 2011 19:12

Praveze optikou to moze byt - na tej sutazi bol v mojej skupine strelec s AA200 a optikou NS Nighteater 8-32x44MD ktora s meniacou sa teplotou robila vyrazny vertikalny, ale aj horizontalny posun a odcitanie vzdialenosti z paralaxy mu robilo chybu az 10m!
piku

Příspěvek od piku » 19 říj 2011 19:21

No že sem to pozoroval u Delty Titanium,a ted oba Hawke,tak se k tomu nepřikláním,spíše vylučuji.
Když to někdo zkusí takový extrém a napíše konkrétní zkušenosti budu rád.
177
22
25
JR

Příspěvek od JR » 19 říj 2011 20:12

Piku a co bylo to "zle"? Horší rozptyl, nebo posun POI? A když, tak kam? Logicky by to podle tepelný roztažnosti materiálů mělo bejt podle mě dolu (studená střela - teplá hlaveň).

Ináč mě paralaxa na Hawke ostala při změně teplot stejná - pokud se to nezměnilo o jeden metr, to už fakt nepoznám.

Igi asi umíš dobře střílet z FT pozice, ale podle mě s touhle pozicí změnu nástřelu vlivem teploty (pude asi o 1-3mm - jen odhaduju) měřit nelze. navíc píšeš jen o jedný ráně, to neni vypovídající. Na takovej test by bylo potřeba dát několik ran aspoň ze stolu, nebo vleže na nožičkách, pokud možno v bezvětří a aby zbraň už měla teplotu okolí.

Podle mě změna teploty vliv na nástřel mít musí, de o to zjistit, esli nejni tak malej, že se to ztratí v ostatních vlivech.
piku

Příspěvek od piku » 19 říj 2011 20:19

Přesně rozptyl.
Ale nevím,jestli to dělám já nebo puška.
Nástřel se ti změní výškově,to je tuty.Když si nastřelím za tepla a pak du za nišší teploty tak je to znát,ale jen výškově a nepozoruju to jen já.
tady de o tu chvílí při náhlé změně teplot.
Lítá to nahoru dolu,doleva,doprava je ucpaná :lol:
Ne vážně,pak za chvíli mi to de dobře.
177
22
25
JR

Příspěvek od JR » 19 říj 2011 20:35

Vono to asi bude složitý - na pušce je několik druhů materiálů (ocel, hliník, dřevo, plast) a každej z nich má asi jinou roztažnost, navíc je každej z nich jinak tlustej, takže jeden chladně pozdějc, druhej asi rychlejc, já nejsem žádnej fyzik, ale takhle nějak to bude. A eště to umocníš tim, že střílíš "teplouů flintou a "studenym" střelivem.

My to na Steyrech budem mít asi krapánek lepší, protože tim, že je systém uloženej v alu pažbě, tak má vlastně jakejs-takejs bedding, kdežto když je pažba ze dřeva, nebo z plastu a šrouby sou dotažený fest, tak se to asi bude kroutit víc.
Altaros

Příspěvek od Altaros » 20 říj 2011 04:23

S tou teplotou je to dost složitý, jelikož se špatně určuje která část může měnit nástřel. Může to být hlaveň, optika, montáž, nebo vnitřní mechanizmus a bohužel se moc dobře nedá ochladit jen konkrétní část a zbytek nechat na pokojové teplotě.
Já se zabývám především tím vnitřním mechanizmem, když jsem testoval co to dělá při změně teploty o 40 C a využíval k tomu velký mrazák, kam se vešla celá větrovka bez pažby. Byly to sice extrémy, ale na těch se dají lépe zaznamenávat rozdíly, než při malých změnách. Zatím to nemám dokončené, jelikož na to není čas, ale mohlo by to nějakého fanatika inspirovat, co by se do toho pustil taky, samozřejmě na vlastní nebezpečí :)
Chrust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chrust » 30 říj 2011 21:22

chcel by som sa spýtať či sa dá nejak jednoducho a lacno Steyr pre ľaváka prerobiť pre praváka
AAProSport.177 Bosile 4-16x50AOEG
Odpovědět