Steyr LG 110 Field Target
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
2JR:
K těm nástřelným terčům. Já mám takové podezření, že jak dávají ke Steyerům ty nástřelné listy, tak tam jsou dva čtverečky - jeden pro 25m a druhý pro 50m. No a tak bych řek, že ten křížek v tom čtverečku neznamená, jakože je to ten platný čtvereček, ale naopak jakože je škrtlý a tudíž neplatí.
Tedy když je křížek ve čtverečku pro 50m, tak tím chtěl nastřelovač říct, že na tuhle vzdálenost nestřílel a nástřel byl proveden na 25m.
Já tam na tom mojem, co jsem dostal k pušce, mám ještě lepší rozptyl než ty, prakticky jsou to dvě dírky vedle sebe... A to podle mě na 50m není možné dosáhnout. Ale na 25m by to šlo.
K těm nástřelným terčům. Já mám takové podezření, že jak dávají ke Steyerům ty nástřelné listy, tak tam jsou dva čtverečky - jeden pro 25m a druhý pro 50m. No a tak bych řek, že ten křížek v tom čtverečku neznamená, jakože je to ten platný čtvereček, ale naopak jakože je škrtlý a tudíž neplatí.
Tedy když je křížek ve čtverečku pro 50m, tak tím chtěl nastřelovač říct, že na tuhle vzdálenost nestřílel a nástřel byl proveden na 25m.
Já tam na tom mojem, co jsem dostal k pušce, mám ještě lepší rozptyl než ty, prakticky jsou to dvě dírky vedle sebe... A to podle mě na 50m není možné dosáhnout. Ale na 25m by to šlo.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
- igi_79
- Kontaktovat uživatele:
Re: Steyr LG 110 Field Target
ani by som nepovedal kedze mam verziu connect a sposob oznacenia verzie pusky je rovnaky ako pri 50m

Ja mam len jednu dieru - 8mm, ale skor si myslim, ze je to len velmi prijemna nahoda...
Ja mam len jednu dieru - 8mm, ale skor si myslim, ze je to len velmi prijemna nahoda...
Naposledy upravil(a) igi_79 dne 17 říj 2011 14:48, celkem upraveno 1 x.
Asi máš Kubajzz pravdu.
V tom případě je to od nich ale zavádějící informace.
Zase na druhou stranu je taky potřeba počítat s tim, že 5ti ranný položky budou vypadat o dost líp, než 10ti ranný, který sme stříleli my. Podle mě vypovídá 10 ran víc o střelivu, než o pušce (větší možnost zmetků) - a o to nám při těch testech šlo.
Souhlasim, že na 25 m se to nastřílet dá, na 50 m ne, pokud nejde o náhodu a přebíraný, převažovaný střelivo. K tomu ale musim dodat, že tovární nástřel by měl bejt to, co flinta běžně dokáže (průměr), ne výběr jeden ze sta (a pochybuju, že by se s každou puškou ve fabrice takhle dlouho zabejvali).
Mě se taky povedlo udělat 5 ran na 50 m 9 mm ops, dokonce v sedě bez opory, ale nikde to jako referenční terč nevystavuju, průměr je 2x horší.
Když jsem měl Evo, tak to mělo tovární nástřel hodně podobnej těmto, ale byl na 25 m. Viděl jsem ještě jeden nástřel z Eva - Alexxxusův a ten byl to samý.
Pochybuju, že by i ty "lepší Steyry byly 2x přesnější, než průměrný Evo.
V tom případě je to od nich ale zavádějící informace.
Zase na druhou stranu je taky potřeba počítat s tim, že 5ti ranný položky budou vypadat o dost líp, než 10ti ranný, který sme stříleli my. Podle mě vypovídá 10 ran víc o střelivu, než o pušce (větší možnost zmetků) - a o to nám při těch testech šlo.
Souhlasim, že na 25 m se to nastřílet dá, na 50 m ne, pokud nejde o náhodu a přebíraný, převažovaný střelivo. K tomu ale musim dodat, že tovární nástřel by měl bejt to, co flinta běžně dokáže (průměr), ne výběr jeden ze sta (a pochybuju, že by se s každou puškou ve fabrice takhle dlouho zabejvali).
Mě se taky povedlo udělat 5 ran na 50 m 9 mm ops, dokonce v sedě bez opory, ale nikde to jako referenční terč nevystavuju, průměr je 2x horší.
Když jsem měl Evo, tak to mělo tovární nástřel hodně podobnej těmto, ale byl na 25 m. Viděl jsem ještě jeden nástřel z Eva - Alexxxusův a ten byl to samý.
Zavádějící informace to od nich nejsou. Vždyť tu vzdálenost na kterou nestřílejí přeškrtnou, ne?
Jenom my si ty nástřelné terče špatně vykládáme.

Jenom my si ty nástřelné terče špatně vykládáme.
mě to zrovna od Helmutů vůbec nepřekvapuje, bývaj dost nepřizpůsobivý a vymýšlej takový kokotiny, nebo na ně mam jen štěstí, každopádně nějaký nástřel je ještě houno. Třeba puškohled s označením L (links-doleva) koriguje doprava to je pořád sranda. Co mě fakt nasere je když mam osadit hajzl a ono tam nic nepasuje na nic normálního, m**am se s tim 2 dny, proježděný celý město, o nákladech nemluvě
sory za out já to nevydržel
sory za out já to nevydržel
Nejde!Prostě NNe
Všade kde som sa pytal na steyera sa uvadza rozptyl na 50m,je to vidiet aj s Igiho certifikatu. Varga uvadza rozptyl okolo,pardon do 2cm na 50m čo sa mi zda realnejšie ako Igiho 8mm. Myslim že aj sportovec uvadzal večši rozptyl ako 8mm,tušim to bolo 1,5-2cm na 50m ale hladať sa mi to nechce. Ale aj tak su to velmi pekne nastreli čo ste urobili s JR v tom tuneli.
Ja by som skor veril tomu do 2cm, ked vidim ake tazke je dostat sa na HW100ke pod 1 cm. A to tie testy robia v uplne idealnych podmienkach nie niekde na zahrade.
Weihrauch HW100S .177 + Discovery VT-Z 4-16x50 FFP
KalibrGun Cricket WST .22 + Hawke Sidewinder 30 Tactical 6.5-20x42
Taipan Veteran std .22 + Element Helix 6-24x50 SFP
Powered by YONG HENG compressor
KalibrGun Cricket WST .22 + Hawke Sidewinder 30 Tactical 6.5-20x42
Taipan Veteran std .22 + Element Helix 6-24x50 SFP
Powered by YONG HENG compressor
Já to eště upřesnim.
Když sem při tom testování koukal zkrz kukr kam to lítá, tak se dá říct, že to dalo třeba několik ran za sebou do rozptylu cca 10 mm (neměřil sem to), ale nejsem si jistej, jestli by to zrovna 5 ran za sebou. A pak sme taky ty diabolky nijak netřídili - mám na mysli převažování na tisícinu gramu a vizuální kontrolu. To u Steyra možná dělaj... a ani bych se jim nedivil, protože jenom tehdy se ukáže, co hlaveň umí, jinak je to podle mě při týhle přesnosti spíš o střelivu.
Si myslim, že u každý pušky udělaj dejme tomu 5 pětirannejch položek a vystřihnou tam tu nejlepší (to je možná i důvod, proč je ten nástřel na tak malym papíru a vlepenej do knížky - ty papíry sou normálně obdélníkový, asi 25x15cm)
Když sem při tom testování koukal zkrz kukr kam to lítá, tak se dá říct, že to dalo třeba několik ran za sebou do rozptylu cca 10 mm (neměřil sem to), ale nejsem si jistej, jestli by to zrovna 5 ran za sebou. A pak sme taky ty diabolky nijak netřídili - mám na mysli převažování na tisícinu gramu a vizuální kontrolu. To u Steyra možná dělaj... a ani bych se jim nedivil, protože jenom tehdy se ukáže, co hlaveň umí, jinak je to podle mě při týhle přesnosti spíš o střelivu.
Si myslim, že u každý pušky udělaj dejme tomu 5 pětirannejch položek a vystřihnou tam tu nejlepší (to je možná i důvod, proč je ten nástřel na tak malym papíru a vlepenej do knížky - ty papíry sou normálně obdélníkový, asi 25x15cm)
-
- Kontaktovat uživatele:
Len u EVa je nastrel 20 ran miesto 5 u Steyra.JR píše:Když jsem měl Evo, tak to mělo tovární nástřel hodně podobnej těmto, ale byl na 25 m. Viděl jsem ještě jeden nástřel z Eva - Alexxxusův a ten byl to samý.
Steyr LG110 FT + NS Diamond 10-50x60
Steyr LG110 FT/Hunting + Burris Timberline 4,5-14x32
http://www.safta.sk
Steyr LG110 FT/Hunting + Burris Timberline 4,5-14x32
http://www.safta.sk
Když už to tu dáváme, tak u mě byl nástřelný list tento:

- igi_79
- Kontaktovat uživatele:
250??? to nie je preklep? nechyba ti tam jedna nula??? Sa cudujes potom, ze ti to v suchej hlavni bez olova lieta...JR píše:U Steyra taky hodně záleží, kdy a jak se čistí a kdy se dofoukne kartuše, protože na konci zelenýho pole de aspoň mě rozptyl úplně do pr..... Já třeba čistim každejch 250 ran. Mokrou cestou.
Ja som hlaven prvykrat cistil po 5000 ranach exactov 4.52 z jednej serie (mozno o cosi menej - zmetky som do hlavne neladoval), presne osmimi vatovymi tycinkami do usi nasucho, ktore som pretiahol rybarskym vlascom, aj to len preventivne, kedze rozdiel v presnosti som nezaznamenal (strielam len FT a nastrel overujem na 40m). Prve 2 tycinky boli sede od olova, ale posledne 2 tycinky uz boli celkom ciste.
Prvych asi 50 ran bolo potom mierne nekonzistentnych, ale potom sa to vratilo do "tovarenskej" presnosti. Aspon priblizit sa k nej mi pomohol kompenzator.
Co sa tyka zeleneho pola na kartusi, tak to mozem len suhlasit a navyse musim konstatovat ze ten manometer (aspon na mojej kartusi) ukazuje blbo, pretoze po pripojeni na bombu s manometrom je skutocny tlak o cca 15bar nizsi. Manometer na bombe bude asi presnejsi a navyse jeho hodnota suhlasi s manometrom na kartusi z HW100 aj z ex CZ200.
Jo, četl si správně, je to 250.
Logicky to vidim takhle: Kdyby ten firemní nástřel byl pravdivej, tak komu už se podařilo ho se svou puškou opakovat? A kdy se ten firemní nástřel pořizuje? Když je puška úplně nová. Tzn. hlaveň je čistá, ne zastřelená. Pokud by fungovala tvoje teze, tak s hlavní, která vystřelila dejme tomu 200 až tvejch 5000 výstřelů by puška měla dosahovat lepších výsledků, než firemní nástřel (ve stejnejch podmínkách). Ale ono to tak nejni - pokud sem něco neopoměl, kdyžtak mě opravte.
Nehledě na to, že sám píšeš, že se tvoje puška po vyčištění a vystřelení cca 50ti ran přiblížila k firemním nástřelům. Z toho logicky vychází, že 5000 ran bez čištění rozptyl zhoršuje a tudíž bys tam neměl dojít.
Teď jde o to, zjistit od který do který rány je rozptyl nejmenší. Je jasný, že pár ran po vyčištění je naprd, navíc neni hlaveň ani zahřátá. Mě to po tý dvacátý už střílí pěkně a zatim sem nepřekročil hranici kolem 400 ran.
Suchý čištění je dobrý akorát na odstranění nečistot, ale u vaty se to možná bije, protože ta tam naopak může ty svoje vlákýnka nechat. Já používám kuchyňský hadry, takový ty pěnový, co hodně sajou.
Olovo z hlavně dostaneš jen mokrou cestou -za použití vhodný chemie.
Já si na to udělal pár udělátek a mám to za 8 minut hotový, z toho ale 5 minut čekám, aby mohla "chemie" pracovat. Stejně se se svym Eldžínkem rád mazlim, tak mám aspoň důvod.
A nedělám to jen já, četl sem o tom už i od pár zkušenejch vlastníků Steyříků ze zahraničí (Anglie). Některý z nich dokonce prostřelej hlaveň tampónem několikrát po každym tréninku. Tim myslim tampóny, který sou na to vyráběný a napuštěný čistící chemií - u nás v ČR je nikdo neprodává, ale maj je v BARu.
Logicky to vidim takhle: Kdyby ten firemní nástřel byl pravdivej, tak komu už se podařilo ho se svou puškou opakovat? A kdy se ten firemní nástřel pořizuje? Když je puška úplně nová. Tzn. hlaveň je čistá, ne zastřelená. Pokud by fungovala tvoje teze, tak s hlavní, která vystřelila dejme tomu 200 až tvejch 5000 výstřelů by puška měla dosahovat lepších výsledků, než firemní nástřel (ve stejnejch podmínkách). Ale ono to tak nejni - pokud sem něco neopoměl, kdyžtak mě opravte.
Nehledě na to, že sám píšeš, že se tvoje puška po vyčištění a vystřelení cca 50ti ran přiblížila k firemním nástřelům. Z toho logicky vychází, že 5000 ran bez čištění rozptyl zhoršuje a tudíž bys tam neměl dojít.
Teď jde o to, zjistit od který do který rány je rozptyl nejmenší. Je jasný, že pár ran po vyčištění je naprd, navíc neni hlaveň ani zahřátá. Mě to po tý dvacátý už střílí pěkně a zatim sem nepřekročil hranici kolem 400 ran.
Suchý čištění je dobrý akorát na odstranění nečistot, ale u vaty se to možná bije, protože ta tam naopak může ty svoje vlákýnka nechat. Já používám kuchyňský hadry, takový ty pěnový, co hodně sajou.
Olovo z hlavně dostaneš jen mokrou cestou -za použití vhodný chemie.
Já si na to udělal pár udělátek a mám to za 8 minut hotový, z toho ale 5 minut čekám, aby mohla "chemie" pracovat. Stejně se se svym Eldžínkem rád mazlim, tak mám aspoň důvod.
A nedělám to jen já, četl sem o tom už i od pár zkušenejch vlastníků Steyříků ze zahraničí (Anglie). Některý z nich dokonce prostřelej hlaveň tampónem několikrát po každym tréninku. Tim myslim tampóny, který sou na to vyráběný a napuštěný čistící chemií - u nás v ČR je nikdo neprodává, ale maj je v BARu.
Já jsem od nákupu dlouho (asi půl roku) nečistil, ale začal jsem si všímat, že se přesnost zhoršuje (dal jsem tak 3 tisíce ran), tak jsem vyčistil a zlepšení přesnosti bylo rapidní a od té doby čistím po krabičce.
Já čistím tak, že do hlavně stříknu co mám zrovna po ruce (Wurth, Konkor, WD40), vystřelím pár diabolek do vzduchu a pak hlaveň jednou nebo dvakrát protáhnu boresnakem a je to hotovo.
Nebo tam nestříkám nic a jenom to protáhnu boresnakem, to úplně stačí, ve vzduchovce stejně žádný bordel není, není to palná zbraň.
Zajímavé, že u HW100 jsem čistil jednou za rok a žádného zlepšení nebo zhoršení přesnosti jsem si nikdy nevšimnul.
Já čistím tak, že do hlavně stříknu co mám zrovna po ruce (Wurth, Konkor, WD40), vystřelím pár diabolek do vzduchu a pak hlaveň jednou nebo dvakrát protáhnu boresnakem a je to hotovo.
Nebo tam nestříkám nic a jenom to protáhnu boresnakem, to úplně stačí, ve vzduchovce stejně žádný bordel není, není to palná zbraň.
Zajímavé, že u HW100 jsem čistil jednou za rok a žádného zlepšení nebo zhoršení přesnosti jsem si nikdy nevšimnul.
Co se týče těch manometru na puškách, tak je to spíš fáma, že ukazují nepřesně. Měl jsem možnost jich testovat už hodně a rozdíly byly u většiny téměř zanedbatelné. Ale měl jsem i vysloveně špatný kus, kde rozdíl byl okolo 10bar. Většina lidí si myslí, že jim ukazuje špatně, jelikož neukazuje stejnou hodnotu jako manometr na flašce (pokud ho mají). Jenže manometr na pušce (opraveno ze slova "lahvi ", byl to samozřejmě překlep, kterého jsem se dopustil ve 3 ráno) bude vždycky ukazovat menší tlak, jelikož se vstupní tlak do kartuše zmenší při průchodu zpětného ventilu.
Ty první rány po čištění jsou vždycky nepřesné, jelikož se hlaveň musí správně "zašpinit" aby získala správný olověný film. To zahřátí hlavně by fungovalo u malorážky, ale u větrovky může nastat jedině to, že se hlaveň při rychlejší střelbě ochlazuje vlivem expandujícího vzduchu. První rány po střelecké pauze mohou vykazovat nepřesnost, jelikož se mechanizmus rozpohybovává a jeho nejlepší funkce je právě při sériové střelbě, než jednotlivé rány v rozmezí minut.
Do polemiku čištění a nečistění se pouštět nebudu, jelikož se zdá, že je to dost individuální záležitost jednotlivé hlavně a subjektivních pocitů.
Ty první rány po čištění jsou vždycky nepřesné, jelikož se hlaveň musí správně "zašpinit" aby získala správný olověný film. To zahřátí hlavně by fungovalo u malorážky, ale u větrovky může nastat jedině to, že se hlaveň při rychlejší střelbě ochlazuje vlivem expandujícího vzduchu. První rány po střelecké pauze mohou vykazovat nepřesnost, jelikož se mechanizmus rozpohybovává a jeho nejlepší funkce je právě při sériové střelbě, než jednotlivé rány v rozmezí minut.
Do polemiku čištění a nečistění se pouštět nebudu, jelikož se zdá, že je to dost individuální záležitost jednotlivé hlavně a subjektivních pocitů.
Naposledy upravil(a) Altaros dne 19 říj 2011 13:30, celkem upraveno 1 x.
Mas tam drobny, ale podstatny preklep.
Manometr na flasce ukazuje vyssi tlak. Jinak souhlas, je to tak.Altaros píše:Jenže manometr na flašce bude vždycky ukazovat menší tlak, jelikož se vstupní tlak do kartuše zmenší při průchodu zpětného ventilu.