strelba vzduchovkou na potkany/krysy/mysi vs. zakony

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
666karel
Re: strelba vzduchovkou na potkany/krysy/mysi vs. zakony

Příspěvek od 666karel » 21 zář 2011 07:36

teď přes léto je to špatny. ale pomalu se stahujou. :D
jak řešíte přísvit(nechci svitit baterkou)

OlinKOKON

Příspěvek od OlinKOKON » 21 zář 2011 07:44

Tomayo píše: No hlavne je to trosku nebezpecne strilet kulovnici po holubech .... diabolka ustovka 16J a kulovnice 900 a vic J.

Ano, ale dostřel je u obou stejný cca 300 m. Takže 900 J proti 16 J - to není ani náhodou...
ALKAJ

Příspěvek od ALKAJ » 21 zář 2011 12:22

:shock: To aká guľovnica má dostrel iba 300m? :wink:
Jak nazýváš lidi, kteří když jsou ohroženi, tak se nebrání, jen utečou a schovávají se?
Civilizovaní?
willi

Příspěvek od willi » 21 zář 2011 12:32

Až půjdete na ty potkany, tak doporučuji nepodcenit výkon a raději né jednoranou flintu... Nevíš, co vyleze ven :shock:
CZ 200 S Hunter 5.5, Umarex CPSort 4.5, Slavia 620
Annifry

Příspěvek od Annifry » 21 zář 2011 13:35

Tak ten si asi káknul. :shock:
OlinKOKON

Příspěvek od OlinKOKON » 21 zář 2011 13:49

ALKAJ: No jo, já se přepsal, BROKOVNICE..... :oops:
milius

Příspěvek od milius » 21 zář 2011 14:30

Annifry píše:Tak ten si asi káknul. :shock:
Pak tehle se posral....
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
skullmann

Příspěvek od skullmann » 21 zář 2011 14:48

....a co tak strielat po reporterke :?
vzduchovka cal.4,5
RZ CZ

Příspěvek od RZ CZ » 21 zář 2011 16:03

Raději holuba kulovnicí,ať se rozprskne,než vzduchovkou po špatné ráně.To nemusím vidět jak se trápí.Mám z toho pak celý den v ř..i.Nejradši bych se pak střelil taky.Obrázek
hotofsom

Příspěvek od hotofsom » 21 zář 2011 19:17

Strielať na niečo živé vzduchovkou, tam je už skrytá agresia a sadizmus. (ranné štádium)
Neskôr v amoku chute a túžby v strelbu na živé ciele to prepadne až k takemuto čosi:
http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/zahran ... odcov.html

Aj taketo vlákno a dišput v ňom raz pomôže tomu,že zákonna úprava energie klesne na 7,5J !
:roll:

V reichu dostať diabolkou, bez limitu energie, to je už o terorizme...
Sharpshooter CZ200 S

Příspěvek od Sharpshooter CZ200 S » 21 zář 2011 20:49

willi píše:Až půjdete na ty potkany, tak doporučuji nepodcenit výkon a raději né jednoranou flintu... Nevíš, co vyleze ven :shock:
No jo. Na potkany nejlíp s automatem. Už má někdo v ČR ten AJAX RAZORFANG :?: :lol:
milius píše:
Annifry píše:Tak ten si asi káknul. :shock:
Pak tehle se posral....
Jó, kdybych už měl jít na lvy, tak bych nic neriskoval a u pasu měl něco poloautomatickýho od 9 milimetrů nahoru a se zásobníkem na ≥12 ran a s kolimátorem. Přece jen kulovnice-opakovačka s optikou není nejideálnější zbraň, když se na člověka z 25 metrů řítí 150 kg "nakáknutej" lev.

A k tomu střílení vzduchovkou na cokoliv živého:
V životě jsem nic živého nestřelil z dlouhé chvíle nebo pro zábavu, ale než zmáčknu spoušť, tak si důkladně rozmyslím čím a jak moc mi můj terč škodí.
Veverka? No bóže. Těch pár ořechů co odnese mě nezabije. Sýkorka? Jo, sice zobe ořechy a rybíz, ale když si uvědomím kolik za sezónu na zahradě sesbírá housenek, tak je v zimě ještě přikrmím a v létě jim pověsím budky, protože se na zahradě vyplatí je mít. "Blíže nespecifikovaný černý pták"? Jó, sice taky sbírá housenky, ale taky sežere všechno ostatní - rybíz, jahody, maliny, víno a když už nic není tak zobe do jablek. Potkani? Po té, co na mě jednou cestou z noční jeden vystartoval uprostřed ulice a než jsem si uvědomil co se děje, tak mi šplhal po nohavici, s nimi nebudu mít z principu slitování.
Dopřej mi,Pane,abych v boji,který jde životem,našel odvahu udeřit a mám-li vyhrát,dej,aby to bylo podle zákonů a aby se pravda a čest udržely vysoko a mám-li prohrát,abych našel sílu a odvahu postavit se u cesty a pozdravit vítěze,když půjde kolem.Amen.
willi

Příspěvek od willi » 21 zář 2011 20:59

To hotofsom:

Děda s babičkou pěstovali slepice a králíky a nebyli v okolí jediní. V našem životě bylo úplně normální zaříznout slepici nebo klepnout králíka a stáhnout z kůže. Normální znamená, že nikoho v životě nenapadlo, že by se to nemělo, že se to tomu zvířeti nelíbí. Prostě mělo skončit v hrnci nebo na pekáči a k tomu bylo třeba vykonat řadu úkonů, usmrcení v to čítaje.

Měli jsme taky kocoura a ten miloval králíčí oči. Babka stáhla kůži z králíka a oči vydloubla a hodila je kocourovi. Kůže se pak sušila na plotě.

Nikdo z nás nebyl a není sadista, po lidech nestřílíme a nenapadlo by nás zbytečně zabít zvíře. Na druhou stranu, když máš doma slepice, králíky nebo jinou havěť domestikovanou, máš tam taky myši, potkany, kuny a lasičky, holuby, slimáky a kde co dalšího.

Likvidovat to musíš a já třeba osobně nevidím nic špatnýho na tom, když si holt někdo komplikuje práci pomalým odstřelem potkanů, místo toho, aby je ve velkém trávil nebo topil v kýblu s vodou.

S Tvým postojem nesouhlasím a nemyslím, že tohle vlákno je živnou půdou úchyláků. Pak by například měl jít každý majitel koulí preventivně do basy za znásilnění, a v Reichu možná i za ty z kulečníku.
CZ 200 S Hunter 5.5, Umarex CPSort 4.5, Slavia 620
Tomayo

Příspěvek od Tomayo » 21 zář 2011 21:07

to ale neni VUBEC otazka energie strely ani toho jestli je to kulovnice nebo vetrovka s 7.5J, ale zdraveho rozumu !

Argumentovat nejaky dementem co postrili lidi, je podle me taky demence :!:

Nekdo nekoho prejel autem v rychlosti 100km/h tak budeme delat auta co jezdi jen 50km/h nebo je rovnou zrusime a budete jezdit ne kole .....no picovina :!: Pardon

presne tak willi

Ps nejletsi ochranci jsou ti co protestuju proti tezbe ropy (ropnym vezim) a jezdi kolem nich v motorovych clunech vyrobenych take z ropy :lol: :lol:
Daystate Grand Prix - Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MD + Bushnell 3200 10x40
KalibrGun Cricket .22 - Delta Titanium 6-24x42

http://www.youtube.com/watch?v=8-ejyHzz3XE
Tobbi

Příspěvek od Tobbi » 22 zář 2011 06:55

... na ty lvi by se měli vykašlat, neb do Afriky patří..., a ten koho zabyjou po špatný ráně si o to koledoval!
Spíš by se mělo v Africe střílet to, co se tam nechutně přemnožilo a leze nám to do Evropy :!:

Jednou při nátlačce pro ti mě vylítlo z houští postřelený 70 kg prase, dostalo 7 mm kuly na kohoutek, ale zastavili ho až hrubý broky v krku 6 m přede mnou. Nechci srovnávat prase a lva, ale hezký by to nebylo :!:
...střeliva není nikdy dost!!!
Gun Power SSS .25
FX Royal Elite .25
FX Indepedence .22
FX Indy .22
FWB 601
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 22 zář 2011 09:46

hotofsom píše:Strielať na niečo živé vzduchovkou, tam je už skrytá agresia a sadizmus...
To nemohu ze svého laického hlediska objektivně posoudit, ale snad s Tebou i souhlasím, nezabiju ani kapra a jsem na to hrdý!!

Obrázek
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Odpovědět