strelba vzduchovkou na potkany/krysy/mysi vs. zakony

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
mifo14
Re: strelba vzduchovkou na potkany/krysy/mysi vs. zakony

Příspěvek od mifo14 » 22 zář 2011 20:25

Waw maso lubim. Existuje potravinovy retazec, na vrchole je clovek, tak co. A kedze je aj najinteligentnejsi a najpremnozenejsi musi udrziavat rovnovahu medzi druhmi zijucimi v prirode, ale toto nejaky zanieteny ochranar nevie pochopit (teda aspon na Slovensku, neviem ako v Cesku) a polovnika odsudi, aj nepriek tomu, ze kym on streli napr. jelena tak to je predtym schvalene (nepolovnik nepochopi). Existuje scitanie zveri, kde sa zver scita, polovnicke planovanie kde sa z prirastku vypocita odstrel vekovych kategorii ktory by sa mal plnit inak dojde k premnozeniu, takisto treba dat pozor na pomer pohlavi, a na genofond. Cize "ochranari" co vy na to?

Sharpshooter CZ200 S

Příspěvek od Sharpshooter CZ200 S » 22 zář 2011 20:29

kesi píše:Chápu, že vás dráždí slovo "hrdý", psal jsem to po noční a vožralej, ale nikdy jsem nic nezabil, nic kromě hmyzáků a vlezte mě na hrb! :lol:
Asi mě do toho nic není, ale co vykonáváš za práci, že z noční dojdeš ožralej? A nebo jsi se stihl ožrat až po návratu ze zaměstnání? :lol:
kesi píše:A jak to děláš s krávou nebo prasetem, co? :lol:
No já nevím. Třeba divoký prasata jsou docela přemnožený, takže já už bych věděl jak to s nimi udělat.
Tomayo píše:Kdyby mel nekdo hlad a nechtel masicko, tak mam skvele hrusky :)

PS vymenim je za maso :lol:
Ovoce v tuhým stavu :?: No teda fuj :!: Já jím ovoce jen kondenzovanéObrázek
Dopřej mi,Pane,abych v boji,který jde životem,našel odvahu udeřit a mám-li vyhrát,dej,aby to bylo podle zákonů a aby se pravda a čest udržely vysoko a mám-li prohrát,abych našel sílu a odvahu postavit se u cesty a pozdravit vítěze,když půjde kolem.Amen.
jirkahu71

Příspěvek od jirkahu71 » 22 zář 2011 20:45

Rozhodně nezpochybňuji lov, porážky zvířat určených pro jídlo, nebo jiný užitek (nejsem vegetarián),
ale na všechno je třeba správného náčiní. Troufnu si tvrdit že vzduchovka je jako
jateční zbraň nevhodná. Králíka klidně majznu, slepici useknu hlavu, ale vzduchovkou je střílet nebudu,
mám pocit že by se trápili dýl než je nutné (zejména při špatném zásahu).

jinak hrušky jsou vzácný příklad toho, že tuhé ovoce dokáže "zařídit" velice řídké následky :D
Tomayo

Příspěvek od Tomayo » 22 zář 2011 20:47

to ja ne no :) to radeji v tom surovem stavu....ikdyz v rakousku na sjezdovce wiliems s hrustickou..to neodolam :P vsak soused prisel, ze kdyz mi bude sekat travu jestli si muzu nesbirat svesticky a hrusky na nejaky ten kondenzat :) zahradu mi uz od zacatku prazdnin posekal asi 5x :lol: , orezal vetve a vybagroval dva stare parezy, tak mu asi palenice chutna no :) cekam kdy pride zasadit nove stromky misto tech parezu :lol: alespon mam vic casu na strileni :!: Ale zpet ke strileni holubu a potkanu :evil: :D
Daystate Grand Prix - Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MD + Bushnell 3200 10x40
KalibrGun Cricket .22 - Delta Titanium 6-24x42

http://www.youtube.com/watch?v=8-ejyHzz3XE
Tomayo

Příspěvek od Tomayo » 22 zář 2011 20:58

Tak kralika nebo slepici vzduchovkou jak prd....samozrejme, ze se musis dobre trefit a hlavne vedet kam, stejne jako tou jatecni pistoli takze v tom rozdil nevidim. To je jak pri myslivosti, prase nebo cokoliv jineho musis dobre trefit..to je predpoklad :!: Me treba nedela problem zabit kapra nebo ..... ale kuchat to to ja nerad. Mam pritom divne pocity , nevim jak to popsat, ale vyhybam se tomu. Prijde mi to takove osobni nebo ja nevim jak to napsat :)

RZ CZ

Příspěvek od RZ CZ » 22 zář 2011 21:02

Vyměním ženu za pytel brambor,sto litrů slivovice a kulovnici.Zn.Ted přes zimu. :lol:
Tomayo

Příspěvek od Tomayo » 22 zář 2011 21:13

posli fotku :lol:

co nehreje?

nemelo by tohle byt spis v BAZARU ? :)

RZ CZ

Příspěvek od RZ CZ » 22 zář 2011 21:21

...
Naposledy upravil(a) RZ CZ dne 23 zář 2011 07:02, celkem upraveno 4 x.
Warthog

Příspěvek od Warthog » 22 zář 2011 21:22

jirkahu71 píše:Troufnu si tvrdit že vzduchovka je jako
jateční zbraň nevhodná.
To je jen otázka výkonu a přesnosti. Když vidím některé členy mysliveckého spolku, kterým je líto peněz za munici a pronájem střelnice, takže střílejí s bídou jednu krabičku za rok vždy v sezoně, jak dlouze dohledávají blbě střeleného srnce, tak si říkám, že ten chudák by na tom byl lépe, kdyby dostal kus olova mezi oči z nějaké klidně i jen stojouleové větrovky - ale od někoho, kdo střílet umí.

Pojetí lovu a myslivosti jako zábavy prostých lidových vrstev je dle mého názoru úchylné. Každá sranda něco stojí a když nemám na to, abych nějaké hobby dělal na rozumné úrovni, radši si najdu jiné. A u zábav s velkým dopadem na okolí to platí dvojnásob - ať už to jsou nevyježdění řidiči, piloti bastlených ultralightů nebo lovci, co vystřelí za rok tolik ran, co já, nedržitel ZP, za hodinu.

Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
Hans1983

Příspěvek od Hans1983 » 22 zář 2011 21:36

Sharpshooter CZ200 S píše: Á propó:
http://www.novinky.cz/koktejl/245068-fl ... l?ref=boxD
To by bylo něco na střílení. Už mě ta likvidace slimáků větrovkou z balkónu nebaví. Vylezou až když se stmívá a potom jsou už špatně vidět :lol:
Teda jeden zájezd českých a slovenských vzduchovkářů do Miami a maj vyřešeno! KDO JEDE? :D
Crosman 1377 s pažbou, Magtech AR 750 4,5mm, Crosman 3576W CO2 4,5mm - kolimátor 10MOA, IŽ22 4,4mm, Slavie 631 de Lux - Nikko 4x32 AO, Crosman AUTOAIR II 4,5mm/BBs
mifo14

Příspěvek od mifo14 » 22 zář 2011 21:48

Když vidím některé členy mysliveckého spolku, kterým je líto peněz za munici a pronájem střelnice, takže střílejí s bídou jednu krabičku za rok vždy v sezoně
No dobre a kolko by si vysolil ty, keby v mojom pripade jeden naboj 6E?
jak dlouze dohledávají blbě střeleného srnce
S tym suhlasim, ze bez treningu to moc nejde
ten chudák by na tom byl lépe, kdyby dostal kus olova mezi oči z nějaké klidně i jen stojouleové větrovky
"medzi oci" znehodnotena trofej nehovoriac ze je to zakazany sposob lovu.
Troufnu si tvrdit že vzduchovka je jako
jateční zbraň nevhodná.
A sú aj uchyly čo vzduchovkou porážajú?
Tomayo

Příspěvek od Tomayo » 22 zář 2011 21:49

kdyby se alespon plazili rychleji aby to bylo zabavne pri te velikosti :) tohle je strelba tak alespom na 80m jinak by to byla nuda

mifo14

Příspěvek od mifo14 » 22 zář 2011 21:51

Á propó:
http://www.novinky.cz/koktejl/245068-fl ... l?ref=boxD
To by bylo něco na střílení. Už mě ta likvidace slimáků větrovkou z balkónu nebaví. Vylezou až když se stmívá a potom jsou už špatně vidět

Teda jeden zájezd českých a slovenských vzduchovkářů do Miami a maj vyřešeno! KDO JEDE?
Haha v rádiu už asi mesiac kecajú že je rok dobrovolníctva
Tomayo

Příspěvek od Tomayo » 22 zář 2011 22:08

2 mifo14

Warthog to myslel obecne, ze maji treba jednu zbran a z ni nestrili....nebo tak jsem to pochopil ja. Bylo by zajimave kazdeho myslivce nechat vystrelit 5x na vzdalenost treba 150-200 jak by to dopadlo...mozna ze by netrefili ani zaparkovanou 120tku :idea: nebo treba nejaky test odhadu vzdalenosti....

Pokud mas drahe naboje mifo14 a nemas prachy, tak si si mel koupit neco jineho nebo si kup o lahvace min !!! To neni argument

Hans1983

Příspěvek od Hans1983 » 22 zář 2011 22:32

Jinak když spočítám všechny svoje "lovecké" zářezy tak jsou to tři myši co mi běhali po baráku. Kdyby se nechali chytit tak bych je snad ani nestřílel, ale chytit se nechtěli nechat. :|
Třeba venku na nějakýho ptáky mám averzi střílet.
Je fakt že myšlenkama někdy závidím třeba amíkům že maj na co střílet, ale nevím jestli bych dokázal zastřelit jen tak veverku, mývala,... :?
Crosman 1377 s pažbou, Magtech AR 750 4,5mm, Crosman 3576W CO2 4,5mm - kolimátor 10MOA, IŽ22 4,4mm, Slavie 631 de Lux - Nikko 4x32 AO, Crosman AUTOAIR II 4,5mm/BBs
Odpovědět