Pazby na dlouhe zbrane (vzduchovky)

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Hankye
Kontaktovat uživatele:
Re: Pazby na dlouhe zbrane (vzduchovky)

Příspěvek od Hankye » 14 říj 2011 16:11

No sehnal sem si dřevo, a z původního nákresu se toho moc neujalo .. :) ... Zítra bude hotovej zádlab a uvidí se :) ... Dřevo je akát
http://hankye.rajce.net/CZ_200_S_Hunter

ČZ S 200 Hunter, optika Nikko Stirling-Platinum Nighteater 12x50, bipod Harris S 6"-9" s kloubem.
Obrázek
LaRi

Příspěvek od LaRi » 14 říj 2011 23:02

Akát. Tak to ti držím palce. Doufám, že máš truhlárnu a ne jenom dláto a koleno jako já. Ale já měl ořech.
Annifry

Příspěvek od Annifry » 14 říj 2011 23:50

Ten akát má zajímavou barvu a kresbu. Pažba z ořechu či buku je poměrně klasika, ale z jakého dřeva by se ještě dala vyrobit pažba? Předpokládám, že musí být tvrdé.
piku

Příspěvek od piku » 15 říj 2011 08:44

Vesměs všechny ovocné stromy.
hruška-švestka-jablon-třešen
Olše,tou udím :P jasan apod
Mám v plánu zkusit z vícero druhu dřevin slepit fošnu a pak...
Zajímálo by mě,jak to bude vypadat :roll:
177
22
25
Hankye
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hankye » 15 říj 2011 13:10

No zítra jedu ke kámošovi .. má dlabačku a horní frézku .. Takže zádlab je v pohodě. Pak oříznu tvar na přímočarce a zbytek smirk a hbitý ruce :D ... člověče ale měl sem z řitě kliku že sem se vyhnul všem sukům. Když sem ten hranol viděl tak mě málem vomejvali. Dělal mi ho známej. Byl dvakrát v mirkovlnce takže dál by praskat/pracovat neměl.
Navíc teď kamarád změnil práci takže se dostanu i ke gravírování :) bude něco hezkého...
Takže záítra se uvidí:)
ČZ S 200 Hunter, optika Nikko Stirling-Platinum Nighteater 12x50, bipod Harris S 6"-9" s kloubem.
Obrázek
piku

Příspěvek od piku » 15 říj 2011 13:45

Aby to trochu vypadalo tak...
Tvar oříznout je jedno jak,pásovka -přímočarka..
Pak rozbrus s lamelovým kotoučem na rychlé ubrání materiálu do požadovaného tvaru.
Následně rašple,to kvuli vyrovnání srovnání zaoblení a podobně.
Abys to neměl kostrbatý,je dobrý to dělat pod světlem,aby to na to házelo stíny a pak je každá nerovnost vidět.
Pak ručo fučo brousit a brousit ...
177
22
25
Hankye
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hankye » 15 říj 2011 22:57

Piku: Jo jo .. prosimtě ten lamelovej kotouč na brusku nebo vrtačku. Vím že se to tady řešilo ale mně přijde, že má moc vysoký otáčky. Radši bych to tvaroval tím gumovým kotoučem co je na něm smirk... (na vrtačku)
Obrázek
piku

Příspěvek od piku » 15 říj 2011 23:36

Jak chceš,já to dělám tím,páč práce s tím je rychlejší.
177
22
25
jerem555

Příspěvek od jerem555 » 16 říj 2011 01:36

2 Hankye:
Pls. a ako budeš riešiť tú nastavitelnú lícnicu? (myslím nastavovací mechanizmus)
Dik
Hankye
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hankye » 17 říj 2011 19:28

Hele mam to namyšlený tak že do lícnice zadělám závitový pouzdro. Celá pažba bude příčně prošroubovaná a dole bude v bronzu usazení pro stavěcí šroub (imbus) za kterým bude segerovka. Vedle ještě budou 2 stavěcí tyče v bronzovejch futrech který budou v lícnici zašroubovaný na fest:)
Obrázek
Annifry

Příspěvek od Annifry » 18 říj 2011 19:16

Potřeboval bych poradit. Renovuju pažbu a po odstranění starého laku zůstaly na dřevě mastné skvrny. Je nějakej postup, či prostředek jak tyhle skvrny odstranit. Ta mastnota je vsáklá dost hluboko a kdybych to smirgloval, tak bych tu pažbu poškodil. Je nějaké odmašťovadlo, které nepoškozuje dřevo a přitom ho odmastí?
Peca CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca CZ » 29 říj 2011 15:30

Předně, děkuji za rady, které jsem se tu dočetl a které jste mi dali ohledně nátěru. Dnes jsem dílo dokončil - myslím "facelift" té Haenel 312. Přikládám pár fotek... mě se to líbí a myslím, že se povedlo. Co myslíte vy?

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Umarex Hammerli 850 AirMagnum XT .177 / Delta Optical Titanium 4-16x42AO (Duplex)
Norconia QB 78 .22 / Nikko Stirling Mountmaster 3-9x40AO (MilDot)
Haenel Suhl 312 .177 / Dioptr | TAU 7 .177 | Umarex CPSport .177

On-line soutěž: http://www.soutez-oal.cz
retrros

Příspěvek od retrros » 29 říj 2011 19:55

Pěkný ,kvalitně odvedená práce. jen tak dál. Jak jsi dělal lak a podklad?
slavia 630,631, tau-6, drulov DU10, markham ''king''single shot, Webley Mk.III , Webley senior, BSA meteor, Diana mark IV a dalsi anglicanky
Peca CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peca CZ » 29 říj 2011 21:00

Postup byl takový, že jsem nejprve vybrousil starý lak smirkovým papírem, opakovaně až na zdravé a čisté dřevo. Tam co byli nevybrousitelně hluboké ryhy (jak to bylo omlácené) jsem to vytmelil bukovým tmelem na dřevo od Soudalu. Pak jsem začal s vybrušováním do hladka. Mezi jednotlivými broušeními jsem dřevo navlhčil, aby se zvedla i ta nejjemnější vlákna. Když jsem byl spokojený, vzal jsem to ještě brusnou houbičkou a pak to ofoukl stlačeným vzduchem. Dřevo jsem pak postříkal peroxidem vodíku, aby se vybělilo. !!! Neposlech jsem varování, že se vybělí i tmavší kresba (už dříve jsem viděl jak to vypadá a stejného efektu jaký se mi líbí jsem tím nástřikem dosáhl i tady). Tmavší kresba se vybělí, pokud na to ten peroxid opakovaně natíráte. !!! Tím se znova zvedla nějaká ta vlákna, která jsem opět obrousil houbičkou. Znova ofouknout stlačeným vzduchem a začal jsem olejovat. Použil jsem zahřáty světlý lněný olej na dřevo. Tím se dřevo naipregnovalo a získalo světle zlatavý a hezky vykreslený vzhled. No a nakonec přišel na řadu finální nátěr. Pokud jsem někde zmínil, že jsem to lakoval, omlouvám se za mystifikaci. Natřel jsem to doporučovaným Osmo voskem - vybral jsem si transparentní dekorační vosk. Když výrobek po čtyřech dnech proschnul, povrch jsem vyleštil filcovým válcem upnutým ve vrtačce (vrtačka ve svěráku a pažbu jsem natáčel tak, aby to leštění šlo ve směru kresby ve dřevě). Pokud to někdo bude chtít udělat také, předem varuji, že se na to nesmí tlačit. Tření roztopí voskovou vrstvu, kterou klidně i úplně setře - vyzkoušel jsem si to na kousku prkna jen tak "mimo soutěž", abych zjistil jak moc na to můžu tlačit. Leštění je pak velká piplačka. Celou pažbu jsem leštil jen s velmi lehkým přítlakem a na několikrát - dokud se nevyhladili i ty nejmenší stopy po štětci.
Umarex Hammerli 850 AirMagnum XT .177 / Delta Optical Titanium 4-16x42AO (Duplex)
Norconia QB 78 .22 / Nikko Stirling Mountmaster 3-9x40AO (MilDot)
Haenel Suhl 312 .177 / Dioptr | TAU 7 .177 | Umarex CPSport .177

On-line soutěž: http://www.soutez-oal.cz
Mr.Handy

Příspěvek od Mr.Handy » 29 říj 2011 21:16

Chtěl jsem se zeptat, jak jsou udělané černé gripy na pažbičce? Původně jsem je chtěl dělat na své pažbě z originálu, co je určen na zbraně, ale přijde mi moc drahý (našel jsem ho za 500,-), tak jsem přemýšel udělat to z gripu na skateboard, ale ještě jsem se k tomu nedostal. Děkuji
Odpovědět