možná se trošku stydím

v noci jak jsem spal jsem to celé vymyslel. Vzbudil jsem se kolem 1 ráno a do 2 jsem zabrusoval ruzne doteky dlouhé pažby a hlavně. To podvázání se myslí co? Vzpomínám si, že jsem někde četl, že za války tam kolem hlavně dávali nějaká masný řeznický papír ať se zabrání doteku s dřevem při ohřevu...
další věc je, proč to cestuje lehce zleva postupně doprava. Myslím si, že teď to bude ok, protože jsem strávil hodně času nad tím abych dal vodorovně osnovu puškohledu a nastavil jsem i vodorovně zbraň, jenže v noci mi došlo, že tam žádná vodorovná plocha vlastně nebyla a tak jsem to celé usadil vodorovně na základě horní hrany hledí

V noci jsem naklopil puškohled lehce do protisměru hodinových ručiček, což s porovnáníms hledím dělá pravou stranu osnovy kousíček výš jak levou, ale když to chytím se zavřenýma očima do ruk jako bych chtěl střílet a otevřu oči tak mám puškohled dokonale daleko a osnovu dokonale rovně a nic nemusím korigovat. Navíc to naklopení puškohledu je teď řekl bych naprosto shodné s dírkama v terči když přez ně proložím přímku
třetí věc, proč to tak neskutečně upadlo dolů mezi první a poslední ránou nechcu ani prozradit co jsem vlastně udělal

vzal jsem totiž jednoduché nožičky a zacvakl je ua konec hlavně, opřel o to pušku, chytil oběma rukama na druhém konci a pálil a vyšteloval. Pokles tam samozdřejmě byl ale takový jako znám i z otevřených mířidel při zahřátí, ale pak jsem našel něco jako pytel, dvojnožku zahodil a podepíral to někde až u zásobníku a ejhle pálilo to úplně brutálně dolů. Jsem přesvědčen, že ta dvojnožka na konci pomohla mírnému prohnutí zbraně při střelbě čím sem střílel výš na tu vzdálenost a když to cele pokleslo ohřevem a ještě jsem ji dal pryč tak to způsobilo víc jak dvojná sobný pokles od první rány. Uvidím, nevím co mě to napadlo podepřít to za hlavěň
edelweiss a víš, že ti ten nástřel věřím, sám bych to na 100 z mířidel nedal, ale na 50m se dá sestřelit nejeden vršek od piva z otevřených mířidel, tohle mě vedlo k předělávce na snipu, navíc někde na netu jsem četl, že samotný Mosin napevno upnutý má rozptyl 45mm na 300m